Gość sipex 17.01.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 oki dziękuję..a jak inni budujący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
killer666 17.01.2013 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Witam!Czy ktoś stawiał Z34 na płycie fundamentowej?Interesuje mnie koszt takiego rozwiązania i czy zwiększa ono izolacyjność cieplną budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julijanka 18.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Mamy pierwszy kosztorys SSO za samą robocizne 39 900 zł. W tym zawiera się koszt robocizny następujących części:ławy, fundamenty, izolacje przeciwwilgociowe, instalacja kanalizacyjna podposadzkowa, ściany i scianki działowe, strop, dach, montaż okien dachowych, rynny, kominy, schody wewnętrzne, taras i wejście do domu. Czy to drogo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 18.01.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Mamy pierwszy kosztorys SSO za samą robocizne 39 900 zł. W tym zawiera się koszt robocizny następujących części: ławy, fundamenty, izolacje przeciwwilgociowe, instalacja kanalizacyjna podposadzkowa, ściany i scianki działowe, strop, dach, montaż okien dachowych, rynny, kominy, schody wewnętrzne, taras i wejście do domu. Czy to drogo??? ja mam wycene na 24 tys za robocizne SSO fundament,sciany nosne,schody lane,strop,dach z oknami..ponoć to dobra cena:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 11 19.01.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Wczoraj nam schody zamontowali, w lutym mają być jeszcze poręcze i zabudowa pod spocznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 19.01.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Wczoraj nam schody zamontowali, w lutym mają być jeszcze poręcze i zabudowa pod spocznikiem. bardzo ladne:)szczególnie kolor mi się podoba:) jakie koszty domku do tego stanu jesli mozna wiedziec:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miłek 20.01.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Witajcie, u mnie w końcu SSO , drzwi wstawione ( takie budowlane) i czekam na okna , które miały być w zeszłym tygodniu. Elektryk umówiony, więc w końcu wszystko wróciło na właściwy tor. U większości z Was wykończeniówka , dobrze bo można jeszcze coś podpatrzeć , także chwalcie się Pieniądz się kurczy , więc trochę strachu jest tym bardziej , że w Szczecinie jakoś tak wszystko dziwnie droższe, ale pocieszam się ,że do wiosny co raz bliżej. Zawsze będzie można pójść na szczaw A tak na marginesie jaki wyszedł Wam koszt tynkowania ( tynk cementowo - wapienny)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 20.01.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 witam! proszę o parę informacji jaki system kominowy wybraliście do pieca wszystko palnego dla zainteresowanych dachówka monza plus promocja 10% do wyczerpania zapasów ( my skorzystaliśmy:p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 20.01.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Wczoraj nam schody zamontowali, w lutym mają być jeszcze poręcze i zabudowa pod spocznikiem. schody super! mogę prosić o koszt:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyko 20.01.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Witam! Czy ktoś stawiał Z34 na płycie fundamentowej? Interesuje mnie koszt takiego rozwiązania i czy zwiększa ono izolacyjność cieplną budynku. Witam.My budowalismy na płycie fundamettowej, tz.mój maz sam budował i wyszło ok.13,000. Niestety niewiem czy to zwieksza izolacje cieplna budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 11 20.01.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Dzięki. schody w całości( z poręczami i zabudową spocznika) mają kosztować ok.12000 schody super! mogę prosić o koszt:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmagda1 21.01.2013 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Witam! Czy ktoś stawiał Z34 na płycie fundamentowej? Interesuje mnie koszt takiego rozwiązania i czy zwiększa ono izolacyjność cieplną budynku. My będziemy stawiać nasz Z34 na płycie, min ze względu na szkody górnicze. Stosując odpowiednie ocieplenie płyty na pewno izolacja cieplna budynku będzie większa (brak mostków termicznych). Co do kosztów to na razie trudno powiedzieć, ale wszystko wskazuje na to, że płytę będziemy wykonywać własnymi siłami i na pewno nie będą wysokie (firmy proponują nawet do 30 tyś za wykonanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulal65 22.01.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witam.Czy cena 30tys za robociznę i materiały na fundamenty zgodnie z projektem (gdzie nic mnie nie obchodzi) + garaż wydaje Wam się dużo czy mieści się w granicach normy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 23.01.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Witam.Czy cena 30tys za robociznę i materiały na fundamenty zgodnie z projektem (gdzie nic mnie nie obchodzi) + garaż wydaje Wam się dużo czy mieści się w granicach normy? Pozdrawiam Różnie kształtuja się koszty w tym segmencie i jesli o mnie chodzi to w granicach normy ale w/g mojego projektu a Twojego nie znamy ,więc ciężko powiedzieć.Zamieść skany jesli możesz lub fotki projektu. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 23.01.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Wczoraj nam schody zamontowali, w lutym mają być jeszcze poręcze i zabudowa pod spocznikiem. No no...proszę bardzo Wkrótce mam nadzieję podgonię robotę i fotki wkleję z końcowych prac Strasznie się to ciągnie jak czasu mało.W przyszłym tygodniu drzwi wewn.przyjadą Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 23.01.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Witam.Czy cena 30tys za robociznę i materiały na fundamenty zgodnie z projektem (gdzie nic mnie nie obchodzi) + garaż wydaje Wam się dużo czy mieści się w granicach normy? Pozdrawiam witam 30 - cena wydaje się rozsądna pod warunkiem że będzie to SSO pozdrawiam Edytowane 23 Stycznia 2013 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulal65 23.01.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 witam, Delphion ,Świrku-mój projekt to oczywiście Z 34. Wstępnie pytałam firmę o szacunkową kwotę wylania fundamentów powiększonych o garaż, zgodnych z projektem do tzw poziomu "zerowego". Beton i cała reszta to na dzień dzisiejszy ok 18tyś + robocizna ok 12tyś. Mam tylko pustą działkę i chęci. Oni zapewniają całą resztę ;w tym koparkę , docieplenie fundamentów ,wyprowadzenie inst.wod-kan.,szalunki , agregat prądotwórczy. Czy w tym świetle cena jest do przyjęcia? Oczywiście porównam ceny innych firm i spróbuję negocjować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 23.01.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 My na lato chcemy ruszyć z fundamentami i zastanawialiśmy się z mężem ile to nas wyniesie. My budujemy jak w projekcie czyli bez garażu ale mamy doklejony malutki wykusz od strony kuchni. Chcielibyśmy się z zmieścić w 20 tyś.Ciekawe czy da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinta123 23.01.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 My na lato chcemy ruszyć z fundamentami i zastanawialiśmy się z mężem ile to nas wyniesie. My budujemy jak w projekcie czyli bez garażu ale mamy doklejony malutki wykusz od strony kuchni. Chcielibyśmy się z zmieścić w 20 tyś.Ciekawe czy da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 24.01.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 a ja mam pytanie z innej beczki:P jak myślicie czy budowa domku z poddaszem użytkowym jest tańsza od tzw parterówki?:Próżnie ludzie piszą a męczy mnie ta myśl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts