pgt 25.10.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam,kupiłem mieszkanie w nowym budynku w stanie deweloperskim i mam problem z wigocią. Jak się jej nalepiej pozbyć czy wystarczy przewietrzyć je dobrze, czy też zacząć grzać? Obecnie nie mieszkamy tam, ale niebawem chcemy zacząć remont i potem przeprowadzka. Na ścianach są tynki gipsowe i boję się że jak zacznę malować to będzie wszystko długo schnąć, a poza tym nie wiadomo jaki efekt wyjdzie. Dodtkowo w lazience na suficie pojawiła się mokra plama tuż przy kominie wentylacyjnym i nie wiem czy jest efekt że okno w łazience było zamknięte czy raczej nieszczelność komina, bo ostatnie dni są dość deszczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 25.10.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 jaką masz wentylację?Wentylacja żeby dobrze działała, to musi być dopływ świeżego powietrza i wywiew zużytego.Na razie grzać i wietrzyć. Jak wyschnie to można działać dalej.Podstawa to wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.10.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 mam problem z wigocią. Jak się jej nalepiej pozbyć czy wystarczy przewietrzyć je dobrze, czy też zacząć grzać? wietrzyć i grzac ...czy raczej nieszczelność komina, bo ostatnie dni są dość deszczowe. stawiam na nieszczelnośc komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 25.10.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 a ja stawiam że pozamykał okna co by oszczędnie żyć a grzyb tylko czeka. Jak kupiłem mieszkanie to założyłem nawiewniki u mnie zawsze okna git a u sąsiadów papa na całej powierzchni później się drapali po głowach jak to możliwe że nowy blok i grzyba mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pgt 25.10.2009 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 a ja stawiam że pozamykał okna co by oszczędnie żyć No nie okno w łazience jest otwarte, w dużym pokoju balkonowe uchylone, a pozostałe okno są porozszczelniane. W łazience to na 99% problem komina, bo w innym mieszkaniu też jest z tym problem i to duuużo większy. Włączam jutro ogrzewanie i wietrze...zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts