emmb 21.10.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Startuję z dziennikiem budowy Leśny Zakątek II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmb 11.03.2010 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Proszę o kontakt wszystkich, którzy budują Leśny Zakątek (obojętnie którą wersję) lub mają cokolwiek do powiedzenia w sprawie tego projektu. pozdrawiamemmb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmb 11.03.2010 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Widok domu z przodu: http://www.empikfoto.pl/albumy29/99642/941862/32791577_lesny2_przod.jpg Widok domu z tyłu: http://www.empikfoto.pl/albumy29/99642/941862/32791579_lesny_zakatek_2_tyl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmb 11.03.2010 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Rzut parteru: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/lesny2/images/rzut3.jpg Rzut poddasza http://www.mgprojekt.com.pl/domki/lesny2/images/rzut4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmb 11.03.2010 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Na parterze zamierzam zrobić przejście do garażu.Na poddaszu natomiast wejście do garderoby dostępne z korytarza. Myślę też nad poszerzeniem garażu, lub nawet o garażu dwustanowiskowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmb 12.03.2010 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 "Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..." http://www.empikfoto.pl/albumy29/99642/941862/32820031_sized_dzialka_2009-03-07a.jpg Tak wyglądała nasza działka w marcu 2009 r. kiedy jeszcze nie była nasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmb 12.03.2010 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Tak mniej więcej będzie usytuowany nasz domhttp://www.empikfoto.pl/albumy29/99642/941862/32820265_sized_dzialka_2009-03-07a_z_domem.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakobs1977 13.07.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 (edytowane) Witam, ja tez buduje ten Lesny Zakatek. Na Śląsku. Zaczelismy w połowie pazdziernika 2009, obecnie zaczelismy juz robic instalacje. Mogło byc szybciej ale są niestety przestoje. Zrezygnowalem z garazu, na działce zrobie sobie później wiate na samochód. I budynek gospodarczy. Opinie co do tego wyboru są różne ale tak postanowiliśmy z żoną. Co do projektu to musze powiedziec że troche niedopracowany i pare zmian musielismy wprowadzic i jak bym wiedzial o wadach to albo bym to z biurem przeprojektowywal albo wogole bym go odrzucil. Ogolnie wyglad i uklad pomieszczen podobal nam sie dlatego wybralismy ten projekt ale kilka wymiarow jest zdecydowanie za małych. Ale to juz wyszlo w trakcie budowy Dużo okien, niektórzy mowia że wrecz szklarnia i malo scian od wewnatrz. Dlatego likwidowaliśmy okno w spizarni, male okno w kuchni, okno w salonie przy scianie z kominkiem. Wyjscie na taras jest na scianie szczytowej a okno tarasowe na tylnej elewacji u dolu zamurowane i nie takie szerokie. Dzieki temu jest troche scian. Kuchnie zamknelismy bo tak wolała żona. Z okien dachowych zostawiłem tylko jedno w najwiekszej sypialni i to doswietlajace klatke schodową. I uwazam ze to bylo dobre rozwiazanie. Jest bardzo duza wada projektowa z oknami w dolnej łazience. Jedno z tych okien nachodzi na spocznik schodów. Tak że połowa jest pod nim a połowa nad!!! Juz nawet nie chcialo mi sie do mgprojektu dzownic by mi ten fenomen wyjasnili. Poprostu tę czesc zamurowalismy. Schody to też bardzo słabe miejsce tego domu. Dość wąskie i strome z minimalnymi wymiarami na stopnie (co do przepisów), ale chodzic sie po nich da . Trzeba było przerobic spocznik (hehe sam to robilem i teraz jest lepiej) i drugi bieg schodów bo nie dało by sie wejsc do łazienki normalnie. Ja mam 1,90 wzrostu i wchodząc do łazienki waliłbym głową od spodu schodów. Także trzeba było też przesunąc scianke miedzy łazienką i kotłownia by było wiecej miejsca na wejscie do łazienki. My przesunelismi o 12 cm ale poniewaz nie mamy jeszcze podłog to nie wiem czy to nam wystarczy. Boje sie że bardzo nie bede lubil tego wejscia ;-(. Ten dom był chyba projektowany dla ludzi o wzroscie 165cm! Przesuwajac te scianke zmniejszylismy tez niestety kotlownie ktora i tak jest mala. Co prawda z tego sobie zdawalem sprawe, ze jest to projekt pod instalacje gazowa, ale u nas nie ma gazu wiec do kotlowni wstawiamy piec 17kw na ekogroszek. Bedzie mega ciasno ale na naszych rysunkach piec i inne urzadzenia siie mieszcza. ...jak to wyjdzie w trójwymiarze to sie przekonam za pare miesiecy My w domu robimy podłogówke, wszedzie poza sypialniami na górze, no i kotłownia i spizarnia. A i jeszcze podczas robienia stropow nad parterem moj kierownik budowy i budowlancy cos skrytykowali na temat konstrukcji tego stropu jakis belek, podciagow itp., ale ja sie na tym nie znam, wiec nie powiem teraz co tam bylo nie tak. Takze są na pewno rzeczy które wymagaja poprawek w tym domu (łazienka na parterze, kotłownia i schody, ten obszar domu) ale jest to tez zwiazane z ogólną wielkoscia calego domu. Jest on mały ale dla moje rodziny chyba wystarczajacy. Edytowane 13 Lipca 2010 przez jakobs1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakobs1977 13.07.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 aaa no i jeszcze dodam ze dorabiamy balkon na scianie szczytowej nad wyjsciem tarasowym. Drewniany, na zastrzałach. Jak sobie przypomne inne przzerobki to dam znac, teraz nie moge bo jestem badz co badz w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 12.06.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Witam, my też zdecydowaliśmy się na ten projekt. Wadę dolnej łazienki zauważyliśmy jeszcze przed jego kupieniem, ale wyszło nam, że sobie z tym jakoś poradzimy. Rzeczywistość okazała się trudniejsza i w efekcie końcowym mamy dolną łazienkę połączoną z kotłownią. Kotłownia na szczęście gazowa, kocioł z wbudowanym zasobnikiem (kondensacyjny, z zamkniętą komorą spalania), więc jakoś to będzie. Ale obie łazienki kichowate są i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 11.10.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Cóż, mogę powiedzieć, że zmiany się dokonały w trakcie budowy. Wyobraziliśmy sobie, jak goście wchodzący do łazienki na parterze przechodzą przez kotłownię z plątaniną rurek, pompek ,zasobnikiem na cwu itp. I zapadła decyzja, że przenosimy komin na ścianę z garażem, łazienkę robimy w miejscu kotłowni (bez okna, trudno, wentylacja mechaniczna zapewni świeże powietrze) a kotłownię z pralnią w części z oknem. Przejście do kotłowni przez łazienkę, żeby nie trzeba było gimnastykować się pod schodami . Pod schodami schowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaso 29.03.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam, nasz domek wygląda super. Zamieniłem na dole pomieszczenie gospodarcze z łazienką (przesunięcie komina). Likwidacja na dole kilku okien a na górze zamiast garderoby pralnia. Poza tym praktycznie zgodnie z projektem. Teraz jestem na etapie instalacji i w tym roku planuję zamieszkać. Pozdrawiam lukaso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 30.03.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 GRatulacje lukaso. Też zamieniłam łazienkę z kotłownią (łazienka jest przechodnia a kotłownia z oknem), przenosząc komin na ścianę szczytową. Wyszło nieźle, tylko mieliśmy spore problemy z aranżacją górnej łazienki. Jakoś się udało, choć nie bardzo pasowało mi ustawienie bidetu i kibelka pod oknem, to w końcu zostało to rozwiązanie. Ja z kolei w salonie dodałam jedno okno, bo narożnik był ciemny (wariant z zamkniętą kuchnią), usunęłam za to okno w spoczniku i w spiżarni. Na górze zrezygnowałam z połaciówki w najmniejszym pokoju - byłaby od południa a pokój malutki - latem za bardzo by się nagrzewał. Reszta bez większych zmian. Szczegóły w dzienniku budowy. A domek rzeczywiście ładnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts