Madzia 1976 28.06.2010 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 A dzięki, dzięki Trochę ta cała przeprowadzka mnie stresuje, ale co tam będzie jak na biwaku albo obozie harcerskim :). Co do gresu to czytałam już duzo i impregnowac też będę, to na pewno, bo szkoda by było takiej pięknej powirzchni a u mnie będzie mocno widoczna. Malinki hmmm ... jeszcze sie nie zdecydowałam, szukałam takich przeźroczystych szyb na forum ale jakoś nie wiele tego, a ja cały czas myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 28.06.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Muszę się pochwalić - MAMY WODĘ!!! ..jeszcze tylko kanalizacja i gaz... ..ależ się dziś ucieszyłam jak mnie mężuch powiadomił - cały dzień mam super fajny choć rano zapowiadało się kiepsko, bo mi się samochód zepsuł Hydraulik też dziś skończył układanie ogrzewania podłogowego, więc już czas na wylewki.. - i tu mniej radosna wiadomość, bo wylewki dopiero w poniedziałek, ale cóż - nie można mieć wszystkiego - poczekam Teraz odnośnie Twoich pomysłów Madzia1976 (przepraszam nie mogłam się oprzeć, żeby Ci się nie pochwalić) Odnośnie malinek to mnie by się zaraz znudziło.., zresztą przemyśl dobrze, bo według mnie przy takiej fototapecie dodatkowe pierdółki zagracą całą kuchnie - ale to moje zdanie, zdanie osoby, która chatę będzie mieć w starym stylu... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 28.06.2010 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Swietnie cieszę się razem z Tobą, woda tobardzo ważna rzecz na działce. U nas chyba właśnie woda będzie na końcu, przez cholerną biurokrację. Wszystkie przyłącza wykonane i co ??? i nic trzeba czekać aż parę papierków zostanie przełożonych z biurka na biurko i może ... może wtedy, ah jak o tym pomyślę to mnie normalnie trzęsie. Ale fajnie że chociaż Wy możecie wodą sie pochwalić a upały idą oj idą. Co do malinek to cały czas się zastanawiam, miałą być czerwona szyba, ale pomyślałm że właśnie ona szybko mi się znudzi a malinki zawsze wymienić można. No jeszcze decyzji nie podjęłam do 20 lipca mam czas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.06.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Madzia mozesz mi napisac cos wiecej o rozprowadzeniu cieplego poeiwetrza z kominka na poddasze?Jakiej firmy macie turbine gdzie zamontowane sa "wywietrzniki" itd?Masz moze jakis projekt abym mogla zobaczyc jak leca rury?Rozumiem ze wszystko "upchane" jest po stryszku? Maz rozmawial z gosciem od kominkow i ten twierdzil ze po calym poddaszu bedzie lekki problem rozprowadzic cieplo.Chyba trafil na niezbyt kompetentnego goscia Faktycznie juz masz bardzo blisko do przeprowadzki-niedlugo bedzies zpisac juz tylko o ogrodzie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 28.06.2010 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witaj kakusku:) No cóż jesli chodzi o firmę turbiny to zabij mnie ale nie pamiętam, mąż wie ale nie ma go teraz, ale dowiem się i powiem. Projektu rozprowadzenia ciepła nie mam i nie miałam, przyjechali panowie powiedziałam i pokazałam o co mi chodzi i nie było żadnego problemu z rozprowadzeniem. Mamy je w każdym pokoju na górze i w pralnio - suszarni. Wszystkie rury idą po strychu a turbiny wogóle nie słychać i muszę przyznać ze faktycznie to działa, ciepło leci głowe można suszyć Co do końcóki to u Nas długo, długo ogrodu nie będzie, jak na razie robimy doł więc pozostaje cała góra do wykończenia, a dopiero póxniej ogród, na pewno będzie to juz przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 28.06.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Hejka Madziu Ja co chwilę tu zaglądam i ciągle nic... aż w końcu coś się ruszyło- w końcu Tylko tych zdjęć brakuje... tyle opisałaś,że już nie mogę się doczekać efektów Ja też czekam na kuchnię... i też musiałam przesunąć montaż... z tym,że na początek sierpnia DAWAJ KOBIETO TE ZDJĘCIA Miłego wieczorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 29.06.2010 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Dziewczyny obiecuję, ze w tym tygodniu jeszcze je wrzucę, wczoraj zabierałąm sie za zabawę z fotkami i Pietrzyk zgrał mi na komputer ale coś mu nie wyszło i weszły tylko cztery nie zbyt ciekawe, a drań nie sprawdził i wykasował z aparatu, ale trzeba chłopakowi wybaczyć DZIŚ MA OBRONĘ PRACY i jakoś od tygodnia chodzi zakręcony jak słoik wekowy.Jadę jutro na działeczkę i cykam foteczki wszystkiego czego się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 29.06.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Madzia1976, czekamy na te zdjęcia! ależ jestem niecierpliwa ..za męża trzymam kciuki! No to teraz tak - ja znalazłam taki żyrandol http://www.leroymerlin.pl/produkty/zyrandol-soffiati,1252649575,1252384964.html# do salonu, ze zdjęć mi się podoba - teraz mam letki problem - u mnie na wsi nie ma LM, więc muszę w Polskę wyruszyć by go zobaczyć Wyszukałam też panel prysznicowy - będzie ten: http://www.allegro.pl/item1093221964_kludi_zenta_dual_shower_deszczownica_termostat.html ..i ciągle zastanawiam się nad podłogami na piętro - bambusowe raczej odpadają - za dużo negatywnych opinii.., więc generalnie znów mam dylemat :/ ..do salonu to: http://sklep.podlogi-kopp.pl/d4254_kasztan.html Na razie jestem na etapie wybierania.., jeszcze koncepcje mogą ulec zmianie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.06.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Madzia pewnie swietuje z mezusiem obrone i nie ma czasu zagladnac na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 30.06.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 O to się posypały mgr. /magazyniery / na forum . Gratulacje:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 30.06.2010 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 No posypały posypały, muszę się pochwalić Pietrzyk zdał i to na 5 ))))))))))). Teraz spokojnie moze zająć sie dokańczaniem nszego domku bo godzina 0 coraz bliżaej. Magduska u mnie LM jest, jak będę to mogę ten Twój żyrandol podpatrzeć i powiemCi czy ładny czy nie koniecznie, zle będzie to tylko moja poinia, ale zawsze jakaś opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 30.06.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 No posypały posypały, muszę się pochwalić Pietrzyk zdał i to na 5 ))))))))))). Teraz spokojnie moze zająć sie dokańczaniem nszego domku bo godzina 0 coraz bliżaej. GRATULUJĘ! Mężowi mgr`a, a Tobie męża z mgr`em Magduska u mnie LM jest, jak będę to mogę ten Twój żyrandol podpatrzeć i powiemCi czy ładny czy nie koniecznie, zle będzie to tylko moja poinia, ale zawsze jakaś opinia o super, jakbyś miała czas i ochotę to chętnie przeczytam Twoją opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 30.06.2010 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Magduska jak tylko będę w LM to spojrzę czy takowy żytandol wisi )) A miałam Was zapytać. Co myslicie o cegle rozbiórkowej, zasatanawiam sie czy nie zbudować z niej ściany kominkowej (pierwotnie miał byc klinkier) ale wnęka wydaje mi sie za duża i znaleźliśmy blisko cegłę rozbiórkową i myślimy czy by jej nie wykorzystać na tę ścianę i ogrodzenie z przodu domu. Nie specjalnie sie znam na takich cegłach, ale usłyszałam gdzieś ze dobra stara cegła musi "dzwonić" jak sie niąstuknie o drugą, moze ktoś już gdzieś zasiegała opini na temat starych cegiełek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 30.06.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Madzia1976, To czekam na Twoją opinię odnośnie mojego żyrandolu btw. jest na stanie w Twoim mieście A propo cegły rozbiórkowej to.. khm.., właśnie od tygodnia jeżdżę i rozmyślam nad ogrodzeniem z przodu domku.. i jak nie kręcić i kombinować, żeby mieć coś fajnego to mi cena nie schodziła poniżej 15tys. ..a ta cegła rozbiórkowa to wcale nie jest zły pomysł.., bo widzisz.. chciałam niewysoką podmurówkę i sztachetki - z taką podmurówką z cegły rozbiórkowej to może nawet fajnie wyglądać (i pewnie cena mnie tak nie zabije).., tylko czym się impregnuje taką cegłę? zorientowałaś się już? ..i za jaką cenę znalazłaś, jeśli można zapytać? ps. ciągle czekam na fotosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 30.06.2010 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Hej dzisiaj rozmawiałam z naszym budowlańcem na tema cegły rozbiórkowej, podobno są specjalne impregnaty do takich cegieł a po zaimpregnowaniu taką cegłę się lakieruje. Powiedział nam że za robociznę za płot z takiej cegły płaci się trochę wiecej bo jest trudniejsza w ułożeniu ale efekt końcowy jest naprawdę pozytywny:) co mnie baardzo cieszy. W okolicy naszej Natki widziałam dwa różne płoty z takiej cegły i muszę przyznać że wyglądają super, mocno się zastanawiamy nad takim płotem. My znaleźliśmy cegłę rozbiórkową w naszej okolicy za 50gr sztuka, ale jeszcze jej nie widziałam, jak nie pomacam to się nie zdecyduję. Uwaga wklejam foty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 30.06.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Madzia1976, a nie zrobiłabyś zdjęć ogrodzenia z takiej cegły rozbiórkowej? chętnie bym zobaczyła jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 30.06.2010 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 gdzies mam musze poszukac i wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 01.07.2010 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 (edytowane) Magduska to jeden z płotów z cegły rozbiórkowej, ale widziałam jeszcze łądniejsze jak będę to cyknę fotkehttp://i50.tinypic.com/2q0vloi.jpg Edytowane 1 Lipca 2010 przez Madzia 1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 01.07.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Dziękuję za zdjęcie Madzia1976 ja myślę, że będzie fajnie wyglądać podmurówka z takiej cegły i te moje sztachetki na całym 30 metrowym przodzie ogrodzenia.., nie chciałabym też słupków, wolałabym taką jednolitą powierzchnię.. - oj chyba taki płot sobie zapodam Wczoraj rozmawiałam z mężuniem i widziałam, że sam pomysł mu się podobał Twoja Natalka wygląda przecudnie! Bonie - super Drzwi mimo szybki, za która ja jakoś niespecjalnie przepadam, też mi się podobają U mnie prąd wygląda tak - http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa-500.jpg mam nadzieję, że jakoś to mężuch poupycha i pochowa w piękną skrzynkę i będzie cud miód malina! Madzia1976, odnośnie kominka to mój też będzie tak mniej więcej jak u Ciebie oddalony od balkonu - jeszcze nie mam obudowanego, ale to wygląda tak: http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa-553.jpg - teraz spojrzałam i chyba u mnie troszkę dalej jest... jednak Z tym pokojem u syna to fajnie to wymyśliłaś - chyba dla siebie to wymyśliłaś bardziej niż dla syna Garderóbki strasznie małe, ja mam tam ściany na całą długość A grzejniki od dziś poszły w górę, dlatego ja wczoraj zakupiłam już wszystkie do swojego domku Do Twojej przeprowadzki tuż, tuż.. a ja trzymam kciuki za to byś jak najkrócej mieszkała na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 01.07.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 ..MAMY KANALIZACJĘ!!! ..właśnie mężuch do mnie zadzwonił ..ciekawe kiedy będzie gaz? teoretycznie do końca września ma być, ale.. ciekawe czy gazownia się wyrobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts