grippo 31.12.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 Witam wszystkich i proszę o radę! Mam mozliwość zakupić po okazyjnej cenie 6000 piec Vitola 100 z zasobnikiem 150l i całą resztą (kompletna kotłownia z pompami, automatyką itd). Problem jest w tym że jest on o mocy 27 kW a mój domek ma jakieś 150m2 wiec jest sporo przewymiarowny. Chodzi o to czy nie jest za duży dla mnie. Palnik jest chyba modulowany wiec instalator mogłby ustawic mniejszą moc - chyba nie? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 31.12.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 Do ciepłej wody jet OK. Ale do ogrzewania jest za duży. Jeśli masz dobrze ocieplony dom w największe mrozy bedzie pracował z minimalną mocą (ok. 7-10 kW - bo zapewne takie jest zapotrzebowanie budynku na ciepło przy temp -20st) . W związku z tym piec będzie drogi w eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts