Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W sumie to chyba racja z solbetem, że ciężko pilnować pionów i poziomow.

Fachmen, którego biorę na budowę (a jest dobry i ma dobrą opinie ) podpowiedział mi, że porotherm podpadł na jakości i raczej iść w coś innego.

Co prawda podał kilku producentów, ale nie pamiętam jakich.

Jak wystartujemy z budową to dowiem się wszystkiego.

Krzysiek

• Odpowiedzi 4,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trudno znaleźć jakieś podobieństwo do projektu wyjściowego :p Ja na miejscu projektanta bym się obraził, jakby ktoś wybudował zupełnie inny dom, a nazywał go tak jak mój projekt ;)

WITAM,

Jeśli chodzi o zmiany to naprawdę nie ma ich dużo - z widocznych zamiast podcienia daszek, wejście do kotłowni z zewnątrz i dodatkowo na piętrze balkony zamiast małych okien :) więc ... zresztą każdy buduje wg swoich potrzeb :)

Bardzo ladny gratulacje:pjuz mieszkacie?jak koszty jesli mozna zapytac:p

Dziekuję :) W sumie to mieszkamy, ale wiadomo zawsze jest coś do robienia, trochę wykończeniówki, ogrodzenie itp. Ale ogólnie jesteśmy zadowoleni z efektów :) A koszty? Myślę że nie różnią się zbytnio od podawanych na forum :) ( myślę o tych podstawowych 200tyś. ) :)

Witam. Ja z mężem co prawda budujemy z71, ale mam pytanie do tych co już mieszkają w swoich zetkach. Jakie wybraliście okna dachowe i czy jesteście z nich zadowoleni? Proszę o opinie :)

witam

ja mam 2 okna optilight

http://www.optilight.info/t1/

i

2 plastikowe w łazience skylight

http://www.skylightpremium.pl/produkty,okna_dachowe_skylight_premium

z wszystkich jestem zadowolony już 4 lata

pozdrawiam

Witam serdecznie wszystkich budujących:)Jestem tu nowy i marzy mi się moj włąsny z34:)działka kupiona w zeszłym roku teraz trafiłem na ten projekcik i jestem pod wrażeniem szczególnie kosztów poniesionych w trakcie budowy.Chciał bym zmieścić się w tych 200tys w stanie do zmiaeszkania.Troszkę wykonczeniowki i prac moge zrobić sam(regips,plytki,panele,malowanie,szpachlowanie)Czy mógł bym prośić od Państwa o przesłanie mi na priv informacji na temat wyszczególnionych kosztów budowy/robocizny czy coś robione było własno ręcznie.A i czy projekt z 211 był by znacznie tąnszy z w budowie czy są to nie znaczne koszty?Bardzo liczę na Państwa pomoc..napewno pamiętacie jak cięzko jest gdy jest sięnie doświadczonym i staje przed tak poważną decyzja:P:)Serdecznie Pozdrawiam!Wszystkie domki są przepiękne niemoge oczów nacieszyć:):)

Witam. Ja z mężem co prawda budujemy z71, ale mam pytanie do tych co już mieszkają w swoich zetkach. Jakie wybraliście okna dachowe i czy jesteście z nich zadowoleni? Proszę o opinie :)

Właściwie kazde okno znanej firmy jest dobre i spełni Twoje oczekiwania.

Nie warto czasem dopłacać za markę.Najlepiej pojechać zobaczyć ,wybrać i kupić.

Ja mam Fakro i są ok.Veluxy były za drogie a nic więcej nie oferują.

3 tydzień mieszkamy i jak na razie superowo :D

Właściwie kazde okno znanej firmy jest dobre i spełni Twoje oczekiwania.

Nie warto czasem dopłacać za markę.Najlepiej pojechać zobaczyć ,wybrać i kupić.

Ja mam Fakro i są ok.Veluxy były za drogie a nic więcej nie oferują.

3 tydzień mieszkamy i jak na razie superowo :D

potwierdzam:) żona Delphiona:DDD

wszystkie domki piękne!

Witam

Delphion zmieniłeś nr tel? bo nie umiem sie dodzwonić do ciebie odezwij sie na priv

A co sądzicie o ceramice PICHLER 25 P+W pustak, ceramika Ktoś z niej budował? mało o niej w internecie bo porotherm zna każdy ponoć najcieplejszy pustak na rynku. Ale jak w praktyce czy peka itp jak z wymiarami.

Ja w końcu ruszam troszku zeszło ale startuje ostro :)