Monsiu 22.10.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 witam, planuję rozbudować zamieszkały przeze mnie od 3-ch lat dom o garaż: http://www.archipelag.pl/projekty-domow/edyta-e-ii/rzuty.html?Kind=1&Name=edyta&SearchForm=1 w sposób identyczny jak na tym rzucie (w miejscu pokoju nr 10). Mam wersję projektu Edyta 1. Ponadto chcę rozbudować część mieszkalną o 4,5 m szerokości , 10 m długości od strony kuchni (patrząc z góry po lewej stronie). całość - 45m2 po lewej stronie+ 24 m2 garaż. będą dobudowane do istniejącego budynku. Ile może kosztować SSZ ,z poprawką na demontaż częśći dachu,żeby móc "dokleić" daszek nad garażem (niższy niż w projekcie Edyta2) oraz przedłużyć na lewą stronę cała połać, włącznie z wydłużeniem kalenicy w poziomie. interesuje mnie każda opinia,będę wdzięczna za podawanie stawek wykonawców za mury,fundamenty itp. Kwestia dachu jest dość skomplikowana,więc bez szczegółów i obejrzenia budynku nie da się tego ustalić Lokalizacja-okolice Nadarzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 23.10.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 nikt mnie nie poratuje informacją nt. cen robocizny w okolicach Nadarzyna?(maz.)Nikt nie rozbudowywał domu na tym forum?wiem,że postów na temat robocizny murarzy są setki,ale mnie chodzi o rozbudowę=dobudowanie do istniejącego budynku, bo może stopień trudności oznacza inną cenę niż przy budowie od zera?dzięki za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts