Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt na doko?czenie budowy domu

Wiech

Recommended Posts

PKO to sa zdziercy dobrze mydlacy oczy nowym klientom a pozniej to rogi pokazuja

No skoro nie chcesz się rozpisywać to może aby powiedz co to za rogi ci pokazali :)

Zdaje sobie sprawe, że zawsze przy takich umowach potem okazuje się że czegoś się nie doczytało lub nie zrozumiało. Dobrze jakbyś podzielił się jakimś konkretem.

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze nie wzięłam, zastanawaim się czekając na pozwolenie. Ja raczej nie bedę miała korzystnego oprocentowania bo moje zaangażowanie to 30 %. Im wyższe zaangażowanie tym lepsze można wynegocjować warunki.

Jak na dzień dzisiejszy sobie obliczyłam kredyt 100.000 udział własny 20% oprocent. zmienne raty malejące:

PLN oproc. 7% rata 1000,00 i spłacam odsetek 70 tys

CHF oproc. 3,8 rata 733,00 i spłacam odsetek 35 tys

Wszystko przemawia za CHF. :wink:

1. No dobra mniej wiecej bylo tak kredyt z ratami malejacymi no ok fajnie moze byc ale co chwila zmieniali w trakcie trwania splaty oprocentowanie i wychodzilo tak ze wiecznie mialem do splaty tyle samo strasznie sie to ciaglo i zlodziejskie oprocentowanie mi wyszlo mniej wiecej tak.

2. Raz spoznilem sie (zapomnialem) zaplacic na czas to wiece co zrobili

zamiast mnie poinformowac czy jakis tel do mnie co sie dzieje czy jak , to wyslali zawiadomienia do moich zyrantow ze niema wplywu , zyranci wystraszeni zaczeli do mnie wydzwaniac co sie dzieje i wogole pelna nerwowka a mnie nawet niepoinformowali czy cokolwiek i jeszcze bym sie doszukal kilku drobniejszych wtop z nimi. Nie dziekuje za ten bank moloch nie dla normalnych ludzi hey

Ja się próbowałem zetknąć. Niestety tak jak w każdym banku najpierw mydlą oczy, a gdy przychodzi do konkretów, to szkoda gadać. Pomyśl Kores, czy chcesz rozmawiać z bankiem przez pośredników, którzy w dodatku nie mają nic do powiedzenia w sprawie kredytu ?

Zapytaj od czego zależy oprocentowanie kredytu. Powiem tylko, że są tańsze oferty na rynku.

Nawet jak kredyt dostaniesz, to w razie kłopotów z kim będziesz rozmawiał ? Z mLinką? Przemyśl tą decyzję, bo to jest zobowiązanie na lata...

Mbank i Multibank mają podobne oferty, z tym że Multi ma coś takiego jak WWJ (też przymierzałem się do tego kredytu i też wykazali totalną niewiedzę i niekompetencję). Pamiętaj o zapytaniu od czego zależy oprocentowanie ? W obydwu bankach jest to widzimisie prezesa niestety...

Ja w końcu wziąłem kredyt w Kredyt Banku. Tam nie miałem większych problemów, zupełnie inaczej niż w rozmowach z multi i mbankiem.