zukow2 25.10.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 witam,mam rekuperator BRINK RENOVENT HR400.Rozpoczynam dopiero uzytkowanie, jednak zanim włączyłem go zauważyłem ,że wokół anemostatu -wyciągu -widać jakiś przeciek.Okazało się , że kanał w środku jest wilgotny.Samo urządzenie ma suche filtry.Kanały są dobrze zaizolowane. skąd może być ta wilgoć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.10.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Aleś mu wyjaśnił Powiedz coś jeszcze - np. gdzie/jak biegnie ten kanał? Czy jest jakiś powód, aby w nim gwałtownie schładzało się usuwane powietrze? Jeśli tak, to pewnie masz winowajce i wystarczy dobrze kanał zaizolować. Więcej danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukow2 27.10.2009 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 izolacja kanału to wełna 2,5cm , po bokach i od spodu 15cm.natomiast kanał w 1/4 biegnie pod dachem i może gdzieś tam jest luka w ociepleniu.POszukam choć trzeba parę płyt g-k odkręcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 27.10.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Musisz sprawdzić. Zdaje mi się, że j-j też miał takie zjawisko. Nie pamiętam już jednak co było przyczyną i jak to usunął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts