Krzych Warsaw 22.10.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Szukałem szukałem ale nie znalazłem na forum takiego tematu. Zbliża sie sezon opadowy wiec chciałbym się jakoś przygotować. Spotkalem się z opiniami że przy dużych opadach śnieg zalega na oknie i jest poprostu ciemno na poddaszu. To będzie już moj drugi sezon zimowy z oknami dachowymi. W zeszłym roku nie miałem problemów bo śniegu ładnie topił się na szybie, podobno mam w oknach "cieplejszy pakiet szybowy" co powoduje ze śnieg topi si e bardzo szybko. Chciałbym wiedzieć jak to wygląda u innych forumowiczów. Jak sobie radzicie z śniegiem który zalega na oknie? Jest jakiś dobry sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 22.10.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ... W zeszłym roku nie miałem problemów bo śniegu ładnie topił się na szybie, podobno mam w oknach "cieplejszy pakiet szybowy" co powoduje ze śnieg topi si e bardzo szybko. .... Genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 22.10.2009 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ale przy intensywnych opadach też nie będzie problemów?????? Pozostaje czekać i przekonać sie!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.10.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ... W zeszłym roku nie miałem problemów bo śniegu ładnie topił się na szybie, podobno mam w oknach "cieplejszy pakiet szybowy" co powoduje ze śnieg topi si e bardzo szybko. .... Genialne Hahahahahahah :) No leze i kwicze!! ROTFL!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.10.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Szukałem szukałem ale nie znalazłem na forum takiego tematu. Zbliża sie sezon opadowy wiec chciałbym się jakoś przygotować. Spotkalem się z opiniami że przy dużych opadach śnieg zalega na oknie i jest poprostu ciemno na poddaszu. To będzie już moj drugi sezon zimowy z oknami dachowymi. W zeszłym roku nie miałem problemów bo śniegu ładnie topił się na szybie, podobno mam w oknach "cieplejszy pakiet szybowy" co powoduje ze śnieg topi si e bardzo szybko. Chciałbym wiedzieć jak to wygląda u innych forumowiczów. Jak sobie radzicie z śniegiem który zalega na oknie? Jest jakiś dobry sposób? Sorki ale uśmiałem się po pachy.Tej zimy ma padać inny śnieg i się obawiasz? .Zakładasz post w ,którym właściwie wszystko powiedziałeś no i wynika z tego ,że sobie doskonale radzisz z w/w opadem.Ty już masz sposób.U mnie śnieg jak mi przeszkadza zrzucany jest łapką. Pod każdym oknem jest grzejnik co zmniejsza jego przyczepność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 22.10.2009 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ciesze sie ze udalo mi sie wszystkich rozbawić!!!!! Jak to wyglada u was????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.10.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ciesze sie ze udalo mi sie wszystkich rozbawić!!!!! Jak to wyglada u was????? U nas wygląda to nawet bardzo przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 22.10.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ciesze sie ze udalo mi sie wszystkich rozbawić!!!!! To moze ja wyjasnie, bo chyba dalej nie wiesz czym nas tak rozbawiles "Cieplejszy pakiet szybowy" zwykle oznacza, ze przez okna ucieka Ci *MNIEJ* ciepla - czyli okno / szyba jest bardziej energooszczedna. Zeby stopic snieg trzeba *WIECEJ* ciepla - ten co Ci nagadal takich glupot (mam nadzieje ze nie sprzedawca? o tym ze masz "cieplejszy pakiet szybowy" i dzieki temu snieg za oknem topi sie szybciej - albo byl baranem albo robil Ciebie za takiego pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.10.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 dokładnie a u mnie akurat śnieg często zasłania okno, szczególnie, jak jest go dużo, a to oznacza tylko jedno- ciepło mi nie ucieka i nie ma co go topić od środka. Stopiony by spłynął. Więc się cieszę i czasem go po prostu zrzucam Chyba mam ciepły pakiet szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 22.10.2009 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Rozumiem o co wszystkim chodzi... Rzeczywiście troche zle dobralem słowa... Chciałem tylko wiedzieć czy te wszystkie opowieści o ciemnościach egipskich na poddaszu w zimie sa prawdziwe. U siebie nic takiego do tej pory nie miało miejsca. U siebie mam standardowy pakiet szybowy o współcz przenikania ciepła 1,0 wypełniony jakims specjalnym gazem (bez szyby energooszczędnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.10.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 jeżeli pracujesz w "normalnych" godzinach, to faktu, że może być ciemno bo zasypało okna nawet nie dostrzerzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 22.10.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 u mnie się topi Sprzedali mi zimny pakiet! Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.10.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ciesze sie ze udalo mi sie wszystkich rozbawić!!!!! Jak to wyglada u was????? U nas to wygląda tak, że jak się ma "ciepłą szybę" to za cholerę się nic na niej nie topi. Mam ten casus w oknie alu w salonie (zachodzi połać okna na dach) i pomimo wygrzewania podłogówką w zeszłym roku (temperatura w salonie ok. 30 stopni ) nic a nic się nie chciało stopić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 22.10.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 wygrzewania podłogówką w zeszłym roku (temperatura w salonie ok. 30 stopni ) jeeesssu... to chba musiałaś się wodą polewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.10.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 (temperatura w salonie ok. 30 stopni ) nic a nic się nie chciało stopić macie basen czy jacuzzi w salonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
una 06.12.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 wracam do tematu - właśnie zasypało mi okna dachowe. Dom jest jeszcze w stanie surowym, więc trudno mi powiedzieć czy ten śnieg będzie się topił na szybach czy nie - ale u sąsiadów widzę, że się nie topi - i to mnie prawdę mówiąc przeraża, bo w dwóch pokojach mam wyłącznie okna dachowe i egipskie ciemności dosłownie. Naprawdę nie ma na to żadnych sposobów tylko zmiatanie? Zresztą zmiatanie też nie jest rozwiązaniem - mąż próbował zmieść z jednego okna - to nasypało się sporo śniegu do środka, a poza tym zostały na zewnątrz oblodzenia szyby i wrażenie jest dalej jakby się wyglądało z zaspy. Odradzam wszystkim te dziury w dachu. Jak tak to będzie wyglądało to pełna porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.12.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Jak u sąsiadów się topi to niedobrze, jak u ciebie się nie topi to się ciesz tak jak ja, u mnie też śnieg zalega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 06.12.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 wracam do tematu - właśnie zasypało mi okna dachowe.... A Ja sobie poradziłem z tym problemem. Śniegu też sobie nasypałem do środka, ale było tego tyle co kot napłakał. A od razu nastała jasność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 06.12.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 jedynym sposobem na stopienie śniegu w oknie połaciowym jest zastosowanie podgrzewanej, zewnętrznej szyby.- nazywa się to cudo E-glass. Szkło to jest dosyć szeroko stosowane w Finlandii i Rosji ( szklany dach na lotnisku w Moskwie).Prąd o niskim napięciu nagrzewa zewnętrzną szybkę i po śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.12.2010 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 No cóż. A może wystarczy rozszczelnić okno ? Chyba tak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts