swirek100 20.04.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 w budowlance stawiam pierwsze kroki, budowlaniec tak położył, może dlatego że budujemy z ytong energo 36, napewno i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 21.04.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Wszystko przygotowane pod strop. W poniedziałek kładziemy strop typu filigran,potem dozbrajanie szalowanie wieńca i lanie nadbetonu. Schody docelowe;)(tańszych chyba nie znajdziemy):DStępli miało być 30 na cały strop ale dla pewności dałem 80 % więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 21.04.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) Wszystko przygotowane pod strop. W poniedziałek kładziemy strop typu filigran,potem dozbrajanie szalowanie wieńca i lanie nadbetonu.[ATTACH=CONFIG]184908[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]184909[/ATTACH] Schody docelowe;)(tańszych chyba nie znajdziemy):DStępli miało być 30 na cały strop ale dla pewności dałem 80 % więcej. No i super A my z Małżonką zrobiliśmy wczoraj zestawienie kosztów. Wyszło ,że wraz z kuchnia pod zabudowe+ troszke sprzętu, budowa do obecnej chwili łyknęła nam 260 tys( z działką za 50 tys w tej kwocie).Mamy nadzieję do czerwca się wprowadzić Jedynym nieskończonym pomieszczeniem zostanie łazienka górna, którą dokończymy później. Jestem mile zaskoczony Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Delphion1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 21.04.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 No i super A my z Małżonką zrobiliśmy wczoraj zestawienie kosztów. Wyszło ,że wraz z kuchnia pod zabudowe+ troszke sprzętu, budowa do obecnej chwili łyknęła nam 260 tys( z działką za 50 tys w tej kwocie).Mamy nadzieję do czerwca się wprowadzić Jedynym nieskończonym pomieszczeniem zostanie łazienka górna, którą dokończymy później. Jestem mile zaskoczony Dzięki:) takie koszty budowy aż miło czytać Nasze plany są podobne odnośnie kosztów ale czas pokaże.Łazienka może poczekać jest druga na dole:D(chyba że bez wanny ani rusz) Pozdrowienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 21.04.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 To kolejny raz mnie pocieszyłeś tymi kosztami Wiemy czego się spodziewać. My jesteśmy na etapie architekta. Domek będzie z garażem więc koszty w górę. Jak już uzgodnimy zmiany to się pochwalę. Podpowiedzcie proszę na czym można w miarę rozsądnie zaoszczędzić? No i jeszcze jedno pytanko jak u Was jest rozwiązany temat ścieków? Nie będziemy mięli możliwości podłączenia się do kanalizacji, więc pod uwagę jest brane szambo albo przydomowa oczyszczalnia. Oj dylemat mamy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość sipex 21.04.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 260 tys to w moich stronach mieszkanko 3pokojowe:P jak dobrze ,że trafiłem na te forum:)też ciągle myśle o garażu,najlepiej z niedużym kanałem ale ciągle mnie te +ok.20tys.zł troche irytuje,z drugiej strony dostaiwać wolnostojący to chyba drożej wyjdzie..ehh dobrze ,że jeszcze mam czas na namyślenie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 22.04.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 To kolejny raz mnie pocieszyłeś tymi kosztami Wiemy czego się spodziewać. My jesteśmy na etapie architekta. Domek będzie z garażem więc koszty w górę. Jak już uzgodnimy zmiany to się pochwalę. Podpowiedzcie proszę na czym można w miarę rozsądnie zaoszczędzić? No i jeszcze jedno pytanko jak u Was jest rozwiązany temat ścieków? Nie będziemy mięli możliwości podłączenia się do kanalizacji, więc pod uwagę jest brane szambo albo przydomowa oczyszczalnia. Oj dylemat mamy. Pozdrawiam Tez mam ten dylemat i zamowie 12m3 szambo betonowe jak te: http://pabloxsystem.pl/szamba-betonowe-dwukomorowe/szambo-betonowe-dwukomorowe-12m3 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Puri 22.04.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 w budowlance stawiam pierwsze kroki, budowlaniec tak położył, może dlatego że budujemy z ytong energo 36, napewno w drugą strone było by mniej bloczków ale więcej piasku na podsypkę. nie wiem dlaczego tak ale spytam fachure Witam, ja tez buduje z Ytonga ENERGO 36,5 Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 22.04.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 To kolejny raz mnie pocieszyłeś tymi kosztami Wiemy czego się spodziewać. My jesteśmy na etapie architekta. Domek będzie z garażem więc koszty w górę. Jak już uzgodnimy zmiany to się pochwalę. Podpowiedzcie proszę na czym można w miarę rozsądnie zaoszczędzić? No i jeszcze jedno pytanko jak u Was jest rozwiązany temat ścieków? Nie będziemy mięli możliwości podłączenia się do kanalizacji, więc pod uwagę jest brane szambo albo przydomowa oczyszczalnia. Oj dylemat mamy. Pozdrawiam Kurcze myślałem ,że wydałem więcej a tutaj he he... Oszczędzić można na wszystkim i należy się targować.Cieszy nawet 10 zł zaoszczędzone!(zawsze jest na czeropak ) Im bardziej ktoś kreatywny tym więcej zaoszczędzi ale oczywiście nie oszczędzać na gorszym materiale wszędzie! W końcu buduje sie dla siebie i każdy chce spokojnie mieszkać a nie z awariami się później borykać. Ja czekam na kanalizację aż w końcu w drodze zrobią i tymczasowe szambo sobie postawiłem.Później wykorzystam na deszczówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michałwlkp 22.04.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 No i jeszcze jedno pytanko jak u Was jest rozwiązany temat ścieków? Nie będziemy mięli możliwości podłączenia się do kanalizacji, więc pod uwagę jest brane szambo albo przydomowa oczyszczalnia. Oj dylemat mamy. Pozdrawiam a nie lepiej przydomową oczyszczalnie. na kupno oczyszczalni gmina daje 70% ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.04.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 No i super A my z Małżonką zrobiliśmy wczoraj zestawienie kosztów. Wyszło ,że wraz z kuchnia pod zabudowe+ troszke sprzętu, budowa do obecnej chwili łyknęła nam 260 tys( z działką za 50 tys w tej kwocie).Mamy nadzieję do czerwca się wprowadzić Jedynym nieskończonym pomieszczeniem zostanie łazienka górna, którą dokończymy później. Jestem mile zaskoczony witam a nie mówiłem ? :D :D :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 22.04.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Podpowiedzcie proszę na czym można w miarę rozsądnie zaoszczędzić? - na wykończeniu - promocje - szukać -szukać - szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 22.04.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 witam a nie mówiłem ? :D :D :D :D :D Mówiłes mówiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titka 24.04.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 a nie lepiej przydomową oczyszczalnie. na kupno oczyszczalni gmina daje 70% ceny Niestety u nas nie ma dotacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 24.04.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Witam:D Strop gotowy do zalewania nadbetonu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha i Krzycho 24.04.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 piękne to były czasy ? prawda ? już kiedyś o tym wspominałem niestety pozostaje już tylko zwykłe mieszkanie myśmy z ogródka po trzech latach wywaliliśmy kwiaty i posadzili bezobsługowe tuje http://images34.fotosik.pl/630/abd60b58ac938761med.jpg http://images47.fotosik.pl/1792/544a5a64303436a0med.jpg przyjemnie popatrzeć na taki zakatek z bezobsługowymi tujami mam nadzieję że chociaż je podlewasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyko 25.04.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam.A gdzie najtanie kupic ytong 36,5?, moze ktos doradzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swirek100 25.04.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 przyjemnie popatrzeć na taki zakatek z bezobsługowymi tujami mam nadzieję że chociaż je podlewasz oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga2535 25.04.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam. Zobacz na stronie http://www.taniebudowanie. Tam ytongi są w promocji, ale nie wiem czy jeszcze jest ten wymiar, o który pytasz. Miesiąc temu jeszcze były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duńczyk 29.04.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Witam chciał bym zacząć budować Z34 w Dolnośląskim, oto moje wstępne wyliczenia, chcę aby ktoś z was fachowym okiem to ogarnął i doradził:Firma budowlana ( SSO) 30 000 złFundament 12 000 złŚciany( + nośne i wewnętrzne i schody) 15 000 złDach ( dachówka ceramiczna + więźba ogólnie komplet) 12 000 złOgrzewanie (piec na ekogroszek) 15 000 zł ??? tu pytanie czy na podłogówkę w salonie 25 m i łazinka 5 m wystarczy???Okna + drzwi + 3 dachowe 10 000 złElektryka 7 000 złStudnia głębinowa 10 000 złPrzydomowa rozlewiskowa oczyszczalnia ścieków 7 000 złTynk parter 5 000 złSkromne wykończenie kuchni salonu pokoju i łazienki 20 000 zł ( panele i malowanie sam będę robił, płytek nie mam pojęcia jak się kładzie) Chcę tak wybudować aby zacząć mieszkać i nie brać kredytu mam około 150 000 zł resztę którą pominąłem będę robił z czasem na bieżąco. Proszę o podpowiedzi. Oczywiście pomijamy ceny projektu i działki oraz pozwoleń. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts