Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czarne AGD w zabudowie kuchennej

Arek99

Recommended Posts

nio ja jednak odwrotnie zwlaszcza ze jezeli nie masz zaufanego sklepu czesto okazuje sie ze sprzedawca ma nijaka wiedze ( wystarczy przejsc sie do saturna czy MM ) .... co do opini na forum ...oczywiscie jezeli do danego produktu jest jedna opinia to ciezko sie nia sugerowac bo kazdy producent miewa wpadki natomiast jezeli jest 20 lub wiecej opini i to bardzo zblizonych do siebie no to dla mnie o czyms to juz swiadczy ... poki co ja sie nie przejechalem w przeciwienstwie do zakupow sugerowanych porada sprzedawcy

Tylko, że stan wiedzy najgorszego sprzedawcy jest na tym samym poziomie jak nie wyższym jak stan wiedzy przeciętnego użytkownika. Naciąć się można zawsze, ale w czasie rozmowy ze sprzedawcą dość łatwo ocenić jego stan wiedzy.

Na forach królują dwie opinie o produktach:

1. Mam już rok i nic złego się nie dzieje. Polecam wszystkim.

2. Kupiłem jakiś czas temu i się zepsuło. Odradzam wszystkim.

Żadna absolutnie nic nie wnosi. Nawet jeśli są prawdziwe, a spotkać przedstawiciela firmy PRowskiej nie jest żadną trudnością.

Oczywiście wyjątki występują i potwierdzają regułę.

Nie rozumiem tylko jednego w ludziach.Jak nie mają zaufanego sprzedawcy to innym nie wierzą, ale jak kilku nieznanych użytkowników na forum ma podobne zdanie to już coś innego?

• Odpowiedzi 160
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może awaryjność Twojej pralki wynika z tego że to stary model, a nowe modele są lepszej jakości? Może firma poszła po rozum do głowy, że kiepskim i awaryjnym sprzętem zepsuli sobie markę i zaczęli robić coś lepszego...

No bo jak porównywać model nowy z takim sprzed 5 lat?

Ciebie też rozumiem - firma już Ci się źle kojarzy na amen...

Właśnie z tego co rozmawiałam z facetem od pralek (na naszym lokalnym rynku ma super opinie i działa wiele,wiele lat) to niestety zmieniło sie tylko to ,że programatorów juz się nie opłaca naprawiać bo ich koszt to jest to praktycznie koszt nowej pralki. Opinię awaryjności potwierdziła mi też znajoma ,która od lat pracuje w AGD. Oboje nie znając się zgodnie orzekli ,że przede wszystkim gorenje a później bosch , pan dodał jeszcze beko jako coś czym jest mile zaskoczony.

Nie chce nikogo odwodzić od amici, zniechęcać - poprostu wyraziłam swoją opinię. Kupując pralkę te kilka lat temu zasugerowałam się tym co mi pan (w avansie) tak bardzo reklamował. Gdyby nie to ,że mój pech do pralki z tej firmy okazał się popularny nie odezwałabym się w tym temacie.

pozdrawiam

nio ja jednak odwrotnie zwlaszcza ze jezeli nie masz zaufanego sklepu czesto okazuje sie ze sprzedawca ma nijaka wiedze ( wystarczy przejsc sie do saturna czy MM ) .... co do opini na forum ...oczywiscie jezeli do danego produktu jest jedna opinia to ciezko sie nia sugerowac bo kazdy producent miewa wpadki natomiast jezeli jest 20 lub wiecej opini i to bardzo zblizonych do siebie no to dla mnie o czyms to juz swiadczy ... poki co ja sie nie przejechalem w przeciwienstwie do zakupow sugerowanych porada sprzedawcy

Tylko, że stan wiedzy najgorszego sprzedawcy jest na tym samym poziomie jak nie wyższym jak stan wiedzy przeciętnego użytkownika. Naciąć się można zawsze, ale w czasie rozmowy ze sprzedawcą dość łatwo ocenić jego stan wiedzy.

Na forach królują dwie opinie o produktach:

1. Mam już rok i nic złego się nie dzieje. Polecam wszystkim.

2. Kupiłem jakiś czas temu i się zepsuło. Odradzam wszystkim.

Żadna absolutnie nic nie wnosi. Nawet jeśli są prawdziwe, a spotkać przedstawiciela firmy PRowskiej nie jest żadną trudnością.

Oczywiście wyjątki występują i potwierdzają regułę.

Nie rozumiem tylko jednego w ludziach.Jak nie mają zaufanego sprzedawcy to innym nie wierzą, ale jak kilku nieznanych użytkowników na forum ma podobne zdanie to już coś innego?

powiem tak - jak sie czlowiek kilka razy przejedzie dzieki pomocy pana sprzedawcy no to zaczyna watpic w ich kompetencje ... oczywiscie wszystko jest wzgledne - prawda jest ze szukajac informacji w internecie trzeba umiec wysuplac sobie odpowiednie wnioski bo faktycznie ciezko sie sugerowac opiniami tego typu jakie przytoczyles jednak nia rzadko mozna znalesc dosc bogate opisy wiec trzeba wiedziec gdzie szukac/jak uszkac/ czym sie sugerowac ... kazdy trzyma sie sprawdzonych przez siebie metod :-) ale konczmy ta pogaduche bo troche zeszlismy z tematu

A ja gorąco polecam czarny okapik Amica OKC 951 S

Wygląd jest naprawdę klasowy i przewyższa niektóre z wyższych półek

a cena nie tak niebotyczna:)

U mnie w kuchni zestawiłem to sobie z serią gorenje

piekarnikiem B1- ORA- E (seria ora ito)

maskownicą na mikrofalę - też z ora ito

płytą gazową GMS 2700 P2 (seria pinfarina)

Polecam urok czarnego sprzętu :)

Piotr

abstrachując już od tego komu bardziej ufać...

może znajdzie się ktoś kto ma tą konkretnie praleczkę Amici (niekoniecznie czarną bo w sumie się zastanawiam czy to będzie dobry wybór... wezmę chyba białą...)

model modelowi nierówny, w sklepie twierdzą że Amica Navigator to już nie jest ta sama Amica co kilka lat temu, hmmm..... :roll:

• 1 month później...

Sprzęty Gorenje są przepiękne - wizualnie bardzo mi odpowiadają. Niestety, cenowo już mniej... ;)

Siemens wypuścił ostatnio śliczną linię czarnych sprzętów agd, dla przykładu piekarniki i mikrofala:

http://img507.imageshack.us/img507/4780/piekarnik1.jpg

http://img146.imageshack.us/img146/763/piekarnik2.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/4176/mikrofala.jpg

Oraz nieco starsze, ale wciąż piękne :) Lodówka i płyta gazowa:

http://img329.imageshack.us/img329/1051/plyta.jpg

http://img395.imageshack.us/img395/9325/lodowka.jpg

• 3 months później...
  • 2 months później...

Kilka lat temu zepsuł się nam telewizor. Sprzęty audio - video w domu wszystkie czarne, więc TV też chcieliśmy czarny. Ale nie! Ale nie! Nie było czarnych - wszystko srebrne i stalowe - brrryyy! Co mieliśmy zrobić - mąż się uparł, kupiliśmy!

Dziś do łask wraca czarny - bardzo mnie to cieszy! Pozdrawiam czarnego wielbicieli!

Przed nami jeszcze długa droga!

Chciałam dołączyć do grona wielbicieli czarnych sprzętow :)

jestem szczęśliwą posiadaczką czarnego okapu Amica, czarnej lodówki Samsunga, czarnej pralki Siemensa. To że płyta indukcyjna jest czarna i telewizor to rzecz jasna i oczywista :)