Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie do użytkowników płyty indukcyjnej i gazówek

gniezniok

Recommended Posts

A mnie znajomi straszą, że jak zabraknie prądu, to przy indukcji nawet sobie herbaty nie zrobię :( No i patrząc na to, co dzieje się z prądem przez ostatnie tygodnie, zastanawiam się, czy nie mają racji...

u mnie w kuchni indukcja, w piwnicy kuchenka na gaz.

Tak na wszelki wypadek :wink:

A indukcja jestem zachwycona :lol:

Ze wszystkimi plusami wymienianymi wyżej się zgadzam :wink:

Nie wróciłabym w zyciu do kuchenki gazowej lub elektrycznej. :evil:

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dolaczam do grona wielbicieli kuchenek indukcyjnych, choc przez 25 lat uzywalam gazu nigdy juz do niego nie wroce!

To trudno nawet okreslic ale indukcja to jak kosmiczne gotowanie, szybko, funkcje podtzrymywania temperatur zeby jedzonko nie wystyglo, latwosc czyszczenia...na boosterze wode gotuje sie w tempie blyskawicznym....jak pamietam te dlugie minuty oczekiwania na zagotowanie wody na gazie to az mi ciarki przechodza przez skore...

Ja jestem zachwycona!

• 1 month później...

Do niedawna gotowałam na gazie i byłam z niego zadowolona,ale jak juz przedmówcy powiedzieli niestety czyszczenie kuchenki, okapu i szafek dookoła to była masakra :evil:

Od dwóch miesięcy gotuję na indukcji i zakochałam sie w niej :D

Czysto, szybko (w 2 minuty spory garnek wody doprowadza sie do wrzenia) ,aż trudno uwierzyć,ale jest ona też bardziej precyzyjna od gazu.

Po drugie na gazie nie usmaże kotletów mielonych nie ochlapując całej kuchenki,a na indukcji podkładam ręcznik papierowy i cały tłuszcz chlapie mi na ręczniczek :lol: