gwiazdor71 22.10.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam,mój problem dotyczy pocącej się rury z zimną wodą.w komórce założono mi przyłącz wody z wodomierzem,na zimnej rurze skrapla się ciepłe powietrze i woda ociekając podciąga mi po tynku,czy wystarczy ocieplić rurę otuliną? Czy może wentylacja pomieszczenia?Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.10.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 szczelna izolacja rury załatwi wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 22.10.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Wprowadź rurę z wodą do piwnicy, a stąd do domu. Problemy z jej "poceniem" ustaną natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 23.10.2009 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam,mój problem dotyczy pocącej się rury z zimną wodą.w komórce założono mi przyłącz wody z wodomierzem,na zimnej rurze skrapla się ciepłe powietrze i woda ociekając podciąga mi po tynku,czy wystarczy ocieplić rurę otuliną? Czy może wentylacja pomieszczenia? Dzięki za podpowiedzi ciesz się - masz w komórce żyłę złota - fabrykę skroplonego powietrza tylko łapać do termosów i sprzedawać... a tak poważnie - wystarczy otulina- nie będzie się skraplać na rurze para wodna, i zastanów się też nad zimą - czy mróz nie zamrozi rury i licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdor71 23.10.2009 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Dzięki za odpowiedzi,już biegnę po otulinę,pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts