Madzia 1976 23.10.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 no cóż próbuję i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 23.10.2009 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Jeśli ktoś ma ochotę komentowac moje zapiski to bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.10.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam Gratuluję podjęcia decyzji o budowie. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasikonik10 24.10.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 hej Madziu, nawet założyłam specjalnie konto, zeby móc do Ciebie napisać. Będę Ci z pewnością kibicować. Bo sami planujemy budować Natalkę- z tym że chcemy ruszyć na wiosnę. Jesli mogłabym się Ciebie zapytac o koszty wszytskich formalności- dostosowania projektu i przeróbek- będe Ci wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 24.10.2009 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam Gratuluję podjęcia decyzji o budowie. Życzę powodzenia. Witam serdecznie i dziekuję. To forum bardzo mi pomogło i na pewno jeszce z wielu ciekawostek skorzystam. Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 24.10.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 hej Madziu, nawet założyłam specjalnie konto, zeby móc do Ciebie napisać. Będę Ci z pewnością kibicować. Bo sami planujemy budować Natalkę- z tym że chcemy ruszyć na wiosnę. Jesli mogłabym się Ciebie zapytac o koszty wszytskich formalności- dostosowania projektu i przeróbek- będe Ci wdzięczna za odpowiedź. Witaj oczywiście służe pomocą. Jeśli chodzi o koszty to kształtują się nastepująco: Zakup projektu 1950 zł (z tego co wiem teraz już jest nie co więcej) i adaptacja, mieliśmy super p. Architekt i tu podziękowania forumowiczom z Grupy Szczecińskiej za kontakt. Pani naniosła zmiany (nie było ich wiele ale jednak) złożyła wszytkie dokumenty i odebrała PNB i to w ciągu miesiąca (a w Szczecinie to nie łatwa sprawa). I to by było na tyle jeśli chodzi o adaptację. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz chętnie pomogę. Zapomniałam napisać że niestety musimy sobie sami wybudować wodociąg do naszej dzałki i projekt tegoż wodociągu równiez wykonuje ta sama p. architekt. Nie wiem czy koszty adaptacji w łodzi sa podobne bo co miasto to co innego ale mam nadzieję że obraz jako taki przedstawiłam. Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasikonik10 25.10.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Madziu, wysłałam ci wiadomość na priv. Będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.10.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Hey, Zajrzałem na Twój dziennik, będziemy sąsiadami, mieszkam na Dobrawki. A jeszcze bliżej masz do wesołego p. Piotra... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 27.10.2009 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Hej bardzo sie cieszę z tego powodu a w którym miejscu jest ul. Dobrawki ( bo ja Dobrą to dobiero poznaję ) i kto to wesoły p. Piotr??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.10.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Pan Piotr mieszka w poniemieckim domu Graniczna 49. Wy budujecie tak jakby za jego posesją.A wjazd na Dobrawki jest naprzeciwko jego domu. Przy wjeździe na Dobrawki stoi dom z czarnym (antracytowym) dachem i białą stolarką okienną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 27.10.2009 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 ach no teraz to już wszystko rozmumiem Dokładnie my budujemy przy tym poniemieckim domu i faktycznie po drugiej stronie stoi dom z czarnym dachem (rozumiem że ten dom jest Twój). Wiec jesteśmy bardzo bliskimi sąsiadami, witam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.10.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Prawie dobrze To nie jest mój dom. Mój jest za wzgórzem, dachówka taka bordowo-teakowa, już mieszkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 27.10.2009 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Miom to i tak miło mi poznać sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 27.10.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witaj:) Ja w swojej Natalce mieszkam już prawie 7 miesięcy . Projekt super, jestem z domu starsznie zadowolona. Koniecznie powiększcie sobie taras (przynajmniej dwa albo nawet trzy razy), ten w projekcie jest zdecydowanie za mały. Drugą sprawą to wnęki na szafy przy wejściu do domu, są zdecydowanie za płytkie, jeżeli planujecie w tamtym miejscu szafy na ubrania to koniecznie przesuńcie drzwi wejściowe. Ze zmian w salonie to zdecydowalismy się na dużo wieksze okno tarasowe niż w projekcie. Zmiana tego okna to był bardzo dobry pomysł i bardzo sobie to chwalimy, także warto to przemysleć. Jak sobie jeszcze coś przypomnę to dam znać. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 27.10.2009 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witaj:) Ja w swojej Natalce mieszkam już prawie 7 miesięcy . Projekt super, jestem z domu starsznie zadowolona. Koniecznie powiększcie sobie taras (przynajmniej dwa albo nawet trzy razy), ten w projekcie jest zdecydowanie za mały. Drugą sprawą to wnęki na szafy przy wejściu do domu, są zdecydowanie za płytkie, jeżeli planujecie w tamtym miejscu szafy na ubrania to koniecznie przesuńcie drzwi wejściowe. Ze zmian w salonie to zdecydowalismy się na dużo wieksze okno tarasowe niż w projekcie. Zmiana tego okna to był bardzo dobry pomysł i bardzo sobie to chwalimy, także warto to przemysleć. Jak sobie jeszcze coś przypomnę to dam znać. Powodzenia Witaj przeczytałam forum NATALKOWE od a do z. Ale miło porozmawiać z kimś kto już mieszka Jestem pewna że ten projekt jest domem dla mnie i raczej bym go już nie zmieniła. Funkcjonalność jego rozkładu jest idealna dla mojej rodziny. Jeśli chodzi o taras to przedłuzyliśmy go o 2,5 m, co do drzwi wejściowych to sa przesunięte max w prawą stronę (moja natalka to orginalna wersja) bo właśnie obawiałam się o te płytkie wnęki ( a szaf w domu nigdy za wiele). Okno również powiększyliśmy wydawało nam się dużo za mała. Ale dziekuję za bardzo praktyczne porady i penie niejednokrotnie będę zgłaszać sie do Was NATALKOWICZÓW o pomoc. Pozdrawiam Magda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.10.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witam, wpadłam z wizytą !!!! Przeglądając dziennik, widzę, że podobne wnętrza nam sie podobają. Gratuluję rozpoczęcia budowy i trzymam kciuki !!!!! A emotki bierzemy z google - wpisz gifki lub emotki i już masz cały przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 27.10.2009 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 meg60 witam Cię serdecznie w moim dzienniku Co prawda puściutko tu jeszce, ale mam nadzieję że powolutku, pomalutku wraz z postępami mojej budowy będę sie tutaj uzupełniać. dziękuję z informacje na temat emotek zaraz ich poszukam i pewnie poeksperymentuje, bo wciąż się uczę prowadzenia dziennika. Pozdrawiam serdecznie i równiez trzymam kciuki za Wasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.10.2009 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 jeszcze raz dziękuję i zapraszam do odwiedzin ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 28.10.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Hey, tak sobie pomyślałem, że możesz skrócić linki do swojego dziennika i komentarzy używając poniższej formuły: tekst adresu gdzie w miejsce tekst adresu wpisuje się dowolny tekst np. Nasza Natalka i to ten tekst pojawia się jako link. Pozdrawiam Edit: kurcze wpisałem formułę ale ją od razu zastosowało... więc wpiszę jeszcze raz ale z błędem czyli bez [ ] na początku i końcu formuły - wtedy będzie ją widać, wystarczy dodać te nawiasy... czyli: url=http://adres]tekst adresu[/url Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 28.10.2009 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Hey, tak sobie pomyślałem, że możesz skrócić linki do swojego dziennika i komentarzy używając poniższej formuły: tekst adresu gdzie w miejsce tekst adresu wpisuje się dowolny tekst np. Nasza Natalka i to ten tekst pojawia się jako link. Pozdrawiam Edit: kurcze wpisałem formułę ale ją od razu zastosowało... więc wpiszę jeszcze raz ale z błędem czyli bez [ ] na początku i końcu formuły - wtedy będzie ją widać, wystarczy dodać te nawiasy... czyli: url=http://adres]dziennik pietrzyków[/url [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts