pawelnak 22.10.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam,Kupiłem kilkunastoletni dom wraz z kominkiem bez rozprowadzenia ciepłego powietrza. Czy jest możliwe rozprowadzenie z niego instalacji do poszczególnych pomieszczeń ( 2 pok. na parterze i na poddasze użytkowe)? Pozdrawiam Paweł Nakielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagi15 22.10.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 raczej nie ma problemu z rozprowadzeniem ciepla turbina okolo300-400 zl filtr 100 zl rury okol80-160 zl 10 m/b do tego wyloty okolo10-20 zl szt plus robocizna jezeli nie dasz sobie rady sam.pozdrawiam patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelnak 23.10.2009 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Czyli kominek nie musi być specjalnej budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagi15 23.10.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 jeżeli kominek jet połączony z szybem kominowym rura metalowa to nie ma problemu,po prostu trzeba wykorzystywać ciepło które generuje rura ,jeżeli jest bezpośrednio połączony z kominem to może być mały problem ale wątpię w to żeby tak było.w tym przypadku musisz zobaczyć gdzie wydziela najwięcej ciepła zrobić poduszkę powietrzna na przykład zabudowę k/g,i wykorzystując kumulujące się tam ciepło do ogrzania mieszkania domu,nie wiem możne znajdzie się mądrzejsza głowa na tym forum ode mnie i doradzi ci coś więcej ja w każdym razie tak to robię i się sprawdza w praktyce,jedyne z czym się musisz liczyć przy wykorzystaniu ciepłego powietrza z kominka to kurz który razem z ciepłem niestety osadza się wszędzie filtry pomagają go w dużym stopniu zatrzymywać a jednak.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelnak 23.10.2009 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Wielkie dzięki za odpowiedź. Teraz już wiem, że potrzebuję fachowego oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts