Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co myslicie o takim kolorze dachu?

kurt76

Recommended Posts

dokladnie, kolor jest kontrowersyjny, jednakze podoba mi sie ten, albo tradycyjny rudy matowy (dachowka rzymska).

co mnie zastanawia, to kwestia zachowania czystosci?

okna raczej biale, ale dwukolorowa elewacja (biel+szarosc), dobrze sie komponuje z lupkiem granitowym, kostka brukowa szara i ogrodzeniem siatkowym panelowym to na plus.

no i blyszczy na sloncu z daleka :)

http://img39.imageshack.us/img39/1554/33840407.jpg

i jak wykonczyc elewacje, wszelkie inspiracje mile widziane.

pzdr

Mam dach w kolorze antracytu.Tej nazwy bardzo często używałem przed przyjazdem teściowej ,która miała jakiś tam wkład do tej blacho-dachówki.Jak przyjechała zobaczyć to: :o :o :o :o stwierdzając ,że mamy czarny dach :evil: :evil: .Niestety do tego typu kolorów nie pasuje biały.Przepięknie elewacja wygląda w kolorze morelowym lub w kolorze kremu waniliowego.Na któryś z nich się zdecydujemy.Ważne w doborze koloru dachu jest późniejsze dokomponowanie elementów współgrających.Takowe są kapelusze na kominach a na wiosnę będą kapelusze na słupkach klinkierowych ogrodzenia.Słupki siatki ogrodzeniowej też będą antracytowe. :D :D

Jaki to kolor tej twojej?

u mnie nie bedzie zadnego komina (dom polpasywny), ogrodzenie bedzie z paneli z druta ocynk (sztywne), na ziemi lupek granitowy badz szara kostka brukowa... cokol z szarego tynku zywicznego.

ewentualnie jakies fiolety (10-20% nasycenia)?

Wszystko już wiesz a szukasz inspiracji? :roll: Mniejsza o to.

Pytałem jeszcze o kolor tej dachówki.

niestety musze podjac decyzje na samym poczatku inwestycji, bo zaczalem budowe od garazu wolnostojacego - konkretnie chodzi o blachodachowke z http://www.blachstal.pl kolor alucynk

ja przedstawilem moja wizje, ale jak znam zycie ktos moze miec lepsza.... :)

Po pierwsze proszę wytłumaczyć mi definicje domu pół pasywnego.Po drugie określ czy elewacja ma być na garażu czy na domu,którego nie masz?Po trzecie nie za bardzo opieraj się na opisach tu przedstawianych tylko rusz tyłek i w plener.Rób fotki i kombinuj.To tylko moje zdanie ale ja tak robiłem i antracytową blacho-dachówkę zobaczyłem na dachu u obcych ludzi i pomyślałem ,że to właśnie ta.Potem przyszły inspiracje jako dodatki.

zostawmy def. domu polpasywnego, bo to nieistotne.

musze jutro wybrac pokrycie garazu, no i wypadaloby aby podobne bylo na budynku mieszkalnym... stad mam troche cisnienie, bo nie potrafie sobie tego wszystkiego wyobrazic.... a zobaczyc jak to wyglada na innych budynkach? zapomnij.... znalazlem jedynie tzw. grafit (ciemno szara), wygladalo to zachecajaco.

zostawmy def. domu polpasywnego, bo to nieistotne.

musze jutro wybrac pokrycie garazu, no i wypadaloby aby podobne bylo na budynku mieszkalnym... stad mam troche cisnienie, bo nie potrafie sobie tego wszystkiego wyobrazic.... a zobaczyc jak to wyglada na innych budynkach? zapomnij.... znalazlem jedynie tzw. grafit (ciemno szara), wygladalo to zachecajaco.

Siakoś dziwnie to wszystko opisujesz a jak cie pociągnąć za jęzora to dopiero mówisz.Zaraz na początku topiku pytasz?

jak wykonczyc elewacje

a potem, że:

musze jutro wybrac pokrycie garazu

Bardzo trudno sprostać twoim gustom.Nie bez znaczenia zapytałem o def. domu pół pasywnego bo jeżeli takowa istnieje to może można znaleźć jakieś podobne elementy względem garażu.

Siakoś dziwnie to wszystko opisujesz a jak cie pociągnąć za jęzora to dopiero mówisz.Zaraz na początku topiku pytasz?

jak wykonczyc elewacje

a potem, że:

musze jutro wybrac pokrycie garazu

Bardzo trudno sprostać twoim gustom.Nie bez znaczenia zapytałem o def. domu pół pasywnego bo jeżeli takowa istnieje to może można znaleźć jakieś podobne elementy względem garażu.

kurcze, nie bardzo rozumiem Twoj problem....

Musze wybrac kolor dachu i ten kolor jest ciekawy, niestety brak materialu porownawczego, oczywiste jest, ze pozniej musze wykonczyc elewacje i tu tez chcialem skonfrontowac swoje pomysly z cudzymi....

reszta to szczegoly, specyficzne dla mojej inwetycji, obawiam sie malo interesujace dla reszty.....