optymistka1719506824 28.10.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Dostałam od wuja płytki trawertynowe. Chyba jest to prawdziwy kamień. Są grube i ciężkie i strasznie porowate. Nie bardzo mam pomysł gdzie je wykorzystać, bo nie podobają mi się za bardzo. Wykorzystam je jednak, bo wiadomo pod koniec budowy kasa się kończy;) Mam jednak pytanie czy one nadają się do położenienia na ścianie ? Wydaje mi się, że one mogą odpaść Myślę też o tym żeby je trochę przeszlifować w celu nadania im połysku i zaimpregnować czymś ,żeby nie wchodził brud w te dziurki. Czym to można zaimpregnować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 28.10.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 przeszlifować, by nabłyszczyć TRAWERTYN????chyba jednak powinnaś kupić płytki, które Ci się spodobają, a nie zabijać naturalny, piękny kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 28.10.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 My mamy trawertyn na ścianie w kuchni, był kupowany w http://www.rustico.pl/trawertyn.html. Impregnowaliśmy go sami..... http://img204.imageshack.us/img204/9567/traws.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 29.10.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Juszczakówka piękny masz ten trawertyn! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź na priv. Teraz tylko ciąć płytki i układać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.11.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 też mam trawertynowa mozaike na ścianie w kuchni, juz trzeci rok. wszyscy straszyli, że trudny w utrzymaniu. absolutnie nieprawda, wprost przeciwnie. to jedna z kilku rzeczy w domu, które bez wahania zrobiłabym ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 15.11.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 też mam trawertynowa mozaike na ścianie w kuchni, juz trzeci rok. wszyscy straszyli, że trudny w utrzymaniu. absolutnie nieprawda, wprost przeciwnie. to jedna z kilku rzeczy w domu, które bez wahania zrobiłabym ponownie. Czy zabezpieczałaś go jakoś? Czy muszę się nastawić na jakieś szczególne środki czystości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 15.11.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 tak, po zafugowani całości (łącznie z tymi dziurkami naturalnym) pomalowałam impregnatem chyba atlas. od razu dodam, że na tych ściennych impregnat wyszedł fajnie, ale na podłogowych spróbowałam i fatalnie, musiałam zmywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.01.2012 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witam, dostałam od kuzyna "ścinki" trawertynu najprawdopodobniej nie zabezpieczonego w żaden sposób: Piękny ten trawertyn! Gdzie był kupowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 15.02.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Piękny ten trawertyn! Gdzie był kupowany? No niestety nie wiem... Kuzyn dostał to jako odpadki od człowieka u którego pracował gdzies w Polsce, zrobił sobie podłogę w kuchni i "resztki" dał mi . A ja brutalnie pocięłam i u mnie wygląda tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts