Ja18 21.10.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Na czym macie posadowiony zbiornik na ciepłą wodę. Bezpośrednio na wylewce (a pod wylewką styropian, u mnie w kotłowni planuje dać 10 cm), czy może istnieje jakieś inne rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 21.10.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 u mnie wisi na ścianie... Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.10.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 u mnie wisi na ścianie... Browar miałbym browara to bym go nie wieszał. Powiesiłbym zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 21.10.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A jaki duży ten zbiornik chcesz dać? Przecież taki 150 litrów, waży z 200kg, czyli często tyle co dwie osoby. A pod ludźmi podłoga się raczej nie zapada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 22.10.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 u mnie wisi na ścianie... Browar miałbym browara to bym go nie wieszał. Powiesiłbym zbiornik. JA wszstko wieszam na ścianach... może wpadniesz w odwiedziny? Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.10.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 A jaki duży ten zbiornik chcesz dać? Przecież taki 150 litrów, waży z 200kg, czyli często tyle co dwie osoby. A pod ludźmi podłoga się raczej nie zapada Ja bede mial (juz kupiony, stoi w garazu poki co) zbiornik 300l. A obok bedzie stal buforek 1000l! Dolaczam sie do pytania - na czym to najlepiej postawic ? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.10.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 wylać se fundamencik - cokół z jakimś mocowaniem. Styropianu pod to bym nie radził. 1000 kg to troszkę jest. jak komuś na paluszki sie poturla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.10.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 wylać se fundamencik - cokół z jakimś mocowaniem. Styropianu pod to bym nie radził. 1000 kg to troszkę jest. jak komuś na paluszki sie poturla... No wlasnie mam juz w kotlowni "chudziaka" (w praktyce sklad jak B-15 tyle ze mieszany w betoniarce na miejscu 10cm i szkoda mi go kuc Gdybym wiedzial to bym se go chociaz w tym miejscu przyzbroil.. No i nie wiem co z tym fantem poczac Czy na tym podlozu "wymurowac" podescik z bloczkow betonowych (jedna warstwa) i na tym postawic zbiornik.. Troche to bedzie nieenergooszczedne i bedzie mi bardziej wyciagac cieplo z buforka i bojlera.. A moze dac w kotlowni ~5cm (normalnie wszedzie mam 10cm) EPS-200 i na to grubsza, mocniej zazbrojona wylewka (grubosci rzedu 12-14cm) ? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts