agnieszkakusi 21.10.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Pomóżcie, chcę kupić elektroniczną nianię, ale nie wiem jaką, na co zwracać uwagę przy zakupie. Czy są tylko na baterie czy także na prąd. Jakich używaliście? Jakie plusy i minusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.10.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Monika $ Seba napisala: klikam do was, a moje Małe Szczęście śpi sobie grzecznie w łóżeczku. Od soboty jestem szczęśliwą posiadaczką niani z kamerką i wreszcie spokojnie (bez biegania na każde zakwilenie do góry) wracam do domowych obowiązków. Aga napisz do Moniki ona ten post pisala pod koniec wrzesnie, wiec jest na biezaco w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.10.2009 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 22.10.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Pomóżcie, chcę kupić elektroniczną nianię, ale nie wiem jaką, na co zwracać uwagę przy zakupie. Czy są tylko na baterie czy także na prąd. Jakich używaliście? Jakie plusy i minusy? http://www.allegro.pl/item787053497_niania_elektroniczna_zasieg_do_300_m_my_baby.html link zamieszczam tylko w celach poglądowych. Kupiliśmy to od znajomych, którzy dostali cały zestaw wyprawkowy i nie była im potrzebna. Zwykła niania bez kamery i wodotrysków. Działała świetnie przez blisko 3 lata. Działa nadal ale już nie jest potrzebna. Zasilana jest bateriami i z kabla. Ważną rzeczą jest aby miała kilka kanałów, bo zdarza się, że na jednym jakieś inne urządzenia wprowadzają zakłócenia i trzeba przejść na inny. Wydaje mi się, że większość ma taką funkcję. Ważną funkcją jest też regulacja poziomu czułości. Sprawdza się to w momencie kiedy dziecko jest już trochę starsze i bardziej się kręci w trakcie spania, a każdy jego ruch nie powoduje uruchomienia urządzenia. W teorii model ten ma zasięg do 300m. My testowaliśmy max na jakieś 50 i działała bez zarzutu. My w ogródku grillowaliśmy ze znajomymi a dziecko pod stałą kontrolą smacznie sobie spało. Jedynym mankamentem jaki zauważyliśmy to dość szybkie zużycie baterii i lekki spadek efektywności odbiornika przy pracy na zasilaniu z baterii. Dlatego też zawsze, nawet w ogrodzie używaliśmy jej podpiętej do prądu. P.S. Urządzenia te nie są raczej specjalnie skomplikowane a co za tym idzie zdarzało mi się ściągać sygnał i "podsłuchiwać" kogoś w okolicy. Trzeba uważać co się mówi jak niania jest włączona . W końcu jest to urządzenie nadawczo - odbiorcze i nie wiadomo kto i na czym może nas podsłuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts