Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

to troche mnie uspokoiłeś bo jużzaczełem wątpić w ich jakość..jedni chwala na różnych forach inni narzekają:p jak ze wszystkim:D dwa lata gwarancji na nie jest ale myślę że jak przed zamontowaniem nie uszkodze to będą stać i stąc wkońcu niby ocynkowane i powłoką pcv zabezpieczone:P

po co ocynk zabezpieczać pcv ? :D

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość sipex

a jeszcze jedna sprawa:P słupki geodezyjne z krzyzykiem na górze wytyczają granice działek sąsiadów i moją..gdzie stawiać ogrodzenie?kolega wykopał te słupki i wkopał metalowe idealnie w miejsce krzyza z słupka i teraz ma nie przyjemność iż sasiadka go pozwała że przesunoł granice dzialki na swoją korzyśc:P

myślałem żeby wkopąc przed tym słupkiem ale odejdzie mi trochę działki:Pproszęo pomoc:)

a jeszcze jedna sprawa:P słupki geodezyjne z krzyzykiem na górze wytyczają granice działek sąsiadów i moją..gdzie stawiać ogrodzenie?kolega wykopał te słupki i wkopał metalowe idealnie w miejsce krzyza z słupka i teraz ma nie przyjemność iż sasiadka go pozwała że przesunoł granice dzialki na swoją korzyśc:P

myślałem żeby wkopąc przed tym słupkiem ale odejdzie mi trochę działki:Pproszęo pomoc:)

witam

ja postawiłerm płot po swojej stronie czyli słupki są nazewnątrz , działka pomniekjszyła mi się o 3 m2 to tylko 3m2 a święty spokój

p.s jeśli sąsiad będzie miał np agresywnego psa możan zażądać by postawił płot po swojej stronie i będą dwa

pozdrawiam

Gość sipex
witam

ja postawiłerm płot po swojej stronie czyli słupki są nazewnątrz , działka pomniekjszyła mi się o 3 m2 to tylko 3m2 a święty spokój

p.s jeśli sąsiad będzie miał np agresywnego psa możan zażądać by postawił płot po swojej stronie i będą dwa

pozdrawiam

też chyba tak zrobie:)masz może fotke jak to wygląda?slupek metalowy dotyka geodezyjny czy jest oddalony o pare cm?

Gość sipex

hehe najważniejsze że wszystko mi wyjaśnie:D tak planowałem włąśńie.Szkoda mi tych paru m2:Pwiem że to śmieszne ale jakoś szkoda:Prozmawiałem z geodetą i mówi że jesli dogadam siez sąsiadem to można wykopać geodezyjne,ale wtedy płot bedzie pól na pół i nie wiadomo co z biegiem czasu z tego wyjdzie:Pzrobie chyba tak ja Ty i będe miał z głowy na zawsze:P

a masz może zdjęcie swojego ogrodzenia bo ciekawy jestem jak wygląda frontowa sciana przed domkiem?

hej,sorki za wtrącenie; nie radziłabym wykopywać graniczników,stanowią prawnie oznaczone granice nieruchomości i można dostac za to karę;) poza tym za naście,dzieścia lat przyjdą dzieci sąsiada i będzie trzeba wznawiać granice co stanowi spory koszy,a jak są święte graniczniki to nikt nie może ich miejsca kwestionować-możan je tylko w razie kłopotów okazać:) dziwi mnie,że geodeta Cię o tym nie poinformował;)

pozdrawiam!

edit: polecam zrobić tak jak Świrek,tak aby w razie czego graniczniki można odkryć nie niszcząc ogrodzenia!

Edytowane przez yulkana

wiem wiem zrobie tak jak swirek mimo ze sasiedzi do dogadania są :Pnie chce go za pare lat niepotrzeni robierać bo coś się komuś odwidzi :p

Tak jak moja Żonka napisała nie warto kombinować ze słupkami mimo strat kilku M2.

Ja dopiero na wiosną ogrodzenie zrobię i raczej odżałuje te kilka cm aby mieć spokój w przyszłości.

Tak jak moja Żonka napisała nie warto kombinować ze słupkami mimo strat kilku M2.

Ja dopiero na wiosną ogrodzenie zrobię i raczej odżałuje te kilka cm aby mieć spokój w przyszłości.

Delphion a dlaczego to ty masz być stratny a nie sąsiad:bash: Jak dobrze obliczyłam to około 12 groszy mniej podatku na rok:-x:lol2:

Czy w kotłowni wszystkie instalacje c.o macie widoczne ? a może jakoś zabudowane? Fotki mile widziane:yes:

Nie polecam maskowania instalacji.Zawsze łatwiej zlokalizować ewentualny wyciek i szybko naprawić(mi juz sie to zdarzyło)Ponadto kotłownia to kotłownia i nikt tam nie zaglada z gosci ;)

Delphion a dlaczego to ty masz być stratny a nie sąsiad:bash: Jak dobrze obliczyłam to około 12 groszy mniej podatku na rok:-x:lol2:

Pisałem ,że nie polecam wykopywania słupków a juz kazdy niech robi "pod siebie".Ja tylko radzę a słuchać się nie musisz :p

Mniej i tak nie zapłacisz.

Co do kotłowni to juz gdzieś Świrek fotki wklejał na forum z tego co pamiętam.

Jeśli chcesz to również popstrykam?

Pisałem ,że nie polecam wykopywania słupków a juz kazdy niech robi "pod siebie".Ja tylko radzę a słuchać się nie musisz :p

Mniej i tak nie zapłacisz.

Co do kotłowni to juz gdzieś Świrek fotki wklejał na forum z tego co pamiętam.

Jeśli chcesz to również popstrykam?

Z tym ogrodzeniem to żart:yes: a fotki są mile widziane:D jak każda kobieta stosuję zasadę JAK NIE ZOBACZĘ TO NIE UWIERZĘ:bye: