swirek100 25.01.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 a ja mam pytanie z innej beczki:P jak myślicie czy budowa domku z poddaszem użytkowym jest tańsza od tzw parterówki?:Próżnie ludzie piszą a męczy mnie ta myśl:) witam oczywiście że parterówka jest o około (moim zdaniem) 60% droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 25.01.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) My na lato chcemy ruszyć z fundamentami i zastanawialiśmy się z mężem ile to nas wyniesie. My budujemy jak w projekcie czyli bez garażu ale mamy doklejony malutki wykusz od strony kuchni. Chcielibyśmy się z zmieścić w 20 tyś.Ciekawe czy da radę... witam - wykop ~500 - stal ~ 800 - beton ~ 3600 - bloczki ~ 3000 - cement ~ 200 + projekt , pozwolenia, robota pozdrawiam Edytowane 25 Stycznia 2013 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 25.01.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 witam oczywiście że parterówka jest o około (moim zdaniem) 60% droższa przez ulamek sekundy pomyślałem że tańsza:P ale swirku100 strop odchodzi betonowy i schody a to pare złotych jest;> a z poddaszem 100m2 a parter 80m2?jak myślisz podobnie wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 25.01.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 My stan zerowy stawialiśmy własnymi RĄCZKAMI i nas wyniósł około 14 000 razem z garażem plus kanał: beton 3800 materiały na podmurówkę 4400 zbrojenie 1100 kanalizacja + studzienka rew. 800 izolacja 1800 materiały drobne 400 podsypka i ubijak 1800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 25.01.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Świrku jak sprawuje się okno dachowe w łazience ? Ja chcę kupić takie jak Ty a mąż upiera się przy Fakro:o o ile pamiętam pisałeś o problemach z rolkami .Czy już teraz wszystko ok. fajne okna a cena jeszcze lepsza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 25.01.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) przez ulamek sekundy pomyślałem że tańsza:P ale swirku100 strop odchodzi betonowy i schody a to pare złotych jest;> a z poddaszem 100m2 a parter 80m2?jak myślisz podobnie wyjdzie? Niby masz rację ale pomysl ,dojda inne koszty: dom szerszy musi być i dach wiekszy a co za tym idzie trzeba to wszystko i tak ocieplić (a to kasa)a koszty ogrzewania napewno parterówki bedą wieksze w przyszłości.Tak ,że nie namawiam ale dom z poddaszem użytkowym jest tańszym wyborem moim zdaniem na przyszłość. Co do wyboru projektu to wcale nie musisz brać z-34 i jest tego cała masa i napewno znajdziesz coś co Ci spasuje i w kosztach się zmieścisz a jak chcesz jak najtaniej i jest czas to prosta rada podkasać rękawy i do roboty.Zorganizuj sobie jakiegoś znajomego murarza co Cie nie orżnie sam mu pomagaj a do dachu tez poszukasz kogoś kto na fuchę na pewno chetnie przyjdzie i taniej policzy Chcesz taniej to trzeba czasem ruszyć głowa i dom co sąsiad wystawi za 500 tys Ty zrobisz za 200 tylko ,że sąsiad zapłaci i nic go nie obchodzi a Ty każdą śrubke i gwoździa policzysz itp.Nie wszystko się da ogarnąc i człowiek zawsze mądrzejszy przy 2 budowie .Zasada jest jedna: wszyscy FACHOWCY chcą Nas orżnac i teraz pytanie na ile im pozwolimy?A marudzenie jeden na drugiego to norma np.że on teraz ma wiecej pracy i trzeba mu dopłacić bo tamten skopał to i tamto.Pomysłowość jest nieograniczona a nasze portfele maja dno i trzeba pilnować własnej kasy.Jedynie 3 instalator mój był ok i do ocieplenia nie miałem ,żadnych uwag a tylko dlatego iż to wujek kolegi i sie postarał a reszta robi jak sie im na ręce nie patrzy byle jak byleby zarobić a inwestora nabijaja w butelke gdyż większość z nas buduje po raz pierwszy i raczej na budowlance się mało zna i ciemnotę nam łatwo wcisnąć Prawda jest taka,że jak chcesz coś mieć zrobione dobrze to zrób to sam! Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 25.01.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Świrku jak sprawuje się okno dachowe w łazience ? Ja chcę kupić takie jak Ty a mąż upiera się przy Fakro:o o ile pamiętam pisałeś o problemach z rolkami .Czy już teraz wszystko ok. fajne okna a cena jeszcze lepsza! Nie wiem czy dobrze pamiętam Świrek ma okna kronmat(OPTILIGHT) i z tego co sie orientuję sa robione w tej samej fabryce co Fakro i jakość chyba ta sama? Ja mam Fakro bo chciałem dopłacić ale za veluxy juz nie chciałem bo jakość ta sama Możliwe że podobnie ma się rzecz Fakro-Kronmat i nie warto dopłacać ale to Świrek niech sie wypowie. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 25.01.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 przez ulamek sekundy pomyślałem że tańsza:P ale swirku100 strop odchodzi betonowy i schody a to pare złotych jest;> a z poddaszem 100m2 a parter 80m2?jak myślisz podobnie wyjdzie? policzmy - fundamenty x 2 - ławy x2 - ściany x2 - strop x2 - dach x2 tak na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 25.01.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Świrku jak sprawuje się okno dachowe w łazience ? Ja chcę kupić takie jak Ty a mąż upiera się przy Fakro:o o ile pamiętam pisałeś o problemach z rolkami .Czy już teraz wszystko ok. fajne okna a cena jeszcze lepsza! witam okna dziś wyglądają tak samo jak w dniu zakupu był problem z jedną rolką zgłosiłem po 2 dniach przyjechał miły pan i wymienił wszystkie 4 rolki i uszczelki okna mam plastikowe http://www.skylightpremium.pl/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 25.01.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Nie wiem czy dobrze pamiętam Świrek ma okna kronmat(OPTILIGHT) i z tego co sie orientuję sa robione w tej samej fabryce co Fakro i jakość chyba ta sama? Ja mam Fakro bo chciałem dopłacić ale za veluxy juz nie chciałem bo jakość ta sama Możliwe że podobnie ma się rzecz Fakro-Kronmat i nie warto dopłacać ale to Świrek niech sie wypowie. okna w pokojach mam http://www.optilight.info/t1/ hmmm szwagier ma fakro ja mam optilighta i z żadnymi nie ma problemu a optilighty są duuużo tańsze od fakro i robione przez fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 25.01.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 dobra wszystko wiem:D zostaje przy poddaszu a jesli z poddaszem to tylko z34:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 26.01.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Dzięki teraz mam asa w kieszeni na mojego mężusia:rolleyes: bo przecież kobieta może mieć czasem rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 26.01.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 okna w pokojach mam http://www.optilight.info/t1/ hmmm szwagier ma fakro ja mam optilighta i z żadnymi nie ma problemu a optilighty są duuużo tańsze od fakro i robione przez fakro czy okna dachowe muszą mieć wywiewnik:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 26.01.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 czy okna dachowe muszą mieć wywiewnik:confused: witam na lato otwieram na zimę zamykam , przydają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 26.01.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 dobra wszystko wiem:D zostaje przy poddaszu a jesli z poddaszem to tylko z34:D witam co komu pasuje i na co kogo stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 26.01.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Dzięki teraz mam asa w kieszeni na mojego mężusia:rolleyes: bo przecież kobieta może mieć czasem rację witam oczywiście że może, choć z 2 strony nie widziałem złego okna dachowego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 26.01.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a7d484bdf91Nasze próby wklejania zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 26.01.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 może teraz się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 26.01.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 A oto kilka fotek z naszej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 26.01.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 I jeszcze A to budowa mojej żonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts