Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie dawałem styropianu tylko wylewkę na folii na stropie teriva. Tak też mozna. Zadaniem styropianu jest tutaj izolacja akustyczna. Na tej mi specjalnie nie zależało (para przygłuchych przyszłych emerytów). A i tak strop jest o wiele mniej akustyczny niz np. drewniany.
Ja mam w projekcie 10 + 5. Widzę, że jakieś takie niestandardowe te grubości.

na poddaszu? przy parterze i poddaszu ogrzewanym w tym samym stopniu? jakiego rodzaju styro w projekcie?

Dom parterowy. Strop teriva. Na stropie zaprojektowane ocieplenie - 10 cm styropianu i 5 cm wylewki. Rodzaj styropianu nie jest określony.

Coś nie tak z tym moim planowanym ociepleniem?

nie, jak parterowy to ok, choć jak spojrzeć na kolegę mpoplaw to może i za mało :wink:

a w ogóle to autor nir sprecyzował czy chodzi o poddasze użytkowe (ogrzewane) czy nie, a to dość istotne w grubości izolacji (termicznej bądź akustycznej)

Stropodach 5cm+5cm styropian(llepsza izolacja na zakładkę)+ok.5cm wylewka(zacierka).jak nam będzie wiać chłodem to jeszcze kiedyś ocieplimy dach(krokwie) wełną :)
nie, jak parterowy to ok, choć jak spojrzeć na kolegę mpoplaw to może i za mało :wink:

a w ogóle to autor nir sprecyzował czy chodzi o poddasze użytkowe (ogrzewane) czy nie, a to dość istotne w grubości izolacji (termicznej bądź akustycznej)

Pytanie dotyczy poddasza użytkowego.