--grzesiek-- 23.10.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Rozmawiałem juz z kilkoma osobami i słyszę dwie różne wersie, a mianowicie chodzi mi czy można zabezpieczyć deski szalunkowe po strop folią budowlną? Szkoda mi troche pobrudzić je betonem bo z pewnoscią jeszcze sie przdadzą Podobno po położeniu foli beton bedzie miał zbyt gładka powierzchnie i bedą problemy z tynkowaniem? I nie wiadomo czy folia odstanie od betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 23.10.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Rozmawiałem juz z kilkoma osobami i słyszę dwie różne wersie, a mianowicie chodzi mi czy można zabezpieczyć deski szalunkowe po strop folią budowlną? Szkoda mi troche pobrudzić je betonem bo z pewnoscią jeszcze sie przdadzą Podobno po położeniu foli beton bedzie miał zbyt gładka powierzchnie i bedą problemy z tynkowaniem? I nie wiadomo czy folia odstanie od betonu? Trochę prawdy w tym jest, ale tylko trochę. Jak masz już ekipę od tynków to ich zapytaj. Jak potwierdzą to szukaj takiej ekipy, której to nie będzie przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
synkopa 23.10.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Nad garażem kładłem folię i nie polecam. Strop aż odbijał światło, betonkontakt załatwił jednak sprawę. Gorsze było to, że mimo wszystko folia ułożyła fałd i weszła w strop, podcinając go lekko. W tym miejscu do dziś strop się rysuje. Fałd musiał powstać od zalewania pompą betonu. Deski, a raczej płyta OSB i tak była usyfiona mleczkiem, które wnikało pod folię jakimiś nieszczelnościami. Ogólnie pomysł do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 23.10.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Przed zbrojeniem posmaruj deski jakimś olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 23.10.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Odpowiem z perspektywy zalewania bez folii. U nas część desek "pobrudzonych" betonem poszła na deskowanie dachu. Ten "brud" nie jest taki straszny, no ale boazerii to już raczej się z tego nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.10.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Przed zbrojeniem posmaruj deski jakimś olejem. To dopiero wtedy nic nie będzie się trzymać takiego betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 23.10.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 a może dwie pieczenie na jednym ogniu? znaczy się preparat do impregnacji przeznaczony do natrysku + antyadhezyjny do betonu i tak wespółzespół folia jest be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
--grzesiek-- 26.10.2009 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Juz wiem, że folia i olej odpadaja:) kupie preparat antyadhezyjny, nie jest to wcale takie drogie, dzieki serdecznie za pomoc.A czym poutykać dziury w szlunkach, w sumie nie są one duże ale deski nie wszedzie były idealnie dopasowane i gdzie niegdzie sa na prawie 0,5 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts