pepe666 21.10.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Mam pytanie czy spotkaliście się z umową warunkową sprzedaży nieruchomości. W naszym przypadku notariusz poinformował że musi wystąpić do właściciela drogi o decyzję o wymiarach tej drogi. Decyzję tą posiada już sprzedawca działki ale notariusz twierdzi że musi również otrzymać taką decyzję. W związku z tym notariusz może sporządzić umowę warunkową a po otrzymaniu decyzji umowa zostanie zmieniona na "zwykłą". Z góry przepraszam za nieprofesjonalne słownictwo ale po prostu się na tym nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meniu 09.11.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ja się spotkałem z taką umowa Kiedy kupowaliśmy pole, notariusz sporządził umowę warunkową, że jeśli gmina nie wyrazi chęci zakupu tego pola, to wtedy my możemy ją kupić - taki był warunek. Po 30 dniach milczenia gminy (bo tyle mieli na odpowiedź) podpisaliśmy u notariusza drugą umowę właściwą z nawiązaniem do umowy warunkowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 09.11.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ja się spotkałem z taką umowa Ja też. U nas było że transakcja dojdzie do skutku gdy ARR nie skorzysta z prawa pierwokupu a Gmina da WZiZT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe666 09.11.2009 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 wielkie dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts