PrzemoBDG 01.10.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Przeglądając ten temat nasunął mi sie pewien pomysł, umieszczenie zbiornika na olej opałowy w kanale w garażu. Co o tym sądzicie ? Też to zrobiłem (niestety do ukończenia i zamieszkania jeszcze mi sporo brakuje). Siedziałem z architektem półtorej godziny i szukaliśmy prawnych podstaw przeciw takiemu rozwiązaniu. I wbrew obiegowej opinii nie ma przepisu który by to uniemożliwiał!!! Oczywiście trzeba pamiętać o kilku szczegółach: 1) wyprowadzenie rury do napełniania zbiornika na zewnątrz budynku 2) przygotowanie kanału wentylacyjnego (niby zbiorniki są szczelne, ale głupotą byłoby nie zapewnienie wentylacji). Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/13221-ogrzewanie-olejowe/page/3/#findComment-425592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts