jasabar 21.10.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Czy ktoś z Was zna może sposób na pozbycie się folii z okien, która nie została usunięta na czas? W tej chwili jest skruszała, więc odklejanie odpada, mycie nie daje efektów, a skubanie może zająć cały rok Na ciepło też nie można nic zrobić. Pomóżcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 21.10.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Mam ten sam problem! najskuteczniejsze i nie powodujące uszkodzeń jest zdrapywanie paznokciami. Serio! ale nie powiem,jak moje kciuki wyglądały po takiej dziłalności i oczywiście zostało mi jeszcze dośc dużo Próbowalam tez rozmiekczyć różnymi płynami i usuwać ostrą gabką, tez działa,ale strasznie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 21.10.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Jak długo trzymaliście tą folię na oknach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 21.10.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 opieprzyć tego co wsawiał że nie powiedział o konieczności zdropania zaraz po wstawienu a potem drapać i płakać. pozdrawiam i życzę cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 21.10.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 opieprzyć tego co wsawiał że nie powiedział o konieczności zdropania zaraz po wstawienu a potem drapać i płakać. pozdrawiam i życzę cierpliwości Nie no, tak zaraz to chyba nie trzeba. Mi powiedzieli że około 4 tygodnie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 21.10.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 każdy producent informuje o natychmiastowym usunięciu powłoki ochronnej transportowej!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 21.10.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 każdy producent informuje o natychmiastowym usunięciu powłoki ochronnej transportowej!!!!! Pewny jesteś?? http://www.muratordom.pl/eksperci_budowairemont/odpowiedz/usuwanie-folii-ochronnej-z-okien-i-kilka-innych-cennych-rad,7210,49-0.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy hajkowski 21.10.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 w uk mamy white spirit ktory jest tlustym odpowiednikiem naszego rozpuszczalnika,mozna sprobowac rozpuszczalnikiem,nafta a moze tez WD 40. uzyc do tego nalezy szorstkiej gabki a potem zmyc plynem detergentowym.doradcy ktorzy nie maja pojecia albo zadaja niepowazne pytania i przy okazji nakrecaja sobie liczbe postow nie powinni sie odzywac.prosze udzielac konkretnej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 21.10.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 każdy producent informuje o natychmiastowym usunięciu powłoki ochronnej transportowej!!!!! Pewny jesteś?? http://www.muratordom.pl/eksperci_budowairemont/odpowiedz/usuwanie-folii-ochronnej-z-okien-i-kilka-innych-cennych-rad,7210,49-0.htm takie białe nalepki na szybach"usunąć zaraz po montażu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 22.10.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 zadzwoń do firmy, która montowała, u mnie powiedzieli, żeby zdjąć folię, ale mówili też, że w razie czego mają "technologię" usuwania starej folii (tyle, że jak znam życie, kosztowną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 22.10.2009 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 22.10.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Nie wiem jak z folią, ale u mnie na oknach zostało sporo śladów od kleju z taśmy (którą fachowcy zabezpieczali okna przed tynkowaniem) i zeszło bez problemu benzyną ekstrakcyjną. Może z folią też da rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 22.10.2009 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Jakiś czas temu panowie z tej firmy byli u mnie i nie potrafili mi nic poradzić Powiedzieli tylko: szkoda okien... Dziękuję za podpowiedzi - każdego sposobu spróbuję. Rozpuszczalnik nie pomógł. Zobaczę jak będzie z WD. Wyczytałam wczoraj o smarowaniu okien masłem i myciu - trochę dziwne, ale może skuteczne, chociaż nikt nie napisał o efektach tych zabiegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 22.10.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Posmaruj majonezem zostaw na 10 minut i sztywną szpachlówką plastikową zdejmuj sprawdzone i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 22.10.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Na drewnianych oknach urzędowskiego, musiałem papierem ściernym usunąć pozostałość po kleju i pokryć cienką warstwą lakieru ( lakier od producenta okien) To wszystko miało dłuższą historie, ale wszystko dobrze się skończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryko 23.10.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Folie grzać suszarką do włosów , jak zrobi się miękka schodzi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 23.10.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Terpentyna:), trzeba sie trochę natrzeć ,ale powoli schodzi. Ja usuwałem nią po ok 3 latach od montażu wiec paznokciami nie dało rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gurek 25.10.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 WitamFolie z okien zdejmowałem po (uwaga!) 5 latach od umieszczenia okien. Dom zakupiliśmy gotowy, a poprzednim właścicielom jakoś nie chciało się zdejmować wszystkich folii.Dramat!Co polecam? Podręczny parownik. Taki za 100 zl z supermarketu. Po zagotowaniu parą, folia "w miare" łatwo daje się zeskrobywać. W momencie gdy zagotujesz folie- mocne pocieranie szorstką stroną gąbki do mycia naczyń, też działa.Oczywiście głównie w tej robocie przydaje się "cierpliwość"pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 25.10.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam Sprubój płynu od kolesi co szyby w samochodach zmieniają i muszą nalepke zmienić żebyś w koszta nie wpadł(kupno nowej w wydziale komunikacji) , jak u mnie szybe wymieniali to tą nalepke potraktowali jakimś syfem i pięknie zeszła i nakleili na nową szybę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts