Jędralek 20.10.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Mam nadzieję, że nikogo tu nie zabraknie i wspólnie pośpiewacie tu z nami! A nawet coś dośpiewacie...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 21.10.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 No i jestem pierwsza!!! No to witamy w Klubie Dorotkowiczów i zapraszamy do zmagań budowlanych. Piękna ta twoja działka, a widoki.....oj, już sobie wyobrażam zimowe wieczory przy kominku. Pogoda się nam robi więc czekamy na postepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 22.10.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Agmar się udało! Ale piękna wasza działka!!!! super! Kurcze jakbym tylko nie była ograniczona czasoprzestrzenią to na pewno mieszkałabym w górach. I to włansie w Zywieckim. Piękne okolice!!! Dorotka w tym miejscu to super wybór. Witamy serdecznie nowego stałego bywalca. Razem jakoś dociągniemy do progów naszych wymarzonych domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 27.10.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 No takie fundmenty to ja rozumię dwa trzy dni i zalane. Nieźle:) u nas najdłużej trwało wychodzenie z ziemi Fajnie że udało się Wam zacząć. Więc przed zimą Fundament będzie super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 27.10.2009 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Cześć.No ale Wam się wymarzyła piwnica to i dłubania w ziemi więcej. Ale przecież warto było, prawda? Sam widziałem. Kiedy ruszacie z instalacjami, bo jestem ciekawy wspólnego znajomego...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 28.10.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 wod-kan ma wchodzić od przyszłego tygodnia. Póki co od poniedziałku ocieplają wełną ściany. Co do pana Ł.S to szczerze mówiąc mam mieszane uczucia, bo ostatnio jak zauwazyliście jest mocno zapracowany przez co nie można się z nim spotkać umowić dodzwonić. Mojego ostatniego smsa odebrał o północy bo komórka mu sie rozładowała... Zapracowany gość ale dzisiaj podpisaliśmy umowę w której wszelkie warunki wykonania sa BARDZO dokładnie opisane więc mam nadizeję że bęize ok. No zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wonnica 04.11.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 My też budujemy bez piwnicy, i mam takie same zdjęcia zapisane jako inspiracje dla spizarki w kuchni i piwniczki w ogródku A apropo walki z czasem to my dziś zalewamy fundamenty - wariacja Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 04.11.2009 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 WONNICA A witamy, witamy! Co do walki z czasem, to my w sobotę lub po niedzieli zalejemy się ''. A jaki macie projekt (że bez piwnicy) i gdzie dokładnie, bo u nas w górach to właśnie zaczyna prószyć, więc walka jest bez pardonu... Do jakiego etapu zamierzasz w tej walce się posunąć teraz? Pozdrawiam i dziwię się... że jeszcze nie masz TU dziennika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 05.11.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 I kolejne ładne widoczki. U mnie w promocji nie dali. A bardzo żałuję.... Ślicznie macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 06.11.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 przepraszam że się wtarabaniłam do dziennika to przypadkiem. Miałam kilka otwartych okien i nawet nie zauważyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 06.11.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Ależ nic się nie stało Mam dziś wisielczy humor przy tej słonecznej pogodzie, bo studnię wiercą ale brygada budowlana odeszła w siną dal.... gdzieś coś innego kończą... Przyjdą jutro, jak będzie padało i też nic nie porobią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 07.11.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 I tak to chyba będzie przez całą budowę. Momenty radości i momenty wściekłości. Bardzo się cieszymy waszą wodą!!!!!! pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 07.11.2009 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Przeciągnąć Wam rurkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 14.11.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 co u was? jakoś zamarło u wszystkich dorotkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 14.11.2009 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 No jakby popatrzeć szerzej - to wszędzie zamarło... U Was widzę robota wre! Słonko Wam ładnie przyświeca i ... Cóż u nas słonko też przyświeca, ale to i tak nie pomaga na nasze błota i mokradła. Nawet fotek już nie mam siły robić... Wczoraj przyjechała kopareczka i dorobiła nam błoteczka, bo żeby metr wody z fundamentów usunąć to trzeba było nowy rowek melioracyjno-odpływowy wykopać... No ale jakby tak przyświeciło jutro, pojutrze,... i tak z tydzień, dwa - to cho cho! Pomarzyć można nie? No i z liczenia $ na ogrzewanie wychodzi nam, że... ... pompa ciepła się opłaca najbardziej... - tu odsyłam do artykułu, który nam dał dużo do myślenia: http://www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,8196/Itemid,255/ Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 14.11.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 zdecydowanie najbardziej ale trzeba do tego dobrą firmę a o takie jeszcze u nas trudno. Poza tym wydatek bardzo duży choć potem ciepło jest za friko. Tylko czy alby przy górskich zimach to ogrzewanie starczy bez dogrzewania? tego nie wiem. My dosyć szybko porzuciliśmy pomysł na pompę ciepła bo to ciągnie za sobą wiele, wiele innych wydatków. Moim zdaniem cała konstrukacja domu powinna wtedy być ułożona pod takie ogrzewanie.Chciałabym kiedyś wybudować dom ekologiczny...ale póki co życia na spłacenie kredytu na taki dom by mi nie starczyło.Jeszcze bardziej podobają mi się pomysły na dom pasywny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 16.11.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 jakieś nowości w sprawie ogrzewania? decyzje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 25.11.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 pogoda super prwda?I podobno ciepło ma być przez cały grudzień! Robota wam idzie z kopyta! A jakie decyzje w sprawie pompy ciepła? Świetne rozwiązanie, żałuję że trochę za wcześnie zrezygnowaliśmy i będziemy kopcić choć postaramy sie minimalnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 02.12.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 ależ Wy pędzicie!!!! A niewiele brakowało i wogóle mieliście nie zacząć jesienią. to byłby duży błąd jak widać ! Super bardzo się cieszę zę widać tak duże postępy. Rurka.... a do czego to ma być woda? do pieca? znaczy kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 02.12.2009 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 No tak robota, dzięki przychylności pogody, jakoś idzie... Co do rurki w drzwiach - to główne doprowadzenie wody z naszej studni, więc dość istotny element... Właśnie wybieramy dachówkę i myślimy o ceramicznej, angobowanej np z Robena o kolorze pasującym do elewacji - soczysta, ciepła żółć - więc może ciemno-brązowym lub czarno-brązowym. Pytałem Was wcześniej o Wasze dane dachówkowe i ile Was całościowo ona wyniosła. Pozdrawiam i czekam na nowości od Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts