Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za robociznę przy rozbudowie domu?

Monsiu

Recommended Posts

witam,

planuję rozbudować zamieszkały przeze mnie od 3-ch lat dom o garaż:

http://www.archipelag.pl/projekty-domow/edyta-e-ii/rzuty.html?Kind=1&Name=edyta&SearchForm=1

w sposób identyczny jak na tym rzucie (w miejscu pokoju nr 10). Mam wersję projektu Edyta 1.

Ponadto chcę rozbudować część mieszkalną o 4,5 m szerokości , 10 m długości od strony kuchni (patrząc z góry po lewej stronie).

całość - 45m2 po lewej stronie+ 24 m2 garaż. będą dobudowane do istniejącego budynku.

Ile może kosztować SSZ ,z poprawką na demontaż częśći dachu,żeby móc "dokleić" daszek nad garażem (niższy niż w projekcie Edyta2) oraz przedłużyć na lewą stronę cała połać, włącznie z wydłużeniem kalenicy w poziomie.

interesuje mnie każda opinia,będę wdzięczna za podawanie stawek wykonawców za mury,fundamenty itp. Kwestia dachu jest dość skomplikowana,więc bez szczegółów i obejrzenia budynku nie da się tego ustalić:(

Lokalizacja-okolice Nadarzyna.

nikt mnie nie poratuje informacją nt. cen robocizny w okolicach Nadarzyna?(maz.)

Nikt nie rozbudowywał domu na tym forum?

wiem,że postów na temat robocizny murarzy są setki,ale mnie chodzi o rozbudowę=dobudowanie do istniejącego budynku, bo może stopień trudności oznacza inną cenę niż przy budowie od zera?

dzięki za odzew.