Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mamy pierwszy kosztorys SSO za samą robocizne 39 900 zł.

W tym zawiera się koszt robocizny następujących części:

ławy, fundamenty, izolacje przeciwwilgociowe, instalacja kanalizacyjna podposadzkowa, ściany i scianki działowe, strop, dach, montaż okien dachowych, rynny, kominy, schody wewnętrzne, taras i wejście do domu.

Czy to drogo???

Gość sipex
Mamy pierwszy kosztorys SSO za samą robocizne 39 900 zł.

W tym zawiera się koszt robocizny następujących części:

ławy, fundamenty, izolacje przeciwwilgociowe, instalacja kanalizacyjna podposadzkowa, ściany i scianki działowe, strop, dach, montaż okien dachowych, rynny, kominy, schody wewnętrzne, taras i wejście do domu.

Czy to drogo???

ja mam wycene na 24 tys za robocizne SSO fundament,sciany nosne,schody lane,strop,dach z oknami..ponoć to dobra cena:)

Gość sipex
Wczoraj nam schody zamontowali, w lutym mają być jeszcze poręcze i zabudowa pod spocznikiem.:rolleyes:

bardzo ladne:)szczególnie kolor mi się podoba:) jakie koszty domku do tego stanu jesli mozna wiedziec:P

Witajcie, u mnie w końcu SSO , drzwi wstawione ( takie budowlane) i czekam na okna , które miały być w zeszłym tygodniu. Elektryk umówiony, więc w końcu wszystko wróciło na właściwy tor. U większości z Was wykończeniówka , dobrze bo można jeszcze coś podpatrzeć , także chwalcie się :) Pieniądz się kurczy , więc trochę strachu jest tym bardziej , że w Szczecinie jakoś tak wszystko dziwnie droższe, ale pocieszam się ,że do wiosny co raz bliżej. Zawsze będzie można pójść na szczaw :) A tak na marginesie jaki wyszedł Wam koszt tynkowania ( tynk cementowo - wapienny)?

Pozdrawiam

Witam!

Czy ktoś stawiał Z34 na płycie fundamentowej?

Interesuje mnie koszt takiego rozwiązania i czy zwiększa ono izolacyjność cieplną budynku.

Witam.My budowalismy na płycie fundamettowej, tz.mój maz sam budował i wyszło ok.13,000.

Niestety niewiem czy to zwieksza izolacje cieplna budynku.

Witam!

Czy ktoś stawiał Z34 na płycie fundamentowej?

Interesuje mnie koszt takiego rozwiązania i czy zwiększa ono izolacyjność cieplną budynku.

My będziemy stawiać nasz Z34 na płycie, min ze względu na szkody górnicze.

Stosując odpowiednie ocieplenie płyty na pewno izolacja cieplna budynku będzie większa (brak mostków termicznych).

Co do kosztów to na razie trudno powiedzieć, ale wszystko wskazuje na to, że płytę będziemy wykonywać własnymi siłami i na pewno nie będą wysokie (firmy proponują nawet do 30 tyś za wykonanie)

Witam.Czy cena 30tys za robociznę i materiały na fundamenty zgodnie z projektem (gdzie nic mnie nie obchodzi) + garaż wydaje Wam się dużo czy mieści się w granicach normy? Pozdrawiam

Różnie kształtuja się koszty w tym segmencie i jesli o mnie chodzi to w granicach normy ale w/g mojego projektu a Twojego nie znamy ,więc ciężko powiedzieć.Zamieść skany jesli możesz lub fotki projektu.

Edytowane przez Delphion1

Wczoraj nam schody zamontowali, w lutym mają być jeszcze poręcze i zabudowa pod spocznikiem.:rolleyes:

No no...proszę bardzo :)

Wkrótce mam nadzieję podgonię robotę i fotki wkleję z końcowych prac ;)

Strasznie się to ciągnie jak czasu mało.W przyszłym tygodniu drzwi wewn.przyjadą :)

Edytowane przez Delphion1

Witam.Czy cena 30tys za robociznę i materiały na fundamenty zgodnie z projektem (gdzie nic mnie nie obchodzi) + garaż wydaje Wam się dużo czy mieści się w granicach normy? Pozdrawiam

witam

30 - cena wydaje się rozsądna pod warunkiem że będzie to SSO :D

pozdrawiam

Edytowane przez swirek100

witam, Delphion ,Świrku-mój projekt to oczywiście Z 34. Wstępnie pytałam firmę o szacunkową kwotę wylania fundamentów powiększonych o garaż, zgodnych z projektem do tzw poziomu "zerowego". Beton i cała reszta to na dzień dzisiejszy ok 18tyś + robocizna ok 12tyś. Mam tylko pustą działkę i chęci. Oni zapewniają całą resztę ;w tym koparkę , docieplenie fundamentów ,wyprowadzenie inst.wod-kan.,szalunki , agregat prądotwórczy. Czy w tym świetle cena jest do przyjęcia? Oczywiście porównam ceny innych firm i spróbuję negocjować..:confused: