Wódowlaniec 23.10.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam! Mam pytanie czy skrzynka gazowa w nowym budynku musi być przy płocie czy może być na ścianie budynku?Jakie są koszty podłączenia gazu do budynku (łącznie z projektem) jeżeli gaz biegnie przez moją działkę zasilając całą sąsiednią ulicę około 10m od budowanego domu?Pytam o skrzynkę temu bo ciekawi mnie czy rura będzie musiała być poprowadzona do płotu od ulicy około 30m a potem spowrotem do domu około 20m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 06.11.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Witam, Wszystko odnośnie przyłącza powinno być napisane w warunkach przyłacza. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikesz20 18.11.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 niema takiego obowiązku żeby skrzynka była na płocie jest to tylko wygoda dla osoby spisującej pracownika gazowni żeby nie wchodził na posesję i pies mu nogawek nie obgryzał ale tak ja napisał Przemo1975 warunki powinny tę kwestię regulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 18.11.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Właśnie szukamy kogoś do założenia skrzynki gazowej, wykopanie rowu i położenie rury od skrzynki do domu. Dostaliśmy pierwszą wycenę i chciałam zapytać co o niej sądzicie.projekt gazowy 500 złmateriał 1500 zł robota 1100 zł.Dodam, że do przekopania jest ok. 8 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 18.11.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 U mnie skrzynka jest w ogrodzeniu - ale tak mam w warunkach przyłącza. Terry, - myślę że to całkiem spora kwota jak za taką odległość, ale niestety możliwa do zapłacenia. My płaciliśmy ok 2 tys - składka wszystkich z ulicy (chyba na 6 działek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikesz20 19.11.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 jezeli materiał to szfka na płot, stelaż do gazomierza, rura, "nawiertka Gazowa"i druga szafka z zaworem na budynku to cena nie jest wygórowana sam zgrzew rury PE kosztuje ok 80 pln. Co do roboty to myślę że można się targować, a projekt to lepiej zapłacić ile chce projektant bo przeważnie ma dobre układy w gazowni i odbiór będzie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuja 21.11.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Właśnie szukamy kogoś do założenia skrzynki gazowej, wykopanie rowu i położenie rury od skrzynki do domu. Dostaliśmy pierwszą wycenę i chciałam zapytać co o niej sądzicie. projekt gazowy 500 zł materiał 1500 zł robota 1100 zł. Dodam, że do przekopania jest ok. 8 metrów Niestety - dostałam taką samą propozycję - za całość podobną odległość - widać, że monopol 'gazowni' działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 22.11.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 mialem podobnie: projekt 700, przyłącze 2000 (w tym robocizna 1000, materiały 1000), kominiarz 120 - całość przyłącza 6 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpiet 23.11.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Właśnie szukamy kogoś do założenia skrzynki gazowej, wykopanie rowu i położenie rury od skrzynki do domu. Dostaliśmy pierwszą wycenę i chciałam zapytać co o niej sądzicie. projekt gazowy 500 zł materiał 1500 zł robota 1100 zł. Dodam, że do przekopania jest ok. 8 metrów Niestety - dostałam taką samą propozycję - za całość podobną odległość - widać, że monopol 'gazowni' działa 'gazownia' nie wykonuje instalacji wewnętrznej - część podziemna, a tą jest odcinek od elewacji budynku do granicy posesji wraz z montażem skrzynki gazowej na układzie pomiarowym (liczniku) w tej granicy, więc nie ma tu mowy o jakimś monopolu . Jeśli chodzi o ceny to u nas na Pomorzu jest podobnie, zakładam że cena materiałów obejmuje skrzynkę gaz wraz z montażem "belki" pod gazomierz, a projekt obejmuje też inst gaz wewnątrz budynku oraz "załatwienie" pozwoleniem na budowę przez projektanta. Ja najlepiej zleciłbym całą robotę czyli część projektową i wykonawczą jednej firmie, w finale wychodzi taniej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 23.11.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Chyba więc zdecydujemy się na tego wykonawcę tym bardziej z nie bardzo mamy namiary na kogoś innego. Dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts