Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najlepsze prawo - amerykańskie!!!

retrofood

Recommended Posts

Do więzienia za chodzenie nago po kuchni

Amerykanin Eric Williamson obudził się we własnym domu w stanie Wirginia około 5.30 rano. W stroju Adama poszedł do kuchni przygotować kawę. Zobaczyła go sąsiadka i zadzwoniła na policję. Teraz mężczyźnie zarzuca się nieprzyzwoite zachowanie. Może za to pójść do więzienia.

....

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7173035,Do_wiezienia_za_chodzenie_nago_po_kuchni_.html

A ta stara k... , to powinna się swoimi sprawami zająć a nie zaglądać komuś w okna, też powinna być ukarana.

Ta "HAMERYKA" to naprawdę chory kraj.

Wczoraj czytałem Angorę, dział Angora pod gruszą, również było coś o prawie amerykańskim, cyt.

- W Los Angeles mąż ma prawo bić żonę pasem, o ile szerokość pasa nie przekracza 3,6 cm.

- Na Alasce nie wolno budzić niedźwiedzi ze snu zimowego w celu zrobienia im fotografii.

- W Cuernee kobieta ważąca ponad 100 kg nie ma prawa jeździć konno w podkoszulku.

Szczególnie to ostatnie mi się podoba, wynika że dopuszczalne jest bez podkoszulki. Biedny koń.

Ta "HAMERYKA" to naprawdę chory kraj.

Wczoraj czytałem Angorę, dział Angora pod gruszą, również było coś o prawie amerykańskim, cyt.

- W Los Angeles mąż ma prawo bić żonę pasem, o ile szerokość pasa nie przekracza 3,6 cm.

- Na Alasce nie wolno budzić niedźwiedzi ze snu zimowego w celu zrobienia im fotografii.

- W Cuernee kobieta ważąca ponad 100 kg nie ma prawa jeździć konno w podkoszulku.

Jest więcej podobnych przykładów..system case law po prostu ma to do siebie. Ale suma summarum jest o wiele sprawiedliwszy i surowszy niż nasze prawo kontynentalne.

Ława przysięgłych decyduje o winie. Wyrok wydaje sędzia, jak również decyduje o karze. Masz rację, tyle że u nich "świadomość prawna" jest o wiele większa niż w Polsce. Poza tym całkowicie odmienna kultura i takie rozwiązanie zwyczajnie się tam sprawdza. Poza tym nie każdy może być przysięgłym. To, co oglądamy na filmach trochę się różni od rzeczywistego obrazu :)

• 4 weeks później...
Do więzienia za chodzenie nago po kuchni

Amerykanin Eric Williamson obudził się we własnym domu w stanie Wirginia około 5.30 rano. W stroju Adama poszedł do kuchni przygotować kawę. Zobaczyła go sąsiadka i zadzwoniła na policję. Teraz mężczyźnie zarzuca się nieprzyzwoite zachowanie. Może za to pójść do więzienia.

l

Ty wiesz ile ja w wolności swojej chodzę tak jak on z rana jak wszyscy śpią?

Później niż 5.30 (kto o tej godzinie wstaje i po co?)

Bez rolet - bo daleko od sąsiadów..........

Jasna moja dupa - gońmy tarczę i amerykańców jak sie we wsi pokażą.........

Choćby Camele i Wrigleysy do żucia za darmo rozrzucali wokół płotu...........

Ja ich chyba kochałem do momentu kiedy skazali naszego rodaka za mycie przybranej córeczki na wiele lat więzienia.

Choć mama dziewczynki krzyczała że fajny z niego gość.

A jak uznali że w tym roku nie bierzemy udziału w loterii wizowej, ale kontyngent jest potrzebny - to mi sie odbilo.

I to tak głosno - jak w remizie na zabawie po wódce z oranżadą gazowaną..........

• 3 months później...
Kalifornia: siedem lat więzienia za kradzież sera

Robert Ferguson został skazany na siedem lat i osiem miesięcy za kratkami za kradzież torebki z serem o wartości 3.99 dolarów - podaje brytyjski "The Guardian". Prokuratorzy chcieli dla niego dożywocia

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7624691,Kalifornia__siedem_lat_wiezienia_za_kradziez_sera.htm

l