6seb9 21.10.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 witam serdecznie mam pytanko czy lepiej położyć jedną warstwę styropapy np 15 cm czy np 5cm. styropian( twardy)+ 10 cm styropapy( kładzione na zakład) i czy to lepiej kleić czy kołkować w koło jest ogniomórek dach jednospadowy ok,3% warstwa spadkowa z polaytagu od 33 cm do 6 cm myślę ze opisałem tozrozumiale pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.10.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam.Klejenie dwuch warstw styropianu będzie trudne i drogie.Proponuję jedna warstwę.Usdzczelnić ewentualnie pianką.Kołkować dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.10.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Nie rozumiem problemu. Kiedyś oglądałem prezentację producenta styropapy, tam jest wszystko co trzeba. Bloki styropianu są frezowane i mają zakładkę (tak jak i arkusze papy), a system mocowania i klejenia wchodzi do całości zakupu. Kup po prostu taki komplet od jednego producenta i bedziesz miał wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.10.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ja bym nie kołkowałno chyba, że od razu na to druga warstwa papyjak to jest ze styropapą, daje się drugą warstwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.10.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ja bym nie kołkował no chyba, że od razu na to druga warstwa papy jak to jest ze styropapą, daje się drugą warstwę? Nie. Do kazdego bloku styropianu (tak ok. 1 x 1 m) trwale przyklejony jest arkusz papy z dwóch boków wystający ok. 10 cm. I to sie klei na zakładkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.10.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 co się robi i jak to wygląda to ja wiem tyle, czy jest to papa wierzchniego krycia czy podkładowa, czy występuje w obu wersjach skoro jedna warstwa ma wystarczyć to nie kołkować, skoro ma być na to wierzchniego krycia, można tylko po co o to tu chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.10.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ja bym nie kołkował no chyba, że od razu na to druga warstwa papy jak to jest ze styropapą, daje się drugą warstwę? Ja kołkuję w miejscu gdzie przychodzi zakład. Na styropianie jest tylko papa podkładowa tak, że na to daję się papę wierzchniego krycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.10.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 pytajcie tu:http://www.ntb.pl/produkty.htmlja to widziałem u nich, ale to było z 10 lat temu.Wg mnie, to papa wierzchniego krycia. Tak wynikało z filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.10.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Kołkuję wszystko. Od czasu gdy wiatr zwinoł mi papę termozgrzewalna z dach na pewnej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.10.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 kołki to dziurawienie izolacjiwszystko powinno się kupy trzymać bez kołków,jeżeli coś oderwie to raczej z powodu błedów wykonawczych, albo po prostu anomalii pogodowych, nie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.10.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Najlepij czytać instrukcję; http://www.domstyr.pl/produkty/styropapa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.10.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 a w instrukcji napisane Mocowanie płyt odbywa się za pomocą specjalnych łączników mechanicznych bądź odpowiednich klejów dopuszczonych przez Instytut Techniki Budowlanej wybrałbym mniejsze zło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6seb9 22.10.2009 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 niestety kości zostały rzucone, styropapa już leży dwie warstwy klejone na jakiegoś tam atlasa bez kołków mam nadzieje że jej nie zwieje . Na wierzchu papa termo 5,7mm wygląda że jest stabilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts