Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zagrzybione płytki

nebretes

Recommended Posts

Witam

Ostatnio kupłam w sklepie płytki. Po przywiezieniu na miejsce i rozpakowaniu palety okazało się że płytki przechowywane pyływ koszmarnych warunkach. Opakowanie płytek było zawilgocone a na powierzchni kartonu i brzegach płytek widac było zaczątki grzybów.

Niestety nie mogłam zareklamować towaru ponieważ było on drugiego gatunku a ten nie podlega reklamacji.Towar wyyksponowany w sklepie miał niewilekie wady dlatego też zdecydowałam sie na zakup II Gatunku. Niestety towar który otrzymałam był w dużo gorszym stanie ze względu na warunki przechowywania

Czym moge odkazić takie płytki. Czy nadają sie one do użycia ??? Czy nie będą one potencjalnym siedliskiem grzybów??? prosze o pomoc

hehehe - ja też się tak nabrałem kiedyś na płytki II gat - wyeksponowane płytki były bez wad - nawet się pytałem sprzedawcy z jakiego powodu są II gat - coś mi tam naopowiadał ogólnie - jak rozpakowałem w domu te co kupiłem to się załamałem. Skazy, banany, nietrzymanie wymiarów - były to płytki selekcjonowane tak że 100% miała jakąś wadę . Na szczęście były do kotłowni. To mnie wyleczyło z płytek II gat.

Po pierwsze gatunek płytek nie zwalnia od odpowiedzialności sprzedawcy za jakość. Oczywiście poza problemami, z powodu których zostały one przekwalifikowane.

Jeśli te płytki nie były drewniane to ten grzyb w niczym im nie zaszkodzi. Dla świętego spokoju umyłbym je przed montażem, a kartony oczywiście wyrzucił.