misha81 22.10.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam,poproszę o opinie czy i jak zagruntować lastryko przed kładzeniem gresu. Czy CT17 będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.10.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 zależy jak i gdzie to lastryko było użytkowane, zazwyczaj na wierzchniej warstwie ma tyle brudu i tłuszczu że żaden klej nie będzie trzymał. dla pewności miejscami skuć aby powierzchnia była bardziej chropowata i potraktować porządną chemią aby doczyścić do żywego betonu. gruntować nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha81 23.10.2009 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Lastryko jest w łazience w bloku pod starymi kaflami, które zerwałem i teraz chcę kłaść nowe kafle. Nie jest brudne - jedyne zabrudzenia to niewielkie resztki starego kleju. Dzięki za odpowiedź bo gdzieś czytałem, że trzeba je gruntować i jeszcze sypać piachem kwarcowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 23.10.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 misha81 mój tata fachowiec starej daty nie miał żadnych środków gruntujących, jedynie majzlik i młotek. Jak do tej pory nikt nie zgłaszał reklamacji... jakieś 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha81 23.10.2009 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Ok dzieki za pomoc. Po prostu jak mi coś ze ścian zostanie to mazne profilaktycznie ale poza tym nie bede sie o to martwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danbeat 24.10.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 grunt Murexin D-4... http://www.murexin.com/pl/main4/sub2/11486/, sprawdzone - dziala ..oczywiscie odtluscic wskazanym jest ..ale szorowac cifem nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 24.10.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Odtłuścić, rozlać grunt, posypać klejem do gresu, maż rozprowadzić szczotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha81 01.11.2009 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące lastryka. Czy klejenie płytek na tym podłożu klejem elastycznym (konkretnie CM17) będzie błędem? Kafle to glazura oraz gruby gres obydwa 32x32. Czytałem gdzieś, że płytki będą pracować i mogą popękać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 01.11.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące lastryka. Czy klejenie płytek na tym podłożu klejem elastycznym (konkretnie CM17) będzie błędem? Kafle to glazura oraz gruby gres obydwa 32x32. Czytałem gdzieś, że płytki będą pracować i mogą popękać? klej! jak na łazienkę w bloku to będzie OK..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 01.11.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Smialo mozesz uzyc CM-17 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts