mazo 23.10.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Wie ktoś może? Póki co tylko w MS OKna zaproponowali nam coś takiego. Okna mają być szare, pcv, nie chcemy, żeby po otwarciu okna, czy tarasu było widać biały środek. Czy jeszcze jakaś firma robi okna na profilach Brugmana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.10.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Gealan acrylcolor - po prostu malowane w specjalnej technologiinie brugman ale tez dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.10.2009 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.10.2009 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Gealan acrylcolor - po prostu malowane w specjalnej technologii nie brugman ale tez dobry Zerknęłam na ich stronę - nie wiem, czy dobrze się wyraziłam, chciałam się upewnić, czy ta część okna widoczna tylko po otwarciu rzeczywiście jest w takim kolorze jak całe okno? Porównywałeś może cenowo z MS albo Jezierskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 24.10.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 ja u siebie mam lakierowane. Profile są całe lakierowane wewnątrz także. To jedyny sposób chyba na okna w innym kolorze niż standard. Albo barwione w masie (najlepsza opcja) albo lakierowane. Mi zaproponowali gładką okleinę i nawet bym się na nią skusił ale o zgrozo wewnątrz albo białe albo brązowe michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.10.2009 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 ja u siebie mam lakierowane. Profile są całe lakierowane wewnątrz także. To jedyny sposób chyba na okna w innym kolorze niż standard. Albo barwione w masie (najlepsza opcja) albo lakierowane. Mi zaproponowali gładką okleinę i nawet bym się na nią skusił ale o zgrozo wewnątrz albo białe albo brązowe michalsiak Dzięki! A z jakiej firmy? Można zaufać temu lakierowaniu? Nic się nie dzieje? Nam w MS też proponowali coś takiego, ale było droższe od tych w okleinie i z grafitowym profilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 25.10.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Wie ktoś może? Póki co tylko w MS OKna zaproponowali nam coś takiego. Okna mają być szare, pcv, nie chcemy, żeby po otwarciu okna, czy tarasu było widać biały środek. Czy jeszcze jakaś firma robi okna na profilach Brugmana? Jak nie chcesz bałych środków to może ciemny brąz , montowałem kiedyś okna z Oknoplus Kraków w okleinie w kolorze antracyt a środki były ciemno brązowe, przy zarysowaniu okleiny tego brązu praktycznie nie widać. Bardzo dobrze to wyglądało. Z tego co wiem można zamówić również okna w popielatym od zewnątrz a od środka drewnopodobny. Ta firma robi właśnie na Brugmanie... w lakierowanie to bym sie nie bawił , jest gdzies w necie na forum budowlanym post o lakierowanych oknach... masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.10.2009 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Ten brąz niestety średnio nam odpowiada, już jedna firma nam to proponowała, ale dzięki za podpowiedź i ostrzeżenie przed lakierowanymi - może jakiś użytkownik takich okien się wypowie, czy rzeczywiście się niszczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 25.10.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Jak zamawiałam okna to mnie szlak trafiał, że nie ma w środku, np.: czarnych, albo białe - nie pasująze zupełnie do ciemnych kolorów, albo brąz, który jak każda kobieta wie gryzie się z ciemnym szarym. Jedynie co mogłam sobie kolorystycznie wybrać to zawiasy, klamki, i wkładke wewnątrz okienna - pogodziłam się z tym. Teraz powiem tyle, że nie rzuca się to w oczy, nikt na to uwagi nie zwraca, nawet zapomniałam o tym że mnie to wq... przy zamówieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.10.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 W oknach to pół biedy, ale w tarasowych (a mamy ich kilka, bo i wyjście z kuchni i z salonu, i jeszcze z dwóch sypialni na ogród) - większy ból... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 25.10.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Dzięki! A z jakiej firmy? Można zaufać temu lakierowaniu? Nic się nie dzieje? Nam w MS też proponowali coś takiego, ale było droższe od tych w okleinie i z grafitowym profilem. to jakaś lokalna firma na profilach rehau. Lakierowanie wysżło bardzo ładnie, przy ścieraniu nawet zaprawy tynkarskiej lakier nie schodzi - nie rysuje się. Jednynie to w suwankach tarasowych są otarcia w progu bo majstry nieuważnie ciągneli kabel. Pewni jak się uderzy czymś cięzkim to lakier może się odłamać ale ile takich przypadków jest? Mam na zaprawki lakier w puszce i drobne otarcia można zamalować. michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.10.2009 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 A mogłabym prosić o dokładniejsze namiary - Zbąszynek to całkiem blisko, więc może skorzystam, skoro firma sprawdzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 25.10.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Wprawdzie nie okna, ale drzwi zewnetrzne mam grafitowe. Cale grafitowe, bez zadnych brazowych wstawek, ale nie pamietam, jak oni to robia. Na pewno nie okleina.Firma z Wroclawia Exterm-2. Mozesz zapytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.10.2009 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Dzięki!Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z oknami barwionymi w masie na szaro lub z lakierowanymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts