Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komantarze do - folwark - projekt indywidualny

anikavonboger

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj !

Czy pozwolisz po podglądać ?

Gratuluje "działki " i domku.

Pozdrawiam.

Jasne :oops: Będzie mi baaardzo miło :D Jednak szczerze mówiąc śnieg pokrzyżował nam nasze plany budowlane i ...mamy solidny zastój. Obiecuję, że jak tylko coś na budowie drgnie pierwszy się tym dowiesz :wink:

Witam

Zapowiada się bardzo ciekawy domek

moze wkleilabys rzuty? mielibysmy wiekszy poglad jak bedzie

Witam,

nie uwierzysz, ile czasu już się zbieram do wklejenia rzutów :D ale nie mam skanera i stąd ten problem :oops: Postaram się jednak to przy najbliższej sposobności zrobić. A! No i bardzo mi miło, że wpadłaś :wink:

Witaj !

Projekt łazienki więcej niż poprawny i zarazem tylko poprawny. Na tak dużej powierzchni wydaje mi się, że można więcej, no i w środku pomieszczenia powierzchnia całkowicie nie wykorzystana.

Poszalej trochę ! Potem najwyżej będzie się go urealniać.

Pozdrawiam.

Masz świętą rację :D Dziś popełniłam nowy projekt - tym razem ściągam jednak DARMOWY - oczywiście - program do projektowania łazienek i jak tylko mi się uda przenieść moją wizję na ..."papier" - to z całą pewnością się pochwalę. Tym czasem bardzo Ci dziękuję za zainteresowanie moim problemem :wink:

Witaj !

Moja rada jest taka :

Nie posługuj się żadnym programem do projektowania łazienki. One nadają się wyłącznie do projektowania łazienek małych, w blokach.

Wyrzuć z pamięci wszystkie łazienki w których byłaś, widziałaś.

Wyrzuć z pamięci wszystkie " dekory " które widziałaś w sklepach budowlanych.

Teraz określ funkcje jakie będzie musiała spełniać Twoja łazienka i SZALEJ !!!

Pomyśl o art deco. To duże uporządkowane płaszczyzny, jednolitość przestrzeni, podporządkowanej funkcji.

Powodzenia.

Witaj !

Moja rada jest taka :

Nie posługuj się żadnym programem do projektowania łazienki. One nadają się wyłącznie do projektowania łazienek małych, w blokach.

Wyrzuć z pamięci wszystkie łazienki w których byłaś, widziałaś.

Wyrzuć z pamięci wszystkie " dekory " które widziałaś w sklepach budowlanych.

Teraz określ funkcje jakie będzie musiała spełniać Twoja łazienka i SZALEJ !!!

Pomyśl o art deco. To duże uporządkowane płaszczyzny, jednolitość przestrzeni, podporządkowanej funkcji.

Powodzenia.

Faktycznie - nie ma chyba programu, w którym mogłabym zaprojektować swoją łazienkę :D Ale już ją widzę - podłoga: płytki kwarcowe nieszlifowane, zamiast murka przy wc i prysznicu: szkło mleczne od strony przysznica, a od drugiej listwy drewniane przytwierdzone do tego szkła (tak, żeby prześwitywało szkło mleczne), wanna w kącie pod oknem - na prawo od drzwi - utworzy małe, domowe spa :lol: Widzisz jak szaleję...w wyobraźni :wink: A Ty na jakim jesteś etapie budowy?

Czytałem w dzienniku że poszukujesz takich surowych płytek widziałem u moniki i marka w dzienniku że są takie płytki w leroy merlin. Zajrzyj podałem link do dziennika. http://forum.muratordom.pl/dworek-i-ogrod-rozany-moni,t123719-420.htm

JESTEŚ WIELKI :lol: Dziękuję za namiary.

Obejrzałam i owszem są ładne, ale nie kamienne...szukam dalej

Czytałem w dzienniku że poszukujesz takich surowych płytek widziałem u moniki i marka w dzienniku że są takie płytki w leroy merlin. Zajrzyj podałem link do dziennika. http://forum.muratordom.pl/dworek-i-ogrod-rozany-moni,t123719-420.htm

szukasz płytek z prawdziwego kamienia?

zobacz l'antic colonial i jabo marmi

szukasz płytek z prawdziwego kamienia?

zobacz l'antic colonial i jabo marmi

No to lecę pooglądać :wink:

anikavonboger !

Żeby budować dom, to trzeba być wariatem, lub zmuszonym przez okoliczności.

Kilka lat temu odbiło mi i... ... dzięki bogu wróciłem do normalnych.

Niestety już to czuje, że znowu mam jakieś wariackie myśli i kto wie, może jednak zwariuje ?

Pozdrawiam.

Nawet nie przypuszczasz jak wielkie wariactwo mnie dziś opanowało na budowie - zobaczyłam fragment dachu pokryty dachówką i zwariowałam ze szczęścia. Spotkaliśmy się dziś z hydraulikiem - w wyobraźni widziałam już siebie biorącą kąpiel w łazience, która powstanie (przy dobrych wiatrach) za pół roku...