Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość sipex
witam

Kuba dobrze kodował co mówiłem :D (był osobiście zwiedzać) i potwierdza tylko moje zdanie o niskim apetycie na opał :D

pozdrawiam

dzięki:)jak będe u niego to na pewno przejmę tą bezcenną wiedze:D

U nas decyzja zapadła :wiggle:

Czas zacząć papierologię. Woda i prąd już jest.

Będzie garaż.

Powiedzcie proszę:

1. Czy fundamenty ociepla się również od wewnątrz?

2. jak macie rozwiązaną sprawę z ciepła wodą latem przy ogrzewaniu na miał / ecogroszek bo zimą to nie ma problemu?

3. Z jakiej firmy polecacie materiały do ogrzewania podłogowego?

4. Jak wygląda sprawa ze schodami: ekonomiczniej wychodzi zakup drewnianych czy schody lane? (chcę schowek pod schodami)

Dziękuję za zaproszenie od Delphion1. Proszę Cię o wiadomość na priv, kiedy możemy Cię po świętach nawiedzić. Mieliśmy poczekać na prawdziwą wiosnę ale wytrzymać nie możemy :-)

Pozdrawiam wszystkich cieplutko

U nas decyzja zapadła :wiggle:

Czas zacząć papierologię. Woda i prąd już jest.

Będzie garaż.

Powiedzcie proszę:

2. jak macie rozwiązaną sprawę z ciepła wodą latem przy ogrzewaniu na miał / ecogroszek bo zimą to nie ma problemu?

4. Jak wygląda sprawa ze schodami: ekonomiczniej wychodzi zakup drewnianych czy schody lane? (chcę schowek pod schodami)

Dziękuję za zaproszenie od Delphion1. Proszę Cię o wiadomość na priv, kiedy możemy Cię po świętach nawiedzić. Mieliśmy poczekać na prawdziwą wiosnę ale wytrzymać nie możemy :-)

Pozdrawiam wszystkich cieplutko

1.Ociepla się od zewnątrz, wewnątrz ocieplasz podłogę.

2.Bardzo prosto: w moim przypadku,piec mi grzeje tylko wodę cały rok i raz na miesiąc zasypię:) w innym, po prostu odpalasz piec ,gdy chcesz wodę ciepłą. Lub pozostaja jak jest kasa solarki.

3.Polecam polską firme wavin, lub coś w podobnej jakosci.Nie kupujcie chińszczyzny!!!

4.Tutaj różnie,jak masz dobrego stolarza to popytaj .Ceny wychodza obu układów podobnie.Ja mam lane a na to drewno.

Jeszcze nie mieszkam więc zapraszam, po przeprowadzce juz nie zaproszę :p

Edytowane przez Delphion1

Powiedzcie proszę:

witam

1. tylko od zewnątrz

2. parę sosenek i mam ciepłą wodę

3. wavin, gorgiel

4. jak schowek ma być pod schodami to raczej lane

Mam jeszcze jedno pytanie zastanawiam się nad wyborem cegieł na ściany działowe w projekcie mam ceramiczne 12cm myślę nad silką 12 cm lub właśnie ceramiczną np. porotherm 11,8cm p+w niby maja podobne właściwości akustyczne ale cenowo myśle silka będzie tańsza. Co sądzicie o tych dwóch materiałach czy akustycznie faktycznie będzie podobnie i jak bedzie wyglądała sytuacja z zawieszaniem szafek.

witam

ja mam ścianki działowe z solbetu i nie widzę żadnych problemów :D jest jeden plus łatwo się ściana obrabia np kładąc elektrykę, wbijając gwoździe pod zdjęcie weselne w ramie :D:D

z34 jest domkiem tak małym że ciężki mówić o akustyce :) z 2 strony co byś nie użył będzie dobre :)

u mnie na 12 cm solbecie wisi bojler 140L :)

pozdrawiam

witam

ja mam ścianki działowe z solbetu i nie widzę żadnych problemów :D jest jeden plus łatwo się ściana obrabia np kładąc elektrykę, wbijając gwoździe pod zdjęcie weselne w ramie :D:D

z34 jest domkiem tak małym że ciężki mówić o akustyce :) z 2 strony co byś nie użył będzie dobre :)

u mnie na 12 cm solbecie wisi bojler 140L :)

pozdrawiam

Święte słowa :

W porothermie nic nie wbijesz tak prosto -trzeba wiercić i specjalne kołki:/ (wiem bo mam)Ale jak juz raz powiesisz to amen i nie spadnie ani nie wyskoczy :)

Mi się wydaje ,że z działowymi to bym specjalnie nie kombinował i robił co tańsze, aby tylko było zrobione solidnie.Mi lepiej porotherm 11,5 wyszedł dlatego na nim robiłem.

Choć pogoda za oknem nie sprzyja, nawet bardzo nie sprzyja, to najwyższy czas zacząć działać.

Kupiliśmy już styropian pod płytę fundamentową EPS 033 TERRA AQUA, mamy już zamówione pokrycie dachu (teraz było taniej), dachówka ceramiczna ROBEN monza antracyt (z Waszego polecenia na forum :D ) i jesteśmy na etapie zamawiania stali na zbrojenie.

Koparka teoretycznie była zamówiona na dzisiaj, ale.....:mad:

Teraz tylko czekamy na kilka promieni słońca.

Choć pogoda za oknem nie sprzyja, nawet bardzo nie sprzyja, to najwyższy czas zacząć działać.

Kupiliśmy już styropian pod płytę fundamentową EPS 033 TERRA AQUA, mamy już zamówione pokrycie dachu (teraz było taniej), dachówka ceramiczna ROBEN monza antracyt (z Waszego polecenia na forum :D ) i jesteśmy na etapie zamawiania stali na zbrojenie.

Koparka teoretycznie była zamówiona na dzisiaj, ale.....:mad:

Teraz tylko czekamy na kilka promieni słońca.

To super :)

a oglądaliście dachówki roben piemont antracyt?

Dachówka troszkę mniejsza(mniejsza wersja monzy) i chyba lepiej się dach wtedy mały prezentuje.

To czekamy niecierpliwie na pogodę i wyniki.

To super :)

a oglądaliście dachówki roben piemont antracyt?

Dachówka troszkę mniejsza(mniejsza wersja monzy) i chyba lepiej się dach wtedy mały prezentuje.

To czekamy niecierpliwie na pogodę i wyniki.

Skupiliśmy się raczej na Robenie (monza), Koramic (alegra 9) oraz Braas (rubin V9). A wbraliśmy poprostu najtańszą z nich. Widzieliśmy Twoją i bardzo nam się spodobała :-)