Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komantarze do - folwark - projekt indywidualny

anikavonboger

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

słupki kupione są bezpośrednio z Lasów Państwowych, średnica - od 15 - 25 cm, wkopane są co 2,5 m na głębokość 70 cm. Są smarowane lepikiem trochę ponad poziom gruntu, dechy będziemy montować od poniedziałku. Słupki są z drzewa modrzewiowego. Mam nadzieję, że usatysfakcjonowała Cię moja odpowiedź :lol: Polecam się na przyszłość.

Skąd macie takie super słupki ? ile one mają średnicy ? z jakiego są drewna ? jaki jest ich rozstaw ? są tylko wkopane czy wbetonowane ? za dużo pytam ?

no dobra. może odpowiesz ?

a tak w ogóle - to tyle zdjęć swojego superdomku wrzuciłam, a Ty o słupki pytasz? :o

:oops: Też tak pomyślałem.

Dom mnie bardzo ciekawi.

Zauważyłem że nowy mur z cegły nie będzie ani tynkowany ani ocieplany od zewnątrz ? czy tak ?

Ale słupki są super a ja też muszę tak grodzić w najbliższych dniach więc z tąd moje zainteresowanie bo może się jeszcze czegoś nauczę :)

I ukradłem Ci zdjęcie ze schodami :) są świetne

I ukradłem Ci zdjęcie ze schodami :) są świetne

Ja też, ja też :oops: :oops: :oops: , i pokazałam mężowi... i powiedział: "damy radę".

Jak to fajnie oglądać, jak komuś rośnie :wink: . Wspaniałe nawiązanie z tą czerwoną cegłą. Kupowaliście gdzieś rozbiórkową? Bo my się do ogrodzenia przymierzamy ... ceglane słupki nam się marzą ...

Widzicie jaki piękny modrzew urósł nam pod domem?

To chyba dom urósł Wam pod modrzewiem :lol: :lol: :lol: :wink:

Rozbiórkową cegłę mieliśmy własną - z rozebranego domku, który tam stał. Okazało się, że jej jakość jest idealna - nasz wykonawca powiedział, że cegła jest zdecydowanie lepsza od tej produkowanej obecnie :)

A z tym modrzewiem to masz rację :lol: mój Mąż się uśmiał...dom urósł obok modrzewia :lol:

Zaraz podrzucę inne foty podejrzanych rozwiązań - oczywiście niektórych nigdy nie wykorzystam, bo nie są w klimacie jaki chciałabym mieć w domu - podobają mi się jednak i może komuś się przydadzą (?)

http://images44.fotosik.pl/218/f0607984fdddd1d6m.jpg

Pomysł na ciekawą i oryginalną łazienkę - ja kupuję...może z wyjątkiem kandelabrów :wink:

http://images48.fotosik.pl/218/97347ea1d867ceaam.png

Myślę, że taki kąt wypoczynkowy może być bardzo wygodny, bo przytulny jest z całą pewnością. Niestety my go nie wykorzystamy :( Zupełnie nie w klimacie folwarkowym...

http://images36.fotosik.pl/106/6a1343b6ceb397c4m.jpg

A tu znowu łazienka - mnie się podoba.

http://images42.fotosik.pl/131/083581cf80053ca8m.jpg

Mąż powiedział :"taras jak taras - nic specjalnego". A ja jestem za. Chciałabym mieć taki...więc pewnie tak właśnie będzie wyglądał nasz taras :wink:

• 2 weeks później...

wpadłam z wizytą.. zwiedziłąm dziennik..

ale u Was sielsko-anielsko :D , nawiązując do nazwy miejscowości.

ehh..patrząc na wasz dworek, widoki za płotem- aż serce rośnie że ktoś ma tak pieknie!!

tylko pozazdrościć i życzyć szybkiego budowania bez większych stresów.. bo cóż można więcej życzyć jesli ktoś ma mieć takie widoki za oknem.. no chyba jeszcze sarenek biegających :D

pozdrawiam serdecznie i uprzejmie uprzedzam że bedę się jeszcze zapraszać z wzytą do Waszego dziennika

zerknęłam jeszcze raz do dziennika.. macie 3 hektary.. 30tyś metrów kw..??

"jezusicku".. to przecież możecie założyć własną hodowlę sarenek.. :wink:

albo mi sie w oczach mienią te zera... albo prawdziwe latyfundium macie

ale Wam faaajnie..

my mamy działkę wielkości znaczka pocztowego.. sąsiedzi mają prawie 2 tyś i wydaje im się że to dużo..hihihi.

normalnie "wymiatacie" :p

pozdrawiam

• 2 months później...