bzykos 26.10.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 [/b]synkopa napisał: Akrylowanie, to krótkotrwały efekt aby tylko inwestor odebrał. I dałem się na to nabrać. Czyli w połączeniach sufitu podwieszanego ze ścianą murowaną, wykonując połączenie ślizgowe też nie używa się akrylu...? Jakoś to kiepsko widzę połączenie obu tych płaszczyzn "trwale" za pomocą taśmy zbrojącej... No chyba że ktoś tak robi i mu nie pęka,to mógłby się podzielić doświadczeniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 26.10.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Każde połączenie płyt powinno być na profilu, każda krawęź płyty przykręcona do profila. Gips w szczeliny powinien być wtarty dokładnie i całkowicie. To powinno zminimalizować pękanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.10.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 (...)u mnie tez jedynym problem stanowią narożniki niby łatwo poprawić, ale zawsze boli Klientowi zawsze mówię że ja raz akryluję narożnik ale to nie wystarczy... przed ostatecznym malowaniem trzeba jeszcze raz poprawić bo akryl wysychając kurczy się... aby takie maskowanie dobrze wyglądało i spełniało swoje zadanie to trzeba 2-3 razy akrylować. ...i jeszcze jedna uwaga: gdy już mocno zerwie płyta ten akryl to wtedy widać jak pracuje więźba a wtedy chyba lepiej poprawić ten narożnik niż mieć popękany sufit na środku... Ale jeśli chcecie Szanowni Inwestorzy to mogę poskręcać wszystko na mocno, taśmę spoinową jeszcze wywinąć na ścianę ale wówczas podsunę do podpisu papierek że mnie na tej budowie nie było i nawet się z widzenia nie znamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 27.10.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 mój mąż chciał zrobić sam i to był błąd sufit pęka w kilku miejsach a on niewie dlaczego.po jego poprawkach sufit wygląda jeszcze gorzej, czy da się jakoś to naprawić- bo niemoge na to patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts