Monika Seba 12.05.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Ja poszukuję chłodziarki w kolorze "czarne szkło". Znacie jakiś model z pominięciem samsunga. Z góry dzięki a dlaczego z pominięciem? właśnie zamówiłam samsunga źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poprostumarta 12.05.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Bardzo dobrze! Chciałam tylko porównać do innej walory wizualne. Też pewnie zamówię samsunga Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.05.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 to jest niestety nie side by sidehttp://www.topmarket.pl/pict/BOSCH%20KGN%2036%20S%2050.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 15.05.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Bardzo proszę o opinię w sprawie wyboru płyty gazowej oraz piekarnika ,chodzi konkretnie o kolor, lepszy inox czy może czarny kolor.Jeśli chodzi o płytę gazową często można spotkać palniki na szkle, jak to się użytkuje jeśli chodzi o czystość? Za wszelkie opinie będę wdzięczna. Stoję przed wyborem i nic już nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 15.05.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Bardzo proszę o opinię w sprawie wyboru płyty gazowej oraz piekarnika ,chodzi konkretnie o kolor, lepszy inox czy może czarny kolor.Jeśli chodzi o płytę gazową często można spotkać palniki na szkle, jak to się użytkuje jeśli chodzi o czystość? Za wszelkie opinie będę wdzięczna. Stoję przed wyborem i nic już nie wiem. koleżanka użytkuje i znajomy, na szkle. są zadowoleni maja mastercooka. my też go zamawiamy piekarnik też zdjęcia u mnie w watku - podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 16.05.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Bardzo proszę o opinię w sprawie wyboru płyty gazowej oraz piekarnika ,chodzi konkretnie o kolor, lepszy inox czy może czarny kolor. Mam płyte gazowa inox (Electrolux, płyta na połysk, nie pamiętam modelu) i trzeba uważać przy jej myciu, bardzo delikatnie, bo łatwo porysować. Jak się o tym pamięta to OK. Nie to co w starej białej kuchence - tej to nic nie ruszało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 16.05.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 użytkuje szklaną czarną i nie narzekam, fajnie się myje i nie trzeba się martwić że się przy tym porysuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 16.05.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Ja mam szkalną płytę gazowową Aristona w kolorze szampańskim - czyli taki kremowy beż. Jest super - nie widać na niej rozchlapanych plam, myje się łatwo płynem do naczyń. Większość płyt szklanych i u Aristona też są tzw. lustrzankami - na których widac każdy paproch. Ta jest po prostu szklana z kolorem od spodu. Wybrałam taki neutralny kolor ze względu na użytkowanie i utrzymanie w jednej tonacji całego blatu. Sprawdziło się rewelacyjnie. Zdjęcia w dzienniku - zarówno samej płyty jak i zamontowanej w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 16.05.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Bardzo dziękuję za sugestie. Już mi lżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvija 29.04.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam, wypatrzyłam czarną pralkę Amici: AWCN 14 DAB, z serii Navigator. w internecie coprawda - nie na żywo - ale spodobała mi się ! i funkcje też super! http://www.amica.com.pl/pl,produkty,produkty,3,0110-0201.html#pro,3222,0110-0201 Ktoś ma i może się podzielić opinią? Widać na tym kurz? jak z utrzymaniem czystości, jak się prezentuje? i wogóle sama pralka ok? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 29.04.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 za taka kase raczej nie kupilbym pralki amica .... szukalbym czegos w electroluxie ( tez maja czarna wersje ale niestety drozsza ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czar_ni 29.04.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Napewno na niej widać kurz - jak na wszystkim ciemnym . Co do firmy ... mam amicę 5 lat ale w sumie jak nową bo wymienione ma już praktycznie wszystko a teraz psuje się programator więc już będzie naprawdę wszystko Dla mnie amica to jedno wielkie rozczarowanie. Następną moją pralką będzie albo gorenje albo beko. Gorenje zawsze miało dobrą sławę i potwierdza się ona w praktyce a beko... pan od pralki bardzo je chwalił więc może to będzie czarny koń tego rynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 29.04.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 jezeli chodzi o amica to kupilbym piekarnik czy plyte ale nie pralke .... z pralek jak sam szukalem dla siebie polecano bardzo electroluxa ktory oceniany byl wyzej nawet niz swieze wypusty boscha ( z racji polskiej produkcji ) ... co do beko to tez sie zastanawialem ale wydaje mi sie ze promocja tej firmy w sklepach bardziej wiaze sie z prowizjami dla sprzedawcow ale moge sie mylic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvija 29.04.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 hmm... generalnie Amica też kiepsko mi się kojarzy, ale podobno te pralki z serii Navigator są inne, testowane w Niemczech, dostały jakieś tam wyróżnienie dot. jakości itp... tak pan w sklepie mówił tyle że to koniecznie musi byc ten Navigator.... co do Beko to też brałam początkowo pod uwagę, ale mąż był w sklepie i twierdzi że Beko ma wygląd "byle jaki", a na jakimś forum przeczytałam, że z Beko się komuś dymić zaczęło w trakcie prania... Czr_ni (zakładam że Pan ) a jaką miałeś tą Amicę ze taka awaryjna była/jest? pamiętasz model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 29.04.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 jakos przestalem wierzyc w testy - niestety najczesciej sa oplacane przez konkretne marki - a tym bardziej sprzedawcom w marketach AGD - niestety wiekszosc sprzedaje to za co dostaje najwieksze prowizje .... osobiscie polegam na opini zasiegnietej z forum internetowych lub serwisow ceneo/skapiec .... na ceneo coprawda sa opinie pozytywne o tej pralce ale dotycza wylacnzie wygladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvija 29.04.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 .... na ceneo coprawda sa opinie pozytywne o tej pralce ale dotycza wylacnzie wygladu to prawda wszycy zachwalają w zasadzie tylko wygląd tej czarnej, ale są też pozytywne opinie o białej ja też mam wątpliwosci na ile wierzyć sprzedawcom w sklepach, na ile to szczere porady a na ile wyrachowanie... ale na forach też opinie są sprzeczne, w zasadzie o każdym sprzęcie można przeczytać coś dobrego i złego... Jak to wyważyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czar_ni 29.04.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 jakos przestalem wierzyc w testy - niestety najczesciej sa oplacane przez konkretne marki - a tym bardziej sprzedawcom w marketach AGD - niestety wiekszosc sprzedaje to za co dostaje najwieksze prowizje .... Zgadzam sie w 100% dlatego przy następnej pralce zawierzę temu co je na codzień naprawia. Czr_ni (zakładam że Pan ) a jaką miałeś tą Amicę ze taka awaryjna była/jest? pamiętasz model? czy ja pan ? ja pani model stary, jak pisałam pralka ma już ponad 5 lat : AMICA PA5580A520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.04.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 .... na ceneo coprawda sa opinie pozytywne o tej pralce ale dotycza wylacnzie wygladu to prawda wszycy zachwalają w zasadzie tylko wygląd tej czarnej, ale są też pozytywne opinie o białej ja też mam wątpliwosci na ile wierzyć sprzedawcom w sklepach, na ile to szczere porady a na ile wyrachowanie... ale na forach też opinie są sprzeczne, w zasadzie o każdym sprzęcie można przeczytać coś dobrego i złego... Jak to wyważyć? Mimo wszystko wierzyłbym bardziej pracownikom sklepów niż komentarzom na forach internetowych. Są przynajmniej 3 powody: 1. Sklep ma na pewno większe rozeznanie rynku z racji sprzedawanych ilości powtarzalnych modeli i z racji informacji o reklamacjach 2. Z racji doświadczenia z reguły znają się sporo lepiej na technice budowy dotyczącej sprzedawanego sprzętu Na minus sklepów jest to, że oczywiście najbardziej chwalić będą sprzęt z największym zyskiem dla nich i taki, którego najbardziej chcą sie pozbyć. Na forach oprócz tego, że najczęściej można poznać opinie użytkownika dotyczące jego egzemplarza co nie daje żadnej informacji, zdarzają się też komentarze konkurencji. Wiedza techniczna też z reguły nie stoi na najwyższym poziomie. Idealnego rozwiązania nie ma, ale z dwojga złego dużo większe zaufanie miałbym do sprzedawcy niż anonimowego użytkownika forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 29.04.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 nio ja jednak odwrotnie zwlaszcza ze jezeli nie masz zaufanego sklepu czesto okazuje sie ze sprzedawca ma nijaka wiedze ( wystarczy przejsc sie do saturna czy MM ) .... co do opini na forum ...oczywiscie jezeli do danego produktu jest jedna opinia to ciezko sie nia sugerowac bo kazdy producent miewa wpadki natomiast jezeli jest 20 lub wiecej opini i to bardzo zblizonych do siebie no to dla mnie o czyms to juz swiadczy ... poki co ja sie nie przejechalem w przeciwienstwie do zakupow sugerowanych porada sprzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvija 29.04.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Czr_ni (zakładam że Pan ) a jaką miałeś tą Amicę ze taka awaryjna była/jest? pamiętasz model? czy ja pan ? ja pani model stary, jak pisałam pralka ma już ponad 5 lat : AMICA PA5580A520 Witam Panią Może awaryjność Twojej pralki wynika z tego że to stary model, a nowe modele są lepszej jakości? Może firma poszła po rozum do głowy, że kiepskim i awaryjnym sprzętem zepsuli sobie markę i zaczęli robić coś lepszego... No bo jak porównywać model nowy z takim sprzed 5 lat? Ciebie też rozumiem - firma już Ci się źle kojarzy na amen... Zbigmor święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts