anikavonboger 20.10.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 1,2,3 - próba założenia dziennika budowy + komentarze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 21.10.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 witam, życzę powodzonka i radzę od początku pilnować ekipę ile wlezie a najlepiej patrzeć im na ręce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 22.10.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam serdecznie . Cieszę się że dołączyła budowa na dużej działce. Też, będę się starał na takiej budować. Będę was śledził pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.10.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam się i ja! Też z dużej działki... i też chcę łupane otoczaki na podmurówkę ... i na schody. I też z całym dobrodziejstwem inwentarza dostał mi się budynek... gospodarczy. Tylko nasz w trrrrrrrrochę gorszym stanie był. Zapisuję się do kibiców, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 24.10.2009 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam bardzo serdecznie i ja dołączam do grona Waszych obserwatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 24.10.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Czesc.Daj zdjęcia szybko.Dużo zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 24.10.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Skąd macie takie super słupki ? ile one mają średnicy ? z jakiego są drewna ? jaki jest ich rozstaw ? są tylko wkopane czy wbetonowane ? za dużo pytam ?no dobra. może odpowiesz ?pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 24.10.2009 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam, słupki kupione są bezpośrednio z Lasów Państwowych, średnica - od 15 - 25 cm, wkopane są co 2,5 m na głębokość 70 cm. Są smarowane lepikiem trochę ponad poziom gruntu, dechy będziemy montować od poniedziałku. Słupki są z drzewa modrzewiowego. Mam nadzieję, że usatysfakcjonowała Cię moja odpowiedź Polecam się na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 24.10.2009 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Skąd macie takie super słupki ? ile one mają średnicy ? z jakiego są drewna ? jaki jest ich rozstaw ? są tylko wkopane czy wbetonowane ? za dużo pytam ? no dobra. może odpowiesz ? a tak w ogóle - to tyle zdjęć swojego superdomku wrzuciłam, a Ty o słupki pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 24.10.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Też tak pomyślałem. Dom mnie bardzo ciekawi. Zauważyłem że nowy mur z cegły nie będzie ani tynkowany ani ocieplany od zewnątrz ? czy tak ? Ale słupki są super a ja też muszę tak grodzić w najbliższych dniach więc z tąd moje zainteresowanie bo może się jeszcze czegoś nauczę I ukradłem Ci zdjęcie ze schodami są świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 24.10.2009 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Od razu mi się humor poprawił Ściany są trójwarstwowe - ocieplenie jest pomiędzy pustakiem U220 a kratówką ewentualnie starą rozbiórkową cegłą. Czyli U220 /styropian/stara cegła lub kratówka:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.10.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 I ukradłem Ci zdjęcie ze schodami są świetne Ja też, ja też , i pokazałam mężowi... i powiedział: "damy radę". Jak to fajnie oglądać, jak komuś rośnie . Wspaniałe nawiązanie z tą czerwoną cegłą. Kupowaliście gdzieś rozbiórkową? Bo my się do ogrodzenia przymierzamy ... ceglane słupki nam się marzą ... Widzicie jaki piękny modrzew urósł nam pod domem? To chyba dom urósł Wam pod modrzewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 25.10.2009 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Rozbiórkową cegłę mieliśmy własną - z rozebranego domku, który tam stał. Okazało się, że jej jakość jest idealna - nasz wykonawca powiedział, że cegła jest zdecydowanie lepsza od tej produkowanej obecnie A z tym modrzewiem to masz rację mój Mąż się uśmiał...dom urósł obok modrzewia Zaraz podrzucę inne foty podejrzanych rozwiązań - oczywiście niektórych nigdy nie wykorzystam, bo nie są w klimacie jaki chciałabym mieć w domu - podobają mi się jednak i może komuś się przydadzą (?) http://images44.fotosik.pl/218/f0607984fdddd1d6m.jpg Pomysł na ciekawą i oryginalną łazienkę - ja kupuję...może z wyjątkiem kandelabrów http://images48.fotosik.pl/218/97347ea1d867ceaam.png Myślę, że taki kąt wypoczynkowy może być bardzo wygodny, bo przytulny jest z całą pewnością. Niestety my go nie wykorzystamy Zupełnie nie w klimacie folwarkowym... http://images36.fotosik.pl/106/6a1343b6ceb397c4m.jpg A tu znowu łazienka - mnie się podoba. http://images42.fotosik.pl/131/083581cf80053ca8m.jpg Mąż powiedział :"taras jak taras - nic specjalnego". A ja jestem za. Chciałabym mieć taki...więc pewnie tak właśnie będzie wyglądał nasz taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 25.10.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 To miało się znaleźć w dzienniku! Wybaczcie mi - mam grypę i kiepsko w związku z tym skupiam się na tym co robię Pozwólcie, że wrzucę te foty również do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.10.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 wpadłam sie przywitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 27.10.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam, witam Cię kala67! Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin i zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 09.11.2009 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 wpadłam z wizytą.. zwiedziłąm dziennik.. ale u Was sielsko-anielsko , nawiązując do nazwy miejscowości. ehh..patrząc na wasz dworek, widoki za płotem- aż serce rośnie że ktoś ma tak pieknie!! tylko pozazdrościć i życzyć szybkiego budowania bez większych stresów.. bo cóż można więcej życzyć jesli ktoś ma mieć takie widoki za oknem.. no chyba jeszcze sarenek biegających pozdrawiam serdecznie i uprzejmie uprzedzam że bedę się jeszcze zapraszać z wzytą do Waszego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 09.11.2009 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 zerknęłam jeszcze raz do dziennika.. macie 3 hektary.. 30tyś metrów kw..?? "jezusicku".. to przecież możecie założyć własną hodowlę sarenek.. albo mi sie w oczach mienią te zera... albo prawdziwe latyfundium macie ale Wam faaajnie.. my mamy działkę wielkości znaczka pocztowego.. sąsiedzi mają prawie 2 tyś i wydaje im się że to dużo..hihihi. normalnie "wymiatacie" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 09.11.2009 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 ale Wam faaajnie.. pewnie, że fajnie...tylko zagospodarować ciężko będzie Mam jednak nadzieję, że kiedyś damy radę. Pozdrawiam i życzę dużo wytrwałości w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 05.02.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Wpadłam z rewizytą i co widzę??? Piękny dom , który z pewnością będzie gustownie urządzony. Będę kibicowac na każdym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts