Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy tylko MS Okna mają profile barwione w graficie?

Recommended Posts

Gealan acrylcolor - po prostu malowane w specjalnej technologii

nie brugman ale tez dobry

Zerknęłam na ich stronę - nie wiem, czy dobrze się wyraziłam, chciałam się upewnić, czy ta część okna widoczna tylko po otwarciu rzeczywiście jest w takim kolorze jak całe okno?

Porównywałeś może cenowo z MS albo Jezierskim?

ja u siebie mam lakierowane. Profile są całe lakierowane wewnątrz także.

To jedyny sposób chyba na okna w innym kolorze niż standard. Albo barwione w masie (najlepsza opcja) albo lakierowane.

Mi zaproponowali gładką okleinę i nawet bym się na nią skusił ale o zgrozo wewnątrz albo białe albo brązowe :-)

michalsiak

ja u siebie mam lakierowane. Profile są całe lakierowane wewnątrz także.

To jedyny sposób chyba na okna w innym kolorze niż standard. Albo barwione w masie (najlepsza opcja) albo lakierowane.

Mi zaproponowali gładką okleinę i nawet bym się na nią skusił ale o zgrozo wewnątrz albo białe albo brązowe :-)

michalsiak

Dzięki! A z jakiej firmy? Można zaufać temu lakierowaniu? Nic się nie dzieje? Nam w MS też proponowali coś takiego, ale było droższe od tych w okleinie i z grafitowym profilem.

Wie ktoś może? Póki co tylko w MS OKna zaproponowali nam coś takiego. Okna mają być szare, pcv, nie chcemy, żeby po otwarciu okna, czy tarasu było widać biały środek. Czy jeszcze jakaś firma robi okna na profilach Brugmana?

Jak nie chcesz bałych środków to może ciemny brąz , montowałem kiedyś okna z Oknoplus Kraków w okleinie w kolorze antracyt a środki były ciemno brązowe, przy zarysowaniu okleiny tego brązu praktycznie nie widać. Bardzo dobrze to wyglądało. Z tego co wiem można zamówić również okna w popielatym od zewnątrz a od środka drewnopodobny. Ta firma robi właśnie na Brugmanie...

w lakierowanie to bym sie nie bawił , jest gdzies w necie na forum budowlanym post o lakierowanych oknach... masakra :roll:

Jak zamawiałam okna to mnie szlak trafiał, że nie ma w środku, np.: czarnych, albo białe - nie pasująze zupełnie do ciemnych kolorów, albo brąz, który jak każda kobieta wie gryzie się z ciemnym szarym.

Jedynie co mogłam sobie kolorystycznie wybrać to zawiasy, klamki, i wkładke wewnątrz okienna - pogodziłam się z tym.

Teraz powiem tyle, że nie rzuca się to w oczy, nikt na to uwagi nie zwraca, nawet zapomniałam o tym że mnie to wq... przy zamówieniu.

Dzięki! A z jakiej firmy? Można zaufać temu lakierowaniu? Nic się nie dzieje? Nam w MS też proponowali coś takiego, ale było droższe od tych w okleinie i z grafitowym profilem.

to jakaś lokalna firma na profilach rehau. Lakierowanie wysżło bardzo ładnie, przy ścieraniu nawet zaprawy tynkarskiej lakier nie schodzi - nie rysuje się. Jednynie to w suwankach tarasowych są otarcia w progu bo majstry nieuważnie ciągneli kabel.

Pewni jak się uderzy czymś cięzkim to lakier może się odłamać ale ile takich przypadków jest?

Mam na zaprawki lakier w puszce i drobne otarcia można zamalować.

michalsiak