Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wszystko o oknach drewnianych

Jakie okna wybieracie??  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie okna wybieracie??

Recommended Posts

Szukałam podobnych tematów na forum ale szczeże powiedziawszy nie znalazłam zbyt wielu informacji dotyczących okien drewnianych.

Przymierzamy sie do zakupu ale nie mamy pojęcia jakie firmy są dobre, z jakiego drewna produkowane są najlepsze okna i na co zwrócić uwagę itp.

Czy konserwacja i pielęgnacja jest rzeczywiście uciążliwa (z takimi opiniami też sie spotkałam)??

Proszę o radę osoby,które mają jakiekolwiek pojęcie w tym temacie jak i posiadaczy okien drewnianych.

Okna drewniane sa be, tak słyszałem.

A ja ci mówię że okna drewniane są cacy, teraz możesz napisać, że okna drewniane sa cacy bo tak usłyszałeś :o

No, teraz tak będę pisał.

Ty też nie załapałeś.

Jestem krótko na tym forum, ale widziałem już parę tematów o oknach drewnianych.

Wybraliśmy drewniane, ale główne kryteria wyboru to była jakość okien i renoma firmy. Nie warto kupować najtańszych, bo renowacja może nastąpić szybciej niż się spodziewamy. Co konserwacji, to raczej jest niezbędna, ale ponoć nie tak bardzo kłopotliwa, jak niektórzy piszą, no i wygląd dobrych drewnianych okien wart jest poświęcenia :wink:

My wybraliśmy okna firmy Igies&Igies, a wykonane są z drewna meranti - jest twardsze, ładniejsze i lepsze niż sosnowe :wink: Jeśli już ktoś decyduje się na drewno, to chyba najczęściej z meranti.