jasabar 24.10.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Czy możecie podpowiedzieć mi jakiś sposób na wykończenie przy podłodze okrągłej - wypukłej ściany Położone są panele i listwy przypodłogowe. Myśleliśmy,że na zaokrągleniu listwa się nagnie - niestety się odkształca. Podobnie jest, kiedy się ją podgrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.10.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Zależy jaki masz promień tego łuku, są w handlu dostępne takie listwy przypodłogowe jak w latach '80 były w każdym mieszkaniu PCV, tyle że ładnijsze mają nawet wzory drewna namalowane. Tym idzie przy większych prominiach wykonać to połaczenie. U mnie przy słupach o średnicy 30cm nie dało to jednak rady, odklejało się. Miłem jeszcze pomysł aby to wykonac z mozaiki w odpowiednim kolorze, myśle że efakt będzie dobry i nie trzeba np ciąć płytek. Ja ostatecznie wykończyłem wykładziną podłogową klejona na taśmę dwustronną, wszystko zależy od tego co to za pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts