kakusek 13.12.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Spokojnie sa wlasnie jakies specjalne mieszanki na takie temperatury i gosc na pewno wie co robi-w koncu buduje dom mieszkalny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 22.12.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze: Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę. Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni. Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei. By spełniło się choć jedno z twoich marzeń. Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń! http://lh4.ggpht.com/_HrvOiKIpqLY/S1IAMZB0DsI/AAAAAAAAAbE/xxrfcFlLIg0/3955.jpg :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 25.12.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!! http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3169996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 26.12.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Nom mury poszly w gore, gratki.fotki proponuje na picase w googlu. bez oplat za transfer, ladnie sie je tam kataloguje np. na etapy, czesc dotyczaca wyposazenia, dekoracje itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 28.12.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 no witam poświątecznie ..zajrzałam do Twojej Natalki, bo my też ją budujemy my od marca zaczynamy następny etap prac na razie zamawiam, okna, drzwi i inne takie tam.., mąż zajmuje się.. szukaniem hydraulika, elektryka i.. od marca ruszamy trzymam kciuki za dalszy postęp prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 28.12.2009 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 no witam poświątecznie ..zajrzałam do Twojej Natalki, bo my też ją budujemy my od marca zaczynamy następny etap prac na razie zamawiam, okna, drzwi i inne takie tam.., mąż zajmuje się.. szukaniem hydraulika, elektryka i.. od marca ruszamy trzymam kciuki za dalszy postęp prac WITAM w moich skromnych progach swoją imienniczkę budującą Natalkę Cieszę się, że jest nas coraz więcej Pozwoliłam sobie również ogladnąć zdjęcia Waszej Natalki, kawał chałupy z niej powstał. Jeśli można wiedzieć to gdzie budujecie ??? Bo w Szczecinie stoją już dwie Natalki wybudowane i moja będzie trzecia (chyba). NAM w środę leją strop i jesli pogoda pozwoli to lecimy dalej, szkoda czasu na wiosnę to już wykończeniówjkę czas zacząć. Chętnie będę do Was zagladać i śledzić postępy budowlane. Pozdrawia Magda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 28.12.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witaj. A już myślałem że są zdjęcia z zalanego stropu. Trudno , poczekam do środy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 28.12.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Pozwoliłam sobie również ogladnąć zdjęcia Waszej Natalki, kawał chałupy z niej powstał. Jeśli można wiedzieć to gdzie budujecie ??? Bo w Szczecinie stoją już dwie Natalki wybudowane i moja będzie trzecia (chyba). Radom. a chałupy kawał macie zamiar podwyższać ścianę kolankową? NAM w środę leją strop i jesli pogoda pozwoli to lecimy dalej, szkoda czasu na wiosnę to już wykończeniówjkę czas zacząć. Chętnie będę do Was zagladać i śledzić postępy budowlane. no myślę, że wykańczać będziemy razem, bo ja dopiero od marca zaczynam znowu.., większość robótek umówiona na marzec/kwiecień ..ale mam plan wprowadzić się na następne święta Bożego Narodzenia, oby się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 28.12.2009 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 A już myślałem że są zdjęcia z zalanego stropu. Trudno , poczekam do środy. Witaj Zbigniew 100. No ja też ak myślałam, ale warunki pogodowe szyki popsuły, nieszkodzi przed Nowym Rokiem będzie zalany Zagladnęłam w Twój dziennik i trzymam kciuki za wytrwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 28.12.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Pozwoliłam sobie również ogladnąć zdjęcia Waszej Natalki, kawał chałupy z niej powstał. Jeśli można wiedzieć to gdzie budujecie ??? Bo w Szczecinie stoją już dwie Natalki wybudowane i moja będzie trzecia (chyba). Radom. a chałupy kawał macie zamiar podwyższać ścianę kolankową? NAM w środę leją strop i jesli pogoda pozwoli to lecimy dalej, szkoda czasu na wiosnę to już wykończeniówjkę czas zacząć. Chętnie będę do Was zagladać i śledzić postępy budowlane. no myślę, że wykańczać będziemy razem, bo ja dopiero od marca zaczynam znowu.., większość robótek umówiona na marzec/kwiecień ..ale mam plan wprowadzić się na następne święta Bożego Narodzenia, oby się udało Oj Radom to kawał, kawał drogi od Szczecina, ale na szczęście istnieje takie forum i możemy sobie podladać nasze poczynania. Jeśli chodzi o ściankę kolankową to tak podnosimy ją ale nie zbyt wysoko wyjdzie jakieś dwa pustaki, a co za tym idzie wyciagam troszkę więźbę do przodu żeby dziwnie nie wyglądało. Widziałam juz takie domy z za wysoką ścianką były co najmniej nie symetryczne, poradzono nam ze ścianką kolankową nie przesadzać. Jeśli chodzi o wrowadzkę to widzę że plany mamy podobne Ja już zaproszenia na Wigilię 2010 rozesłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 28.12.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Oj Radom to kawał, kawał drogi od Szczecina, ale na szczęście istnieje takie forum i możemy sobie podladać nasze poczynania. no daleko, daleko mam do Was Jeśli chodzi o ściankę kolankową to tak podnosimy ją ale nie zbyt wysoko wyjdzie jakieś dwa pustaki, a co za tym idzie wyciagam troszkę więźbę do przodu żeby dziwnie nie wyglądało. Widziałam juz takie domy z za wysoką ścianką były co najmniej nie symetryczne, poradzono nam ze ścianką kolankową nie przesadzać. my musieliśmy podnieść o 3 cegły w górę (mąż ma 196cm wzrostu), ale też wyciągnęliśmy więźbę.. ..i powiem szczerze pokoje na górze są dość obszerne i dla mężusia nie bardzo wkurzające przez te skosy Jeśli chodzi o wrowadzkę to widzę że plany mamy podobne Ja już zaproszenia na Wigilię 2010 rozesłałam mój mąż też zaprasza już , więc teraz nie ma innego wyjścia - MUSIMY się na święta wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 28.12.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Oj Radom to kawał, kawał drogi od Szczecina, ale na szczęście istnieje takie forum i możemy sobie podladać nasze poczynania. no daleko, daleko mam do Was Jeśli chodzi o ściankę kolankową to tak podnosimy ją ale nie zbyt wysoko wyjdzie jakieś dwa pustaki, a co za tym idzie wyciagam troszkę więźbę do przodu żeby dziwnie nie wyglądało. Widziałam juz takie domy z za wysoką ścianką były co najmniej nie symetryczne, poradzono nam ze ścianką kolankową nie przesadzać. my musieliśmy podnieść o 3 cegły w górę (mąż ma 196cm wzrostu), ale też wyciągnęliśmy więźbę.. ..i powiem szczerze pokoje na górze są dość obszerne i dla mężusia nie bardzo wkurzające przez te skosy Jeśli chodzi o wrowadzkę to widzę że plany mamy podobne Ja już zaproszenia na Wigilię 2010 rozesłałam mój mąż też zaprasza już , więc teraz nie ma innego wyjścia - MUSIMY się na święta wprowadzić No to ja trzymam kciuki za Was i za nas My już okna mamy wybrane i zaliczkę wpłaconą, a dziś dostałam ofertę wykończeniówki od naszego budowlańca i właśnie ją stusiuję, ale jeszcze nauk nie pobierałam z tynkowania, ocieplania, malowania, kafelkowania więc to czarna magia dla mnie. Zaraz wrzucę to na grupę szczecińsko (u was pewnie też macie ludzi z okolic Radomia z którymi możecie podyskutować na temat cen w regionie). Ja powiem, że mnie to bardzo pomaga bo jako budowlaniec to nowicjuszem jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 28.12.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 No to ja trzymam kciuki za Was i za nas oprócz kciuków przydałaby się studnia z kasą wtedy byłoby... o niebo łatwiej ..no alęęęęęę... wtedy nie byłoby takiej zabawy z wyborem pomiędzy tym co nam się faktycznie podoba a ceną ..zawsze trzeba znaleźć jakieś dodatnie strony takiej sytuacji My już okna mamy wybrane i zaliczkę wpłaconą, a dziś dostałam ofertę wykończeniówki od naszego budowlańca i właśnie ją stusiuję, ale jeszcze nauk nie pobierałam z tynkowania, ocieplania, malowania, kafelkowania więc to czarna magia dla mnie. Zaraz wrzucę to na grupę szczecińsko (u was pewnie też macie ludzi z okolic Radomia z którymi możecie podyskutować na temat cen w regionie). Ja powiem, że mnie to bardzo pomaga bo jako budowlaniec to nowicjuszem jestem a nie wiem czy mamy, mąż zajmuje się tynkowaniem, ocieplaniem, malowaniem - to sami umalujemy, zawsze to robimy sami - a glazurnikiem jest mój tatuś, więc też damy radę okna też mam zamówione, dach też (niestety blacha, wyszło 415m2 blachy po tym jak wydłużyliśmy więźby), oczywiście okna dachowe i dziś miałam zamawiać drzwi i bramę - od razu mam zamiar zamówić drzwi wewnętrzne, ale namówiłam dziś mężucha na jeszcze jedną firmę i jutro mają odesłać ofertę.., zobaczymy jak to wyjdzie.. ..może będzie lepsza dla Nas oferta.. cenowo lepsza..., a jak nie to jutro może pojutrze jadę zamawiać drzwi.. ..się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 28.12.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Nie no jeśli chodzi o malowanie to my rwnież na dzień dobry ofertę odrzucimy (pomalowanie całego domu farbą tikkurila cena 15000 ) to ja już sama ten pendzel złapię i będę z nim zapindalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 28.12.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Nie no jeśli chodzi o malowanie to my rwnież na dzień dobry ofertę odrzucimy (pomalowanie całego domu farbą tikkurila cena 15000 ) to ja już sama ten pendzel złapię i będę z nim zapindalać no, ja jeszcze nawet nie pytałam, nasze mieszkanie w bloku umalowaliśmy sami.., mam nadzieję, że damy radę z taką chałupą, jak nie... będę wzywać posiłki ..ale.. nie zapłacę 15 kafli za umalowanie! NO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 28.12.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Madzia1976 ale kuchnie już mam! znaczy się projekt ..to znaczy zamówioną już i czekamy.. - przechowają nam do odpowiedniego momentu ..teraz szukam glazury i.. mam coś na oku.. ..czy to nie jest chore, że już zamówiłam kuchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 28.12.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 No przestań Ja też już biegam, oglądam, co prawda nie mam zamówionej ale... kto wie Jak na razie toczę walki z moim mężem co do koloru, mnie się podobają białe kuchnie (choć wiem że nie są praktyczne), a mój pietrzyk kręci nosem na taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 28.12.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Ja też już biegam, oglądam, co prawda nie mam zamówionej ale... kto wie Jak na razie toczę walki z moim mężem co do koloru, mnie się podobają białe kuchnie (choć wiem że nie są praktyczne), a mój pietrzyk kręci nosem na taką moja bardzo dobra koleżanka zrobiła sobie białą kuchnie i ja już nie zrobię.., bo niedługo się okaże, że powielę jej dom - taki mamy podobny gust... ..a te mebelki co ja wybrałam też mi się podobają ..a i jeszcze.. przeważyło to, że mąż wolał jednak brązową ..noi to, że mam kilka fajnych starych mebli w kolorze brązowym.. ..noi dostałam wycenę za drzwi cena po rabacie 16976 za 12 drzwi wewnętrznych i 2 zewnętrzne.. ..teraz zastanawiam się czy to dużo drzwi PORTA Nova 7.1. Madzia wyceniałaś już drzwi? aaa... drzwi kompletne, z ościeżnicami, klamkami, opaskami, zamkami.. FULL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 29.12.2009 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witaj No cóz z tymi drzwiami to nie mała sumka Ci wyszła, ale czemu aż 12 wewnetrznych bo nie za bardzo moge się doliczyć ??? U mnie pewnie będzie mniej bo zlikwidowałam jeden pokój na poddaszu zostawiając wolną przestrzeń ale i tak nie bardzo mi pasuje, chyba że uwzględniasz już garderoby. Ja niestety jeszcze drzwi nie wyceniałam, ale zamierzam powolutku po nowym roku się tym zająć. W pierwszej kolejności czeka mnie wybór dachówki zaraz po 1 stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 29.12.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 No cóz z tymi drzwiami to nie mała sumka Ci wyszła, ale czemu aż 12 wewnetrznych bo nie za bardzo moge się doliczyć ??? U mnie pewnie będzie mniej bo zlikwidowałam jeden pokój na poddaszu zostawiając wolną przestrzeń ale i tak nie bardzo mi pasuje, chyba że uwzględniasz już garderoby. na dole: do wc, do dwóch pokoi i do łazienki = 4 na górze: 3 pokoje, łazienka, garderoba, garderoba w naszej sypialni = 6 na górze: z garderoby na strych = 1 na dole: do kotłowni = 1 dwie ostatnie pozycje to takiej gorszej jakości drzwi wzięłam noi + dwa razy zewnętrzne (do domu i między garażem i domem), a Ty ile masz tych drzwi? Ja niestety jeszcze drzwi nie wyceniałam, ale zamierzam powolutku po nowym roku się tym zająć. W pierwszej kolejności czeka mnie wybór dachówki zaraz po 1 stycznia a dachówka to jaka? na co się zdecydowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts