willy_fil_ 25.10.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam... Problem jest taki. Kupilismy z zona mieszkanie. Wiadomo na początek generalny remont. Kupilismy farby, tapety, plytki itp... mieszkanie jest w starym budownictwie w bloku czteropietrowym. Na suficie wyladowały gładzie. Teraz przysła kolej na płytki na podłodze. Przy zrywaniu starego linoleum okazało sie ze ktos przykleil go do podlogi jakims klejem. Na oko wyglada jak butapren ale nie jestem pewien. I problem polega na tym, że w zaden sposób nie umiem się pozbyc pozostałości tego kleju z podlogi. Wiem że plytki nie chwyca mi na ta powłoke. Pytanie moje co teraz? Ktos ma jakies sprawdzone pomysly na takie wypadki, ktos sie spotkal z czyms takim? Jest może jakas chemia na pozbycie się tego dziadostwa. Szpachla probowalem drapac, ale nie da rady, w akcie dsperacji myslalem juz o jakiejs opalarce... Remont robie sam w celu ograniczenia kosztow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 26.10.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 W starym mieszkaniu też mieliśmy pzred remontem linoleum na podłodze. Po zerwaniu też był widoczny klej. Odtłuścilismy, zagruntowaliśmy i płytki spokojnie się "przyjęły". Uzytkowalismy je ok. 9 lat i żadnych problemów nie było, to znaczy nic się nie odklejało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts