Gość sipex 14.04.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam.Piszę tu na forum bo nie wiem gdzie zadac pytanie:Pmam duzo cegly poniemieckiej chce użyc jej do wypełnienia dołkow pod słupki i słyszałem ,że ponoć nie można bo one pękaja i później słupki sięprzewracją..czy może ktoś ma pojęcie czy to prawda bo dlamnie troche dziwne,tym bardziej ,że kiedyś fundamnty robili z cegły i jakoś stare budynki stoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 14.04.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 To jest efekt pracy tygodniowej mojego męża:D który twierdził że nie umie murować spoiny wykonałam Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 14.04.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) To jest efekt pracy tygodniowej mojego męża:D który twierdził że nie umie murować [ATTACH=CONFIG]183631[/ATTACH] spoiny wykonałam Ja witam piękne spoiny Gosiu, jeszcze tylko poziome fugi i będzie ok p.s. piękna wentylacja pod oknem w kotłowni pozdrawiam Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 14.04.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam.Piszę tu na forum bo nie wiem gdzie zadac pytanie:Pmam duzo cegly poniemieckiej chce użyc jej do wypełnienia dołkow pod słupki i słyszałem ,że ponoć nie można bo one pękaja i później słupki sięprzewracją..czy może ktoś ma pojęcie czy to prawda bo dlamnie troche dziwne,tym bardziej ,że kiedyś fundamnty robili z cegły i jakoś stare budynki stoją co masz na myśli "dołkow pod słupki " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 15.04.2013 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 co masz na myśli "dołkow pod słupki " ? dolek wierce swidrem szerokosc 25cm,wkladam slupek obkladam ceglami i zalewam cementem..cegly po to zeby mniej cementu wlac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 15.04.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 dolek wierce swidrem szerokosc 25cm,wkladam slupek obkladam ceglami i zalewam cementem..cegly po to zeby mniej cementu wlac:) To w czym miały by być złe te cegły?Przecież zalane będa betonem wiec w czym tkwi problem skor beton je zwiąże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michałwlkp 15.04.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 wiosna ruszyła, forum i budowy ruszyły, małe co nieco ode mnie, stan sprzed 2 tygodni, na chwile obecną stawiają "mki", jutro zrobie aktualne zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 15.04.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 To w czym miały by być złe te cegły?Przecież zalane będa betonem wiec w czym tkwi problem skor beton je zwiąże? no właśnie dla mnie w niczym tylko tak mi powiedziano w necie też piszą i zgłupiałem bo chce żeby to ogrodzenie postało kilkanaście lat..piszą o tzw"lasowaniu"się cegieł czyli kruszeniu obłupywaniu,powoli wydaje mi się ,że ktoś za dużo głupich porad ksiązkowych się naczytał ,bo skoro mury zabytkowe stojądo tej pory czy też domy przedwojenne na fundamentach z cegły to w czym mogła by zaszkodzić taka cegła zabetonowana w dołku?dlatego zapytałem na forum może ktoś by mnie oświecił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michałwlkp 16.04.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 dziś rano wyglądało to tak:... ... i czekamy bo hurtownia ma dzień poślizgu w dostawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 16.04.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 dziś rano wyglądało to tak:... [ATTACH=CONFIG]184059[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]184060[/ATTACH]... i czekamy bo hurtownia ma dzień poślizgu w dostawie no super:) Zazdroszczę ja chcę jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 16.04.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 no właśnie dla mnie w niczym tylko tak mi powiedziano w necie też piszą i zgłupiałem bo chce żeby to ogrodzenie postało kilkanaście lat..piszą o tzw"lasowaniu"się cegieł czyli kruszeniu obłupywaniu,powoli wydaje mi się ,że ktoś za dużo głupich porad ksiązkowych się naczytał ,bo skoro mury zabytkowe stojądo tej pory czy też domy przedwojenne na fundamentach z cegły to w czym mogła by zaszkodzić taka cegła zabetonowana w dołku?dlatego zapytałem na forum może ktoś by mnie oświecił Ja bym obkładał i betonem zalał ale to jestem ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 16.04.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Też tak zrobie..szukałem jendego "za":D ogrodzenie w weekend przyszły zaczne robić a ciesze siejak bym dom już budował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 16.04.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 witam Michale a dla czego bloczki kładą Ci w poprzek ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 16.04.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) no super:) Zazdroszczę ja chcę jeszcze raz piękne to były czasy ? prawda ? już kiedyś o tym wspominałem niestety pozostaje już tylko zwykłe mieszkanie myśmy z ogródka po trzech latach wywaliliśmy kwiaty i posadzili bezobsługowe tuje http://images34.fotosik.pl/630/abd60b58ac938761med.jpg http://images47.fotosik.pl/1792/544a5a64303436a0med.jpg Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez swirek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 17.04.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 piękne to były czasy ? prawda ? już kiedyś o tym wspominałem niestety pozostaje już tylko zwykłe mieszkanie myśmy z ogródka po trzech latach wywaliliśmy kwiaty i posadzili bezobsługowe tuje http://images34.fotosik.pl/630/abd60b58ac938761med.jpg http://images47.fotosik.pl/1792/544a5a64303436a0med.jpg no proszę,tak to się mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 18.04.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 A od dzisiaj sąsiad mi za płotem buduje projekt z-101. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 19.04.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 A od dzisiaj sąsiad mi za płotem buduje projekt z-101. hehe całe osiedle z500 powstanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmagda1 19.04.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 A od dzisiaj sąsiad mi za płotem buduje projekt z-101. A może by tak pomyśleć o współpracy z Z 500 i pośrefniczyć w srzedaży projektów, a specjalizacja i fachowe doradztwo w zakresie Z34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 19.04.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Hej Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Miłośniczką wielkich przestrzeni w domu na pewno nie jestem (wolę przestrzeń koło domu ), a budżet na budowę też skromny. Mamy jeszcze trochę czasu do namysłu, więc zobaczymy. Tak czy siak na pewno będzie to nieduży dom, łatwy i tani do wybudowania a potem do mieszkania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michałwlkp 19.04.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 witam Michale a dla czego bloczki kładą Ci w poprzek ? pozdrawiam w budowlance stawiam pierwsze kroki, budowlaniec tak położył, może dlatego że budujemy z ytong energo 36, napewno w drugą strone było by mniej bloczków ale więcej piasku na podsypkę. nie wiem dlaczego tak ale spytam fachure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts