copec 22.10.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 WitamZastanawiam się czy zaczynać jeszcze w tym roku (kopara zamówiona na sobotę) czy poczekać z fundamentem na wiosnę. Proszę o opinie zamierzałem wykonać fundament na gotowo z ociepleniem i płytą (tzw stan zero) mam aczkolwiek wątpliwości. Budowa na południu. Nocą zdarazją się przymrozki. Jednakże obok na działce sąsiad walczy (zaczął w zeszłym tygodniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 22.10.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Nie odpuściłbym sąsiadowi i pokazał kto ma jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 22.10.2009 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 no tak, ale czy nie wyjdę na tym jak popularny "Zabłocki na mydle"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 22.10.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Rób i się nie zastanawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.10.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 WitamFundamenty warto zrobić. Na wiosne można wcześniej wejść.Fundamenty obsypać z zagęśzczeniem .Nie robić płyty "0" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 22.10.2009 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 czyli wrzucic piachu ile sie da, zagescic obłożyć folią i czekać na wiosnę? i wtedy z kopyta ruszyć w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.10.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Nie trzeba foli. Beton wylany do ławy ma swoja masę i wydziela sam ciepło . Do - 5 -8 nic mu nie będzie. Oczywiście prac nie należy prowadzić na jesień ślamazarnie , ja mówię "ogień w butach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 22.10.2009 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ale pozakończeniu prac już jak zostaną wykonane ściany z bloczków i wnetrze zasypane piachem wtedy oblozenie folia i zabezpieczenie przed sniegiem ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 22.10.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ja nie odpuszczam , kopie w przyszłym tyg ..czy w betoniarni można zamówić beton, który ma jakieś lepsze parametry ze względu na ewentualny mróz ? ile to więcej kosztuje i jak taki dodatek się nazywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 22.10.2009 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ja też już raczej koparki nie odwołam- w sobote ruszamy oby nie lało, jak narazie zzaadnej opinni na nie, a argument o szybkim starcie na wiosne bezcenyy - w zimowym czasie zalatwic kredyt i z kopytka ruszyc wiosną tylko zastanawiam sie nad zabezpieczeniem fundamentów po ew wykonanej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 22.10.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ja nie odpuszczam , kopie w przyszłym tyg ..czy w betoniarni można zamówić beton, który ma jakieś lepsze parametry ze względu na ewentualny mróz ? ile to więcej kosztuje i jak taki dodatek się nazywa ? Rób i się nie oglądaj. Ja zacząłem wylewać fundamenty i budowę domu w Listopadzie i przez całą zimę mury w górę rosły. Do ścian dodawałem plastyfikatorów. Jedna saszetka na betoniarkę a z tego co się orientuję w betoniarniach też dokładają do betonu ten specyfik. W moim nie uzupełnionym dzienniku są zdjęcia z początku. Wejdź sobie i zobacz jaka była pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 22.10.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ja też jestem za. Koniecznie jeszcze w tym roku zacznij. U mnie w październiku zaczęłam i jeszcze postawili dwie ściany zanim śnieg spadł. Potem na wiosnę można było wejść na budowę jak tylko ciepło się zrobiło, a tak musisz czekać, aż poziom wody spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.10.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ale pozakończeniu prac już jak zostaną wykonane ściany z bloczków i wnetrze zasypane piachem wtedy oblozenie folia i zabezpieczenie przed sniegiem ma sens? Nic nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 22.10.2009 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 coolibeer - przekonales mnie oglądałem Twój dziennik i nie mam juz watpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 22.10.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 coolibeer - przekonales mnie oglądałem Twój dziennik i nie mam juz watpliwości Im wcześniej zaczniesz tym szybciej się wprowadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 22.10.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 coolibeer ma rację.Zaczynaj zaczynaj, toż to dopiero koniec październikaMy pierwszą łopatę wbiliśmy 4 grudnia a już przed świętami Bożego Narodzenia mieliśmy stan "0". Wprawdzie sąsiedzi się trochę dziwnie patrzyli, że ktoś zaczyna budowę w grudniu ... , ... no ale to już inna historia. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts