amalfi 23.10.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Chętnie bym przeczytała opinię ekspertów oraz opis dostępnych obecnie technologii uszczelnienia tarasu. Napiszę w czym rzecz. Nasze całe osiedle powstało w latach 80tych ub.w. Pod tarasem jest pokój - piwnica. Aby zwiększyć powierzchnię tarasu, został on wykonany z połączonych dwóch płyt żelbetonowych (chyba tak sie nazywają). alane to zostało betonem i ułożono na tym płytki. Problem jest taki, że taras przecieka, co uniemożliwia wyremontowanie piwnicy. Wielu moich sąsiadów w piwnicy ma mieszkania pod wynajem albo rekreacyjne pokoje. Probllem przeciekania zlikwidowali zmniejszając powierzchnię tarasu albo zalewając jakąś żywicą, która brzydko wygląda.mam w planach w przyszłym roku remontowac swój taras, więc temat mnie bardzo interesuje. Myślę, że nie tylko mnie. Wiem, że są jakieś specjalne folie i systemy odprowadzania wody spod płytek, ale szczegółów nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzypekps 25.10.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 poziomu tarasu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.10.2009 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 poziomu tarasu ?? Niestety nie mam takiej możliwości. Jedynym wyjściem jest skucie płytek i wylewki spod płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts