Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sklepy internetowe

krzycha16a

Recommended Posts

Hm, no to teraz mi daliście do myślenia. AGD przyjechało w piątek po południu. Zdjąłem z palet i wstawiłem zapakowane do domu w kąt żeby nie przeszkadzało w pracach wykończeniowych. Najlepiej by mi pasowało ruszyć te folie i taśmy dopiero przed montażem kuchni, gdzieś za 3 tygodnie.. Zrywać, sprawdzać ?

A jeśli poczekam i ew. znajdę brak lub usterkę przy montażu i uruchomieniu sprzętu, to co - jestem w gorszej sytuacji niż przy kurierze? :-?

Nasz sprzęt też nie musiał być rozpakowany "na już", szczęście w nieszczęściu, że rozpakowaliśmy go kilka godzin po dostawie, a nie kilka/kilkanaście dni po dostawie.Tak jak pisałam wyżej, wywalczyłam :-? zamianę sprzętu i wszystko skończyło się dobrze, nie wiem jak skończyłoby się, gdybym zgłosiła taką usterkę kilka/kilkanasćie dni po dostawie :roll:

Radzę otworzyć i dokładnie sprawdzić.

Cześć,

my 3/4 materiałów na dom kupiliśmy przez net.

Przy wykończeniu (jeszcze w trakcie) płytki, sprzęt AGD, kabiny, zlewy, panele itp. - wszystko kupione przez net.

Problem jaki mieliśmy to potłuczona kabina prysznicowa, spisany protokół z kurierem, reklamacja załatwiana przez sklep. Dostałem drugą kabinę i przy odbiorze odebrano uszkodzoną.

Drugi problem - wyciąg kuchenny, paczki nie odebrałem bo było widać uszkodzenie. Po 3 dniach przyjechał drugi.

Z resztą przesyłek nie było problemu.

Jak ktoś nie boi się trochę ryzyka (zawsze takie istnieje) to warto kupować np. płytki na podłogi cena w sklepach ok 157 zł, kupione w necie za 129 zł, płytki do łazienek w sklepach po 73 zł w necie 53 zł i praktycznie na każdym zakupionym sprzętem tak mógłbym pisać.

Pozdrawiam - Daniel