anikavonboger 24.10.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 No to i ja coś od siebie dorzucę Moim zdaniem dachówka ceramiczna jest podstawową ozdobą domu - ja w każdym aie mam takie zboczenie, poza tym uważam, że największą ozdobą pomieszczeń na poddaszu są...drewniane słupy - ja to wręcz prosiłam teściów (którzy projektowali nasz dom) żeby jakieś słupy drewnian na poddaszu przewidzieli. I słupy są. I są piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 25.10.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 O! I mam jeszcze zdjęcie dla Ciebie: http://images42.fotosik.pl/131/f3b076dfada48878m.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_x 25.10.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 P.S>> Ramę z HEBów stosuje się dosć powszechnie.... Pozdrawiam I co z tego wynika? HEB jest profilem który nadaje sie 'najbardziej' na słupy, nie na elementy typu rygiel. Stosuje się je z lenistwa projektujących, są drogie, tzn nie same heby tylko taka rama jest często poprostu przewymiarowana i to znacznie. Można ten sam efekt wytrzymałościowy uzyskać stasując inne profile stalowe, nie tylko HEB. Spada masa ramy inwestorowi zostaje kilka [zł/na każdym kilogramie] w kieszeni, o 100kg róznicy na masie nie trudno. Witam Całkowicie zgadzam się z powyższym - szczególnie z tym że zazwyczaj taka rama jest istotne przewymiarowana (czyt. absurdalnie DROGA) - ale cała budowa jest przewymiwarowana conajmniej DUKROTNIE (taki budowlany współczynnik bezpieczeństwa). BArdzej martwi mnie oparcie tych słupów na środku stropów!!! (chociaż nnych detali konstrukcyjnych nie znam)... PS>> Moim zdaniem na słupy najlepiej nadają się profile OKRAGŁE - ew. kwadratowe ). HEBy to jednak belki... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_cze_k 26.10.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, porady i pomysły zwłaszcza dla st_x, chyba nie bedzie tak zle, jezeli ktos ma jeszcze jakies opinie to bede wdzieczna.Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_cze_k 26.10.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 A tak nawiasem mowiac( pewnie mnie zlinczujesz, ale nie moglem sie powstrzymac...) to slup w SYPIALNI to jest TO!!! Kwestia tylko, gdzie bedzie lozko Glacjusz dzieki za pomysł teraz bede szukac metalowej rurki zamiast słupa, mezowi pomysł sie spodobal i to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts