ziemo 25.10.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 synkopa, ale podwójnie na całej powierzchni zabudowy czy tylko na łączeniach, bo nie łapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
synkopa 25.10.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 100 % powierzchni sufitów na poddaszu kładzione podwójnie. Można dawać cieńszy regips albo na pierwszą warstwę płytę osb 12mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacol77 25.10.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Koledzy tak się składa że robię przy regipsach.Moja rada, 1.podwójny stelaż a nie pojedyńczy 2.siatka na łączeniach a nie fliselina 3.dobra gładz no i ktoś kto ma pojęcie jak to się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 25.10.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Sorry że się wcinam w rozmowę ale.... gdyby pękanie płyt było tak nagminne ja piszecie to na tym forum moi dotychczasowi Inwestorzy by mnie roznieśli w strzępy! Oczywiście konkurencja by im w tym pomogła I naprawdę nie trzeba jakiś strasznie drogich systemów (podwójne płytowanie czy filiza po całości czy inne cuda)... nawet nie trzeba odmawiać magicznych zaklęć... wystarczy tylko robić to wszystko z głową i według najlepszych zasad sztuki budowlanej. Powtarzam jeszcze raz: płyty na poddaszu czy suficie mogą SPORADYCZNIE pęknąć... i jest to naprawdę rzadki wypadek... liczony jako jeden na setki m2 wykonanego poddasza! Gdyby było inaczej to poprawki gwarancyjne by mnie wykończyły finansowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 25.10.2009 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 nawet nie trzeba odmawiać magicznych zaklęć widząc twój awator.... parę zaklęć zawsze sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacol77 25.10.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Rom-Kon zgadzam się z tobą w 100% . Podwiesiłem tysiące metrów sufitów i nigdy nie było żadnych problemów. Poprostu trzeba wiedzieć co się robi i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 25.10.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 taa, widziałem u kumpla, wujek kuzyna kolegi słyszał, niech wypowie się właściciel, który ma zabudowę sufitów z GK i z ręką na sercu może powiedzieć, że nie ma ani jednej rysy. zasmucę cię i zburzę Twój porządek świata - ponad 350 m2 skosów w jednej warstwie GK i żadnych pęknięć od ponad 3 lat Dorzucę swoje spostrzeżenia. Zauważyłem kiedyś, ze jedną z przyczyn pekania łączeń regipsów jest gwałtowna zmiana ciśnienia podczas zamykania lub otwierania drzwi. a kichać wolno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 25.10.2009 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 a kichać wolno ? wolno Dobra wiemy ze mozna zrobic ze nie bedzie pękać?? jaka technologia jest waszym zdaniem najlepsza..... bo o ekipach to mozna pisac ze hoho... u jednych zrobia u drugich spieprza i badz tu inwestorze mądry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 25.10.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 chłopie masz na forum 2 speców jeden nawet jak byk ma napisane Rom-Kon NAJLEPSZY DORADCA OD PODDASZY wczytaj się w jego posty a będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 25.10.2009 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 wczytałem... ale drąże temat....musi byc lepszy sposób:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 25.10.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Panowie, proszę grzecznie, niech ktoś powie, jak to jest tym podwójnym płytowaniem?Dwie warstwy GK na całości??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi465 25.10.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 na całości,tak żeby łączenia się mijały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 26.10.2009 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 no, to takie rozwiązanie na bogato raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 26.10.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 wczytałem... ale drąże temat....musi byc lepszy sposób:)))lepszy sposob od? moze odeskowac od wewnatrz nalozyc przekladke, siatke l. i otynkowac? lub zaczac temat od poczatku od gory i kolejno pasujaco do siebie dojsc do warstwy farby na plytach. co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.10.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Flash jak chcesz tynkować na deskach to musisz najpierw upleść matę trzcinową... bo w żadnym składzie budowlanym nie widziałem. oczywiście matę przybijamy haczykami których też już na rynku nie widzę... więc raczej chyba technologia na wymarciu Ale radzę popytać w skansenach... może jeszcze coś im się ostało i chociaż na wzór haczyki dla kowala będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.10.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 (...) jeden nawet jak byk ma napisane Rom-Kon NAJLEPSZY DORADCA OD PODDASZY (...) Wiesz Rezi jakoś się nie czuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
synkopa 26.10.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 no, to takie rozwiązanie na bogato raczej Zależy jak na o patrzeć. W Niemczech dawno tak się wykonuje. Ja zrezygnowałem całkowicie z wieszaków i innych pośrednich elementów, mocując profil CD bezpośrednio do jętek i krokwi. Oczywiście musiałem podkładać w profil resztki kontrłat i łat, czasem jakieś cieńkie sklejki, aby to wszystko względnie wypoziomować. Zaoszczędzone pieniądze, wcale nie małe, przeznaczyłem na drugą warstwę płyty GKF. Mieszkam 3 rok i jedyne pęknięcia to wysychający i kurczący się akryl w narożnikach. Akrylowanie, to krótkotrwały efekt aby tylko inwestor odebrał. I dałem się na to nabrać. Poprawię to przy jakimś remoncie. Nie mam natomiast ani jednego charakterystycznego pęknięcia na płaszczyźnie, dodatkowo lekceważona ogniotrwałość znacznie wzrosła. Przy jednej płycie w pół godziny ile zdoła się uratować z dobytku? Może nie aż tyle co w filmie " Nie ma róży be z ognia", ale zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.10.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 nie przesadzaj z ogniotrwałością: zdecydowana większość pożarów "odbywa" się raczej po stronie dobytku, wiec płyta to ci uchroni ale blachę na dachu lepiej zainwestuj w czujniki, system ppoż, bo podwójna płyta to bardzo bierny strażak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
synkopa 26.10.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Wiedziałem, że argument o podniesionej ogniotrwałości wyda się się naciągnięty. To prawda. Ale co tam, miało nie pękać i nie pęka, a na tym mi najbardziej zależało w sytuacji kiedy wykonywałem prace sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 26.10.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 to mnie synkopa pocieszyłeś, u mnie tez jedynym problem stanowią narożniki niby łatwo poprawić, ale zawsze boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts