Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czarne AGD w zabudowie kuchennej

Arek99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 160
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo proszę o opinię w sprawie wyboru płyty gazowej oraz piekarnika ,chodzi konkretnie o kolor, lepszy inox czy może czarny kolor.Jeśli chodzi o płytę gazową często można spotkać palniki na szkle, jak to się użytkuje jeśli chodzi o czystość? Za wszelkie opinie będę wdzięczna. Stoję przed wyborem i nic już nie wiem. :roll:

Bardzo proszę o opinię w sprawie wyboru płyty gazowej oraz piekarnika ,chodzi konkretnie o kolor, lepszy inox czy może czarny kolor.Jeśli chodzi o płytę gazową często można spotkać palniki na szkle, jak to się użytkuje jeśli chodzi o czystość? Za wszelkie opinie będę wdzięczna. Stoję przed wyborem i nic już nie wiem. :roll:

koleżanka użytkuje i znajomy, na szkle. są zadowoleni

maja mastercooka. my też go zamawiamy

piekarnik też

zdjęcia u mnie w watku - podpis

Bardzo proszę o opinię w sprawie wyboru płyty gazowej oraz piekarnika ,chodzi konkretnie o kolor, lepszy inox czy może czarny kolor.

Mam płyte gazowa inox (Electrolux, płyta na połysk, nie pamiętam modelu) i trzeba uważać przy jej myciu, bardzo delikatnie, bo łatwo porysować. Jak się o tym pamięta to OK.

Nie to co w starej białej kuchence - tej to nic nie ruszało :-)

Ja mam szkalną płytę gazowową Aristona w kolorze szampańskim :-) - czyli taki kremowy beż. Jest super - nie widać na niej rozchlapanych plam, myje się łatwo płynem do naczyń. Większość płyt szklanych i u Aristona też są tzw. lustrzankami - na których widac każdy paproch. Ta jest po prostu szklana z kolorem od spodu. Wybrałam taki neutralny kolor ze względu na użytkowanie i utrzymanie w jednej tonacji całego blatu. Sprawdziło się rewelacyjnie.

Zdjęcia w dzienniku - zarówno samej płyty jak i zamontowanej w kuchni.

• 11 months później...

Witam,

wypatrzyłam czarną pralkę Amici: AWCN 14 DAB, z serii Navigator. w internecie coprawda - nie na żywo - ale spodobała mi się ! i funkcje też super!

http://www.amica.com.pl/pl,produkty,produkty,3,0110-0201.html#pro,3222,0110-0201

Ktoś ma i może się podzielić opinią?

Widać na tym kurz? jak z utrzymaniem czystości, jak się prezentuje?

i wogóle sama pralka ok?

pozdrawiam :-)

Napewno na niej widać kurz - jak na wszystkim ciemnym .

Co do firmy ... mam amicę 5 lat ale w sumie jak nową bo wymienione ma już praktycznie wszystko a teraz psuje się programator więc już będzie naprawdę wszystko :evil:

Dla mnie amica to jedno wielkie rozczarowanie. Następną moją pralką będzie albo gorenje albo beko. Gorenje zawsze miało dobrą sławę i potwierdza się ona w praktyce a beko... pan od pralki bardzo je chwalił więc może to będzie czarny koń tego rynku ? :lol:

jezeli chodzi o amica to kupilbym piekarnik czy plyte ale nie pralke .... z pralek jak sam szukalem dla siebie polecano bardzo electroluxa ktory oceniany byl wyzej nawet niz swieze wypusty boscha ( z racji polskiej produkcji ) ... co do beko to tez sie zastanawialem ale wydaje mi sie ze promocja tej firmy w sklepach bardziej wiaze sie z prowizjami dla sprzedawcow ale moge sie mylic

hmm...

generalnie Amica też kiepsko mi się kojarzy, ale podobno te pralki z serii Navigator są inne, testowane w Niemczech, dostały jakieś tam wyróżnienie dot. jakości itp... tak pan w sklepie mówił :roll: tyle że to koniecznie musi byc ten Navigator....

co do Beko to też brałam początkowo pod uwagę, ale mąż był w sklepie i twierdzi że Beko ma wygląd "byle jaki", a na jakimś forum przeczytałam, że z Beko się komuś dymić zaczęło w trakcie prania... :o

Czr_ni (zakładam że Pan :wink: ) a jaką miałeś tą Amicę ze taka awaryjna była/jest? pamiętasz model?

jakos przestalem wierzyc w testy - niestety najczesciej sa oplacane przez konkretne marki - a tym bardziej sprzedawcom w marketach AGD - niestety wiekszosc sprzedaje to za co dostaje najwieksze prowizje .... osobiscie polegam na opini zasiegnietej z forum internetowych lub serwisow ceneo/skapiec .... na ceneo coprawda sa opinie pozytywne o tej pralce ale dotycza wylacnzie wygladu :(

.... na ceneo coprawda sa opinie pozytywne o tej pralce ale dotycza wylacnzie wygladu :(

to prawda wszycy zachwalają w zasadzie tylko wygląd tej czarnej, ale są też pozytywne opinie o białej :wink:

ja też mam wątpliwosci na ile wierzyć sprzedawcom w sklepach, na ile to szczere porady a na ile wyrachowanie...

ale na forach też opinie są sprzeczne, w zasadzie o każdym sprzęcie można przeczytać coś dobrego i złego...

Jak to wyważyć?

jakos przestalem wierzyc w testy - niestety najczesciej sa oplacane przez konkretne marki - a tym bardziej sprzedawcom w marketach AGD - niestety wiekszosc sprzedaje to za co dostaje najwieksze prowizje ....

Zgadzam sie w 100% dlatego przy następnej pralce zawierzę temu co je na codzień naprawia.

Czr_ni (zakładam że Pan ) a jaką miałeś tą Amicę ze taka awaryjna była/jest? pamiętasz model?

czy ja pan ? ja pani :D

model stary, jak pisałam pralka ma już ponad 5 lat : AMICA PA5580A520

.... na ceneo coprawda sa opinie pozytywne o tej pralce ale dotycza wylacnzie wygladu :(

to prawda wszycy zachwalają w zasadzie tylko wygląd tej czarnej, ale są też pozytywne opinie o białej :wink:

ja też mam wątpliwosci na ile wierzyć sprzedawcom w sklepach, na ile to szczere porady a na ile wyrachowanie...

ale na forach też opinie są sprzeczne, w zasadzie o każdym sprzęcie można przeczytać coś dobrego i złego...

Jak to wyważyć?

Mimo wszystko wierzyłbym bardziej pracownikom sklepów niż komentarzom na forach internetowych. Są przynajmniej 3 powody:

1. Sklep ma na pewno większe rozeznanie rynku z racji sprzedawanych ilości powtarzalnych modeli i z racji informacji o reklamacjach

2. Z racji doświadczenia z reguły znają się sporo lepiej na technice budowy dotyczącej sprzedawanego sprzętu

Na minus sklepów jest to, że oczywiście najbardziej chwalić będą sprzęt z największym zyskiem dla nich i taki, którego najbardziej chcą sie pozbyć.

Na forach oprócz tego, że najczęściej można poznać opinie użytkownika dotyczące jego egzemplarza co nie daje żadnej informacji, zdarzają się też komentarze konkurencji. Wiedza techniczna też z reguły nie stoi na najwyższym poziomie.

Idealnego rozwiązania nie ma, ale z dwojga złego dużo większe zaufanie miałbym do sprzedawcy niż anonimowego użytkownika forum.

nio ja jednak odwrotnie zwlaszcza ze jezeli nie masz zaufanego sklepu czesto okazuje sie ze sprzedawca ma nijaka wiedze ( wystarczy przejsc sie do saturna czy MM ) .... co do opini na forum ...oczywiscie jezeli do danego produktu jest jedna opinia to ciezko sie nia sugerowac bo kazdy producent miewa wpadki natomiast jezeli jest 20 lub wiecej opini i to bardzo zblizonych do siebie no to dla mnie o czyms to juz swiadczy ... poki co ja sie nie przejechalem w przeciwienstwie do zakupow sugerowanych porada sprzedawcy

Czr_ni (zakładam że Pan ) a jaką miałeś tą Amicę ze taka awaryjna była/jest? pamiętasz model?

czy ja pan ? ja pani :D

model stary, jak pisałam pralka ma już ponad 5 lat : AMICA PA5580A520

Witam Panią :D

Może awaryjność Twojej pralki wynika z tego że to stary model, a nowe modele są lepszej jakości? Może firma poszła po rozum do głowy, że kiepskim i awaryjnym sprzętem zepsuli sobie markę i zaczęli robić coś lepszego...

No bo jak porównywać model nowy z takim sprzed 5 lat?

Ciebie też rozumiem - firma już Ci się źle kojarzy na amen...

Zbigmor święte słowa