avon76 17.11.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 tak,ten dom oglądałam u Agi.Dużo tam zmian...ale ja mysle góry nie ruszac,jedynie co, to moze tez podniesć o 1 pustak.Jak tylko co nieco zaczne, to bede próbowac założyc dziennik.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 17.11.2009 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Dzięki napisałam do ciebie na prywatną wiadomośc jeśli mozesz to zajrzyj proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 19.11.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Dzisiejszego ranka mój mąż pojechał na budowę bo doszły nas słuchy że przyjechały tam jakieś cegły Jakie ceły ??? Przecież my niczego nie kupowaliśmy. Pietrzyk spotakła się z naszym p. Krzysiem i faktycznie normalnie rosną nam mury na naszej Natalce . Pan budowniczy stwierdził, że jest taka ładna pogoda, że szkoda mu czasu, a przecież my i tak ten kredyt dostaniemy (skoro tak mówi to pewnie tak będzie) i postanowił skredytować naszą budowę jak miło. A więc mając nie mając budujemy dalej, oby panowi z banku poczytali mój dziennik bo ja już jestem zadłużona, wiec proszę pospieszcie się z tymi decyzjami, bo w końcu zima przyjdzie Nie wszyscy budowlańcy są źli. Oby tylko jakość prac była dobra. Przy takiej pogodzie to płytę bedziecie mieć na mikołaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 19.11.2009 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 No ja mysle że nie wszyscy są źli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.11.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Może się źle wysłowiłem . Niech sie mury pną do góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 20.11.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Nono, mury się pną faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 25.11.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Taka cisza , to pewnie już płytę robią i nie ma czasu na robienie zdjęć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 25.11.2009 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Cisza bo fotosik sie zbuntował i karzą płacić. Muszę znaleźć inną stronę do wstawiania zdjęc ale czasu niestety brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 25.11.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam. Budować , budować bo piękna pogoda Zdjęcia pooglądamy w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 25.11.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witaj Madzia 1976 Jak tam wybór okien. Widzę, że podobają się nam okna tego samego rodzaju (ze szprosami) Ja już zrobiłam wycenę w trzech firmach i stwierdzam, że u producenta jest najtaniej. Postanowiliśmy z małżem, że to co się da będziemy kupować u producenta. pozdrawiam - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 26.11.2009 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witaj Jolapp2 No cóz jesli chodzi o okna to od tych współczynników szyb i całej reszty boli mnie już głowa Co firma z oknami to mówią co innego, masakra. Mam wyceny jak narazie od pięciu firm, zaraz umieszczę je w swoim dzienniku. Niestety u nas nie ma dostępu do producentów - sami przedstawiciele i u nich wycenialiśmy. Zastanawiam się między trzema: AVANTE, OKNOPLAST, MS. Ale wybór trudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 26.11.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Madzia Trzymam kciuki za pogodę. Co najmniej do końca roku Co do okien to zwróć uwagę na ramy. My wzięliśmy nowość z Oknoplastu i teraz musieliśmy zrezygnować z rolet drewnianych, bo mamy zaoblone krawędzie. Okna piekne i pewnie tak zrobione aby ich nie zasłaniać. Więc tak zostało. A w temacie do szprosów to muszą pasować do całego wystroju wnętrza. Ale jak widzę to gustujesz w takim właśnie stylu angielsko- rustykalnym. Odradzam metalowe. Po 3 latach u znajomych zeszła wierzchnia warstwa i wygląda to b. brzydko. Drewniane wyglądają pieknie...ale..... męka przy myciu okien. Dla mnie jakoś nie do przejścia było patrzenie przez kraty we własnym domu całe życie. Piękną okolicę macie. Taka wielka przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 26.11.2009 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Dzięki Reniu Mnie też podobają się okna drewniane są przesliczne, ale wiem jakiego miałabym nerwa przy ich myciu, no i oczywiście cena jest wyższa od pcv. My już powolutku zaczynamy chyba odchodzić od tych szprosów, prezentują się naprawdę nie ciekawie. MS zaproponował nam swoją nowość - okno tytanowe, tak czytam o tym i czyta i sama już nie wiem Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.11.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Madzia pedzisz jak blyskawica z tym domkiem Faktycznie jest tak fajna pogoda ze szkoda byloby czekac do wiosny. Ja tez dlugo myslalam nad oknami ale wkoncu zdecydowalismy sie na Jezierskiego bo doplata do cieplej szyby nie jest taka duza a profil Elita Thermo najbardziej mi sie spodobal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 30.11.2009 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witaj kakusku Oj leciemy lecimy z tymi ścianami tak szybko że panowie ostatnio przy murowaniu nadproży zapomnieli o roletach i trzeba teraz poprawiać, no ale podobno to nie wielki problem. Co do okien to słyszałam o Jezierskim że dobre są, ale u nas w Szczecinie nie ma chyba ich przedstawicielstawa (przynajmniej ja nie znalazłam) za to MS zaproponował nam okno tytanow (nowść) podobno i tak ku temu chyba skłaniamy. Okna, ocieplenie, dach to są elementy na których nie nalezy oszczędzać nawet kosztem poźniejszej wykończeniówki i tak chyba zrobię. Pozdrowionka Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.12.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Cieszy sąsiadko, że wszystko idzie OK. Pogoń tylko tych od kredytów Poznałaś już Pana Piotra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 09.12.2009 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witaj Oczywiście, że poznałam bardzo miły pan zawsze dzień dobry odpowie. No na razie jakoś to w górę leci, a dzisiaj właśnie podpisujemy cyrograf więc lżejsza będę o jakieś "parę złotych", ale za to spokojniejsza, że moge dalej budowac. Pozdrawiam Magda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 09.12.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Dzień dobry Budowa idzie . Coprawda mówiłem że strop na mikołaja , ale na święta to już będzie. Budowlańcy to twardy naród , zimno im nie groźne. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 13.12.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Madzia masz swietna ekipe skoro dala Ci taki duzy kredyt zaufania Dobrze ze i bank uznla wasza zdolnosc Co do mrozow to faktycznie nie byloby ciekawie lac beton w taka pogode ale moze podczas dnia temperatury jeszcze utrzymaja sie dodatnie i uda Wam sie to wszystko spokojnie zalac-trzymam kciuki. Jaki robicie strop teriva czy monolit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 13.12.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 To prawda, nasz budowlaniec włozył kupę forsy w naszą budowę nie mając pewności, że kredyt dostaniemy. Ale na szczęście pierwsza tranasza już na koncie i możemy być spokojni i my i on . Troszkę obawiam się tego mrozu, ale w tej chwili jest w nocy -2, a w dzień +3, więc chyba nie najgorzej. Robimy terivę tak jak było w projekcie, uznaliśmy że nie ma ptrzeby tego zmieniać. Nasz Wykonawca uspakaja nas co do stropu i mówi, że taki mróz to nie mróż a do betonu dodadzą specjalny środek na mróz. Nie pozostaje mi nic innego jak mu zaufać i liczyć na to, że mi sufit na łeb nie spadnie Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts